Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
máte někdo zkušenosti s elektronickou chůvičkou Nanny, popř. nějakým jiným modelem (hlídač dechu kojence)? Momentálně se s manželem rozhodujeme, zda ji pořídit či ne, jestli nám k něčemu bude, nebude, však to znáte. Poraďte prosím!
Ahojky,
my jsme měli el. chůvu Nanny a byli jsme s ní maximálně spokojení. Dá se ovšem použít pouze pro mimi, které se moc nehýbe, protože když se nám Vilík začal v noci „stěhovat“ po postýlce, spustil se alarm a já málem dostala psotník. Taky je perfektní, že již ode dveří vidíš blikat diodu, jak se dítko hýbe(dýchá) a tak ho v noci nemusíš chodit okukovat až k postýlce a riskovat, že se vzbudí. Takže můžu jen doporučit.
Zdraví Jana + Vilík(14 měsíců)
Jano a myslíš tedy, že lepší než podložka pod mimi je ten senzor co se zavěsí na postýlku? Nepamatuju se přesně název výrobku, ale pracuje podobně.
Teď nevím, co máš přesně na mysli. Nanny je podložka, která se dá pod matraci a od ní vede kabel, který končí krabičkou s ovládáním a tu zavěsíš na postýlku. S ničim jiným nemám zkušenosti.
pa jana
Jo tak já jsem to asi pochopila blbě - myslela jsem si, že na hlídání dechu jsoudvě věci: 1)podložka a 2) ta krabička co se pověsí na postýlku- a ono je to všechno dohromady. No tak to jsem Koumes… ![]()
Taky mám zkušenost s monitorem dechu Nanny. Původně mi přišlo zbytečný ho kupovat, zdálo se mi to drahý a myslela jsem že ho téměř nevyužijem. Když jsme ale přišli z porodnice domů a můj chlapeček si spokojeně chrupkal třeba osm hodin v kuse a já nespala téměř ani minutu jak jsem chodila kontrolovat jestli ještě žije, psychicky jsem to nevydržela a přímo od výrobce jsem ho už třetí den objednávala. Měla jsem ho v postýlce celých 7 měsíců než se švagrové narodila holčička. Potom putoval k nim. Obě jsme s ním byly spokojený.
Katka, Matyášek a mimi 10tt
Ahoj,
já též mohu Nanny jen doporučit! Máme 2,5měs dvojčátka a mají je obě - jsem přeci jenom klidnější, když se v noci vzbudím a vidím je blikat.
Holky taky spí zá:,–(ně na bříšku (což vím že se nedoporučuje z důvodu náhlého úmrtí kojence), tak jsem ráda, že jsou hlídány alespoň takto.
Jo a k té podložce jde zakoupit ještě jedna - do větších postýlek, nebo když děti lezou po celé ploše, aby z toho neslezly a v noci ti to nezačalo houkat - to by byl asi šok! Už máme objednaný i ty přídavné desky!
Dali jsme za Nanny s jednou deskou 2900,– a za 790,– je ta přídavná.
Objednávali jsme to přímo u výrobce - www.jablotron.cz
tolik mé zkušenosti.