Předporodní kurzy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
26.8.04 15:20

Předporodní kurzy

Ahoj holky,
snažím se sehnat kontakt na nějaký kvalitní přeporodní kurz v Praze, snažila jsme se pátrat na internetu, ale moc kontaktů se mi nepodařilo najít. Proto jsme se chtěla zeptat, jestli nemate přímou zkušenost s nějakým kurzem, moc by mi to pomohlo :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
26.8.04 16:21

Zkus Studio pro ženy, Vodičkova 22, Praha 1. Chodila jsem tam a bylo to super!!! Pořádají cvičení, plavání, břišní tance pro těhule a další. Azi

• Citovat
  • Upravit
80
27.8.04 08:31

Několik variant:
Baby Club Kenny: www.bc-kenny.cz
Studio pro život: www.materstvi.cz/…vi/index.php?…
Studio pro ženy: www.studioprozeny.cz
Pomad: www.pomad.cz
A-Centrum: Praha 5 u Anděla (nefunguje jim teď nějak web)
nebo hledat na
www.capacz.cz/kontakty/cr.htm
 www.rodina.cz/cap/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
27.8.04 08:49

Ahoj holky,

A-Centrum už na Smíchově není, přestěhovali se do Karlína (Vítkova ulice). Jejich www je www.materstvi.cz. Já jsem tam chodila na předporodní kurz k paní Königsmarkové a bylo to moc fajn. Jinak ona má taky kurzy v Aperiu v Truhlářské ulici (www.aperio.cz).

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
27.8.04 15:38

Díky za pomoc

Holky, díky za pomoc, už jsme prošla všechny odkazy a ještě budu muset promluvit s manželem, kdy to bude stíhat z práce on, kdy já a pak už jenom vybrat. Na jednu stranu se hrozně těším, na druhou mě trošku děsí, jak rychle blíží termín porodu :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.12 15:58

Víkendový kurz

Ahoj, alternativou k pravidelnému docházení na kurz pro ty, kterým to takto nevyhovuje, je kurz, který proběhne během jednoho víkendu. Vím o jednom takovém, sice není v Praze, ale jezdí tam občas páry i z Prahy. Je to u Hradce Králové. www.predporodni-kurz.cz. Výhodou je, že první den, tj. sobota, je i pro tatínky. Probírá se tam porod a péče o dítě a nacvičuje se manipulace s miminkem podle metody Kiedroňové. Neděle je jen pro maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
12.4.17 16:20

Předporodní kurzy? Jsou užitečné?

Ahoj, obnovuji diskuzi ;) chtěla jsem se zeptat zdali jsou předporodní kurzy k něčemu, nebo jsou to jen vyhozené peníze? Docházeli jste tam a pomohlo vám to nějak - případně jak? Čekám první mimčo a s dětmi mám minimum zkušeností.. už mám hodně načteno, ale nevím jestli to nebude stejné jako ty kurzy.. Kojit bohužel nemůžu ze zdravotních důvodů, tak také nevím jestli se tam nebude hodiny mluvit o kojení, což by mi bylo k ničemu… Díky moc za názory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
12.4.17 16:27
@Sofi87 píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi ;) chtěla jsem se zeptat zdali jsou předporodní kurzy k něčemu, nebo jsou to jen vyhozené peníze? Docházeli jste tam a pomohlo vám to nějak - případně jak? Čekám první mimčo a s dětmi mám minimum zkušeností.. už mám hodně načteno, ale nevím jestli to nebude stejné jako ty kurzy.. Kojit bohužel nemůžu ze zdravotních důvodů, tak také nevím jestli se tam nebude hodiny mluvit o kojení, což by mi bylo k ničemu… Díky moc za názory ;)

Na kurzu jsem byla, nic nového jsem se nedozvěděla (byla jsem prvorodička), ač byl kurz příjemný ničím mě neobohatil, nedal.
Spíše jsem pak byla zklamaná z toho, že realita byla jiná, než hlásání o přirozeném porodu. Musela jsem rodit předčasně, dcerce se špatně dařilo. Takže mě to spíše dostalo na kolena…jak jsem si to malovala na růžovo, než byla realita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
12.4.17 16:32

@Nina Filipi a nějaké to dýchání u porodu a tak… to se tam vysvětluje? To asi také není k ničemu dobré, když to má člověk stejně načteno.. Pokud je to to samé co v knížkách, tak tam asi nemusím 8) nemám právě zbytečně na vyhazování a ty kurzy nejsou nejlevnější.. :zed: jen právě jsem si říkala, kdyby to bylo opravdu užitečné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
12.4.17 16:33

Za me vyhozene penize, 2 hodiny jsem se tam neskutecne nudila, nedovedela se nic noveho a este mi tam bylo (z vydychaneho vzduchu) zle :mrgreen: na dalsi lekce uz jsem se ani neobtezovala dorazit :D kamaradka ktera na nem nebyla zvladla porod stejne jak ja :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
12.4.17 16:44
@Sofi87 píše:
@Nina Filipi a nějaké to dýchání u porodu a tak… to se tam vysvětluje? To asi také není k ničemu dobré, když to má člověk stejně načteno.. Pokud je to to samé co v knížkách, tak tam asi nemusím 8) nemám právě zbytečně na vyhazování a ty kurzy nejsou nejlevnější.. :zed: jen právě jsem si říkala, kdyby to bylo opravdu užitečné..

jsem se musela zamyslet, jestli jsem nějak speciálně dýchala, vím, jen, že jsem ječela a porodní asistentka mi říkala, ať křičím dovnitř, do sebe (ne nahlas)- mě po těch 2 dnech fakt potěšila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
12.4.17 16:48

@Elishka1 já právě nevím, oni všude píší o tom, jak je důležitý to dýchání, ale jak u toho máš ještě myslet na nějaký dýchání při tý bolesti, to fakt nevím 8o :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
12.4.17 16:55

Můžu ti říct že mi sice říkali na kurzu jak dýchat, ale člověk stejně jedná jak to cítí a potřebuje :D a navíc ti porodní asistentka přímo u porodu řekne jak funět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
12.4.17 17:01

S tim dychanim taky nevim, vim ze na kurzu neco rikali, ale pak pri porodu se tim stejne nedalo ridit, ta bolest cloveku vyzene z hlavy uplne vsechno, leda by sel na ten kurz i partner a pak pri porodu to dychani porad pripominal, ja byla na sale sama krom casti tlaceni, to uz tam byla PA, byla sem rada ze sem vubec nejak dychat dokazala, jak slo do tuhyho dostala sem na dychani rajsky plyn a potom i kyslikovou masku, protoze sem nezvladala tlacit a dychat zaroven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
12.4.17 17:04

@Kriss Tina Já si právě myslím, že se tím asi těžko dá řídit 8o no tak zbytečně opravdu vyhazovat peníze nebudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí