Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminy!!
Mám 13 měsíční a 14 denní dceru a ráda bych vás poprosila o jakékoliv rady a postřehy při koupi kočárku pro sourozence. Nejprve jsem myslela, že to zvládnu jen s babyvakem, ale to není možné. Máte někdo dobrou zkušenost s nějakou značkou? Je to dost velká investice a já bych si nerada naběhla a koupila nějaký krám na který se bude jen prášit.
Budu moc vděčná za jakoukoli radu!
Díky!
Klárka + Karolínka (13 měsíců) + Kristýnka (14 dní)
Ahoj Klárko!
My máme teď dvouletého Kubu a pětiměsíčního Tobíka a taky jsem tento problém řešila, nejdřív jsem myslela, že Kuba bude ťapat, tak ťapal, ale kam se mu zachtělo. Pak jsem koupila takový Babyboard, prkýnko přidělané ke kočáru a dítě se na něm vozí. Ale z toho Kuba vůbec nebyl nadšenej, takže jsem koupila kočár.
Já mám Cam Troley, jsou to sedačky za sebou, přičemž menší dítko je vzadu a starší vepředu. Přední sedačka nejde sklopit úplně do lehu.
Kočár se sedačkama vedle sebe jsem koupit nemohla, protože by se nám nevešel do výtahu, takže si na to dej pozor (pokud něco takového v domě máte
). Musím ale říct, že tenhle kočár je dlouhý úplně stejně, jako náš hluboký, takže to zas taková obluda není, dokonce se dá složit na hrozně málo (skladnější kočár jsem neměla, kromě golfek).
Má obrovský nákupní košík, v ceně byla i pláštěnka. Ty ale určitě budeš potřebovat tašku na Kristýnku.
S ostatníma značkama zkušenost nemám.
Kdyžtak se mrkni na nějaký stránky s kočárkama, ale zas takový výběr není. Pokud budeš chtít, napiš buď mejl nebo soukromou zprávu, já jsem ho koupila docela levně a ještě mi ho přivezli.
Katka
Ahoj Katko,
prosím Tě písni sem nějaké adresy na takové kočárky. Čekám také druhé miminko a když se narodí, bude Adámkovi 2 a čtvrt, takže si myslím, že podobnou situaci budu také řešit a o koupi takového kočárku jsem již také uvažovala.
díky moc Veronika, Adámek a Tečka
Ahojky,
já jsem tenhle kočár kupovala v Praze v Krtečkovi
http://www.krtecek.com/
ale hledala jsem to i na http://www.detskydum.cz/ tuším taky na http://www.babyexpert.cz/ ale v tom Krtečkovi to bylo nejlevnější, stál mě 6600,– a dokonce mi ho přivezli, ale je to myslím rozvoz jen po Praze.
Ještě jsem přemýšlela o Haucku, kterej na obrázku vypadal líp, ale vůbec jsem neměla možnost si ty kočáry ošahat. Ale nakonec jsem ráda, že ho mám, fakt vřele doporučuju
.
Stejně ale jsem si nechala hlubokej, kterej za chvíli vyměním za golfky, občas potřebuju jít jen s Tobíkem a ten kočár není „rozkládací“, že bych ho mohla použít jen pro jednoho.
Katka
Ahojky Katko,
kdyby jsi chtěla sourozenecký kočárek po zimě prodávat, jsem vážný zájemce
Podle obrázků se mi právě Cam Trolley líbil úplně nejvíc a taky bych chtěla koupit už použitý. Je ale pravda, že až přes zimu zjistím, jestli Matyášek, v době narození sourozence 26ti měsíční, bude ještě chtít jezdit v kočárku nebo jestli budeme pořizovat babyboard.
Katka, Matyáš a bobeš
Ahojky, já mám děti 15 měsíců po sobě a stejně jako Smokie mám Cam troley. Kupovala jsem ho na www.detskydum.cz, nabádli mi, že mi ho bezplatně zapůjčí, dali mi i jinou cenu podle konkurenčního obchodu, o 500 kč nižší. Pokud máš cca 12 tisíc volných, tak úplně super kořár je od Jané, velmi lehký, úžasně se ovládá a je skladný. Ahoj Vega Natálka 18m a Adámek 3 m.
Ahoj KatkoN,
budu ráda, když ho prodám, jen musim vymyslet, kdy
. Kdy očekáváš bobíška? V únoru budou Kubovi dva a půl a to už by se mohlo dát zvládnout. A myslím, že se Matyášek bude určitě rád vozit, aspoň Kuba se vozil rád a na tom babyboardu vůbec nechtěl, ten jsme použili asi 3×.
Jinak jak píše Vega v tom detskydum.cz se to asi opravdu dá koupit nejlevněji, kupovala jsem tam jiný kočár a nabízeli mi, že mi ho dají nejlevněji a ti to zboží rozvážejí úplně všude.
Katka, Jakub a Tobiáš
Ahojky Smokie,
jak si spokojená s ovladatelností kočárku?
Proč nechtěl malý jezdit na boardu? Vadilo
mu že nesedí, ale stojí?
Díky na info
AJKA, Lenička 2 roky, Lukášek 2 dny po TP
Ahoj!
Já jsem měla kočárek Hauck Tandem, taky byl dobrý, ale moc jsem ho neužila (asi půl roku), protože starší Sofinka, když jí byly dva se prostě rozhodla, že kočár nechce. Jinak hezký je kočárek od Hoco (mají ho na www.spuntik.cz), kde se ta sedačka pro starší dítě dá odmontovat a kočár jde dál používat jako obyč kočár pro jedno dítě, to asi člověk dost využiješ zvlášť se starším dítětem okolo 2 let, když už to starší nebude chtít vozit, nemusí se kupovat úplně nový kočár pro to mladší, ale prostě se adekvátně upraví ten stávající. Hezký výběr a ahoj,
Jindra + Sofinka (2,5) + Mateo (dnes rok)
Ahoj Jindro,
hledala jsem ten Hoco a nemohla jsem ho najít, můžeš mi prosím napsat přímej odkaz? Chtěla jsem se na něj jen mrknout.
Jinak myslím, že my ho asi opravdu využijem
, Kuba se docela rád vozí a když mě zlobí a nechce jít nebo se vzteká, tak je neocenitelnej
.
AJKO, nevím, proč se Kuba nechtěl vozit na tom boardu, možná mu asi opravdu vadilo, že musí stát.
Jinak s kočárem se jezdí docela dobře, má zatáčecí přední kola, ale tím, jak těžší dítko sedí vepředu, je trošku těžší na zatáčení, ale jakmile to bude jen trochu možné, kluky vyměním (ikdyž to asi takový rozdíl nebude, Kuba váží 10kg a Tobík 6,5kg
).
Je dobře odpruženej, na to, že má jen gumový kola, dobře péruje, především vzadu. Nejsem odborník, ale myslím, že to je povedenej kočár.
Vjíždění na obrubníky: pokud jsi malá (já mám 158cm), musíš se do toho trochu víc opřít, abys ten předek nadzvedla, ale není to zas tak strašný (někde píšou, že výška rukojeti je asi 98cm).
Jinak samozřejmě když Lenička bude ťapat, tak se ti s ním pojede mnohem líp
.
Ahoj Katka
Ahoj Katko,
ten kočárek Hoco maj ve špuntíku v sekci sportovní kočárky (http://www.spuntik.cz/?…). Taky jsem na něj koukala, jenže po Matyáškovi mám kočárek deltim skippy, se kterým jsem docela spokojená a prodávat se mi moc nechce. Navíc peněz není nikdy nazbyt a pořizovat si novej drahej kočárek se mi vůůůůbec nechce.
Jinak bobeš má termín 19. března 2005, takže na rozmýšlení máme obě času dost
Uvidím jak převálčíme zimu, jak se náš línej Máťa rozchodí (u našich si vleze do kočárku a nechává se vozit po zahradě - doooost mi připomíná mojí mladší sestru, která na golfkách jezdila ještě ve čtyřech letech
), a pak bych se případně ozvala.
Katka, Matyáš a bobeš
Ahoj Katko,
já jsem měla na Tobíka termín taky 19.3.
, narodil se 22.3. To myslím bude vhodná doba zbavit se kočáru. Odkud jsi? Já z Prahy, ale myslím nebude problém si někam udělat výlet
.
Jinak jsem koukala na ten Hoco, ale to mi přijde divný, to je jen na sednutí, ale chudák to dítko pod tím. To nemusíš kupovat drahocennej kočár, ale šikovnej tatínek může udělat takovou sedačku doma. No ale někomu to může být vhod.
Katka