Spani miminka pres den-take v POSTYLCE??

483
26.8.04 20:09

Spani miminka pres den-take v POSTYLCE??

Ahoj holky,
cetla jsem uz na vice mistech, ze kvuli uceni miminka rozeznavat denni a nocni rezim je dobre ho davat spat do postylky jenom v noci a pres den napr. do kocarku (klidne i doma). Hodne me to prekvapilo (pripada mi, ze miminko musi mit nejvetsi pohodli prave v postylce, kam bych ho asi automaticky davala spinkat i pres den) a rada bych se zeptala na vase zkusenosti s tou, ci onou variantou.

Moc dekuju a preju vsem spoustu pohody :D
Evcza 29tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12
26.8.04 20:15

Ahoj,
jsem mamča dvou holek (2,5 roku a 15 týdnů) a obě jsem dávala spát do postýlky i přes den, pokud neusnuly v kočárku na procházce a nepozorovala jsem, že by v noci nechtěly spát.
Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
26.8.04 20:25

Ahoj,
naše osmiměsíční holčička taky spí přes den v postýlce a v noci jí to žádné problémy nezpůsobuje. Možná tím byl myšlen případ, kdy si miminko prohodí den a noc, tak aby snáz pochopilo, jak je to správně:-)
Jinak já jsem zas četla, že postýlka má být výhradně na spaní, tj. dítě si v ní nemá hrát. Přes den to striktně dodržuju a jak se malá vzbudí a trošku protáhne, vytahuju ji ven. Někdy ráno jí tam ale raději dám pár hraček, aby se zabavila a já si mohla ještě chvilku schrupnout:-)))
Takže pokud tvoje mimi nebude mít problém „pochopit“, že v noci se spinká, nijak bych to neřešila.
Lajka + Áňa (8m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
26.8.04 21:44

Také dávám malou, předtím i syna, spát přes den do postýlky. Rozdíl dělám pouze v tom, že když se vzbudí na kojení přes den, mluvím na ni a jdeme se projít po bytě, přebalit, nakojit. V noci se přebaluje a kojí bez mluvení aby se mimčo zbytečně neprobralo a fakt to funguje tak, že dítě časem pozná, že když je tma, tak se spinká a nebude žádná zábava. Přes den, až je dítě větší, by nemělo mít postýlku jako prostor na hraní. My přece také máme postel na spaní a na milování a ne abychom v ní vařily, praly, zašívaly oblečky.....v posteli se nepracuje a pro dítě je hra do jisté míry práce :wink:

• Citovat
  • Upravit
527
26.8.04 21:48

Ahoj!
TAky Mise nedela problem spinkat odpoledne a vecer v postylce. Zalezi jak si mimi naucis. My mame jeste jednu postylku v obyvaku prave na to hrani a v ni ma hracky. V postylce na spani ma medu, zirafu a saska, ale nehraje si tam s nima. Jen na ne kouka a nebo smata a to odpoledne, ale tak do 10min usne a vecer si na ne ani moc nesmata a usina taky. Uvidim jak budu mluvit az se mala zacne stavet a po ty postylce lest. ZAtim se jen otaci a to uz zacina stacit aby ji to rozptylilo.
Darka a Misa (7mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
27.8.04 08:12

Evcza,
hele tohle bych tedy fakt neřešila, záleží přece na tom, jaký režim s mimčem si tvoříš. Pokud jsi celý den venku, tak se kvůli spaní v postýlce nebudeš vracet domů ;-) Moje zkušenost je taková, že mnohem lépe spí děti v kočárku. Názory, že v postýlce „mají největší pohodlí“ my přijdou legrační, kdo to ví? Moje děti usly nejlépe: samozřejmě u kojení a v náručí, v šátku, v autosedačce, v kočárku, u táty „na koni“, u mámy na rameni, v dopravních prostředcích všeho druhu …
Já se snažila být s dětmi vždy co nejvíc venku a myslím, že jim to svědčilo. Ono ne vždy se dá to spaní naplánovat a rytmus miminka se rychle mění …
Co se týká dne a noci, tak jediné co je dobré mít na paměti je, že „v noci se spí a nehrajeme si“ a zkusit vytvořit nějaké malé uspávací riruály (něco jako: jídlo-koupání-zpívání-pusinka), ale jinak to není potřeba dramatizovat. Miminka je dobré otužovat, aby je každá drobná změna úplně nerozhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lisa2
27.8.04 21:50

Ahoj,

já osobně nechám malého spinkat tam, kde usne-jsou mu 3 měsíce. V obýváku máme na zemi hrací deku a když usne tam, nechám ho hajat tam. Poslední dobou ho kojím v posteli a když mi usne v náručí, položím ho do postele anebo k němu do postýlky. Ráno si ho zase naopak většinou beru k nám do postele, kde ještě po chvilce společného hraní všichni na hoďku usneme, což je zajímavé,ale u sebe pak už neusne. Zrovnatak přes den, když ho chci zabavit, dám ho do postýlky a pustím mu kolotoč-to je ale otázka max 10minut,pak ho to nebaví.Ale problémy se spaním v noci nemáme žádné.

• Citovat
  • Upravit
483
28.8.04 08:44

Mile maminky,
moc vam vsem dekuju za odpovedi. Docela ste me uklidnily :D
 Evcza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
13.9.04 12:11
Radina píše:
Také dávám malou, předtím i syna, spát přes den do postýlky. Rozdíl dělám pouze v tom, že když se vzbudí na kojení přes den, mluvím na ni a jdeme se projít po bytě, přebalit, nakojit. V noci se přebaluje a kojí bez mluvení aby se mimčo zbytečně neprobralo a fakt to funguje tak, že dítě časem pozná, že když je tma, tak se spinká a nebude žádná zábava. Přes den, až je dítě větší, by nemělo mít postýlku jako prostor na hraní. My přece také máme postel na spaní a na milování a ne abychom v ní vařily, praly, zašívaly oblečky.....v posteli se nepracuje a pro dítě je hra do jisté míry práce :wink:

Ahoj Radina!

absolútne s Tebou súhlasí, hovoríš mi z duše. Pokiaľ sa dá, prikláňam sa k tomu, aby cez deň dieťatko bolo čo najviac na prechádzke a na vzduchu.

Alica.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky