Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,
mam jeden dotaz, muze byt autosedacka dana i na prednim sedadle?? Samo ze pripoutana, chystam se s malym vyjet na vylet a nedokazu si predatavit ze by byl sam v zadu… kde vozite svoje mimisky vy??
Ahoj Maty + Kuba 2,5 mesice
Autosedačka smí být na předním sedadle pouze v protisměru jízdy a nesmí být zapnutý airbag.
Ariana
Máme airbag, který nejde vypnout, takže já vozila autosedačku vždycky jenom na zadním sedadle. Ani na delší cesty to nedělalo žádný problémy. Je dobrý vyjet v čase, kdy prcek chodí spinkat, většinou usne.
Katka
Prosím znáte někdo autosedačku značky Ronelux Paris? Nová stojí cca 2500.-Kč. Jde mi o bezpečnost atd.
Vím, že nej jsou značky Romer.
Maty,
já vozím menšího synka vedle sebe (na předním), starší (taky Kuba
) sedí za ním, ale když si dáš Kubu za spolujezdce, tak na něj můžeš dosáhnout.
Katka
Ahoj Maty,
ja kdyz jezdim sama v aute, tak mam malyho vepredu vedle sebe. Samozrejme proti smeru jizdy a nemame airbag. Je to lepsi, ze na sebe vidime, krasne na neho dosahnu, po ceste mu vetsinou zpivam a delam na neho ksichtiky,abych ho zabavila, kdyz zrovna nespinka. Kdyz jedeme i s tatkou, tak sedi Fifa samozrejme klasicky v zadu za spolujezdcem..
Uzijte si vylet a at se vam dari.
Petra a Filipek 8m
Ahoj, Desty!
Ak máš na mysli značku Renolux, tak ťa asi veľmi nepoteším, vo výsledkoch testov nedopadla dobre. Tak radšej skús niečo osvedčené - spomínaný Römer, Peg Pérego, Bébé Confort, Bébécar, Kiddy, Maxi Cosi…
Ahoj Desty, já bych si tuto sedačku nikdy nekoupila vypadá sice dobře, ale je v testech až skoro na posledním místě,cenově celkem levná a hlavně bezpečná je např. Maxi cossi, romer, chikko jsou taky špatné v německu a angli se nesmí prodávat neprošly totiž atestem , ale tady v čechách se prodávají jak na běžícím páse, jen díky neznalosti lidí dnes dostaneš atest skoro na všechno a při tom to vůbec neodpovídá testům dělaným v evropě a USA.Právě mám podepsat kontrakt na obchod pro děti v Praze s američany. Vše vyjde daleko levněji, a mají to stokrát testovanější než tady , tak drž palce .Firmu ti zatím říct nemůžu, ale brzy se objeví určitá značka na trhu,a možná, že budou asi obchodníci koukat.Tak zatím se měj a pokukuj po sedačkách dál.Snad si pak ke konci těhotenství budeš moct koupit celkovou výbavičku pro mimčo v některém z mých obchodů.Ahoj zdraví tě Eva2, která se ti díky obchodování neměla straně dlouho čas ani ohlásit ![]()
Ahojky, v zivote jsem neslysela o tom, ze by se airback dal vypnout! ![]()
Rozhodne na kazde sedacce je upozorneni, ze se nesmi umistovat do auta na predni sedadlo, pokud se auto vybaveno prednim airbackem.
O zapnuti ci vypnuti ani slovo, cili pokud ma tve auto airback, tak se sedackou pouze dozadu!
My mame sedacku maxi cosi, jsme s ni moc spokojeni, nepatri teda do tech levnych, stala pres 4.000Kc, ale zato nam pasuje ke kocarku Quinny a kolikrat to bylo fajn, jen na:,–(it autosedacku na konstrukci a jet neco vyridit.
Zadne vytahovani, soukani do kocarku atd.
Ahoj holky,
sama jsem vozila malého v kolébce v protisměru jízdy na přední sedačce a teď když je mu 22m a sedí v autosed., tak ho tam též vozím, samozřejmě po směru jízdy. Claire, mám opravdu možnost v autě vypnout airbag u spolujezdce. Co se týká přepravy dítěte na přední sedačce, ve vyhlášce se mluví pouze o tom, že dítě musí být připevněno v zádržném systému a bez použití airbegu.
Musím říci, že mi to tak opravdu vyhovuje a mám ho stále pod dohledem.
Ahoj Štěpík
Holky,
airbag u aut, která nemají jeho vypínání přímo na palubce, vám vypnou v autorizovaném servisu za 20 minut a mírný poplatek.
Iva
evo2,
kde je k videni zebricek bezpecnosti autosedacek?
proc neni chicco bezpecne?
polejva me horky pot, prave jsme takovou koupili za 3.500,–, coz je pro nas celkem palka.
diky za info
Lenka
Ahoj holky,
jsou auta, která mají vypínání airbagu i na palubce. Mám peugeot 206 cc a tam se vypíná otočením klíčkem vedle mlhovek pod volantem. Pak se zobrazí kontrolka vypnutí u tachometru. Štěpík
Ahoj, Lenka!
Výsledky testov nájdeš na www.adac.de - Chicco Synthesis, tohtoročný model, dopadol v testoch priemerne, takže nie úplný prepadák, je to kategória 0-13kg. Zato vyššia kategória - Chicco Zenith už dopadlo veľmi zle.
tady je překlad pro hodnoceni autosedačky Chicco Zenith
Sicherheit: - Bezpečnost: >
Gute Kopfabstützung - dobré podepření hlavy (výstuha pro hlavu)
Gurtverlauf akzeptabel, Anpassung einfach - přijatelný samonavíjecí pás, jednoduché přizpůsobení
Sehr geringe Belastung im Seitencrash - velmi nepatrné zatížení při nárazu ze strany
Sitz lässt sich nicht fest mit dem Fahrzeug verbinden, steht nicht stabil auf dem Fahrzeugsitz - Sedadlo se nedá pevně spojit k vozidlu, nestojí stabilně na sedadle v autě.
Hohe Belastung im Frontcrash - vysoké zatížení při nárazu ze předu
Bedienung: - obsluha:
Sitzeinbau einfach - jednoduchá montáž sedadla
Fehlbedienung sehr leicht möglich - lehce možná chybná obsluha
Anschnallen des Kindes umständlich, weil sich die langen, dünnen Gurte leicht verdrehen - pracné připnutí dítěte, protože se dlouhé a úzké pásy lehce přetáčejí (točí, kroutí)
Komfort: - pohodlí:
Beinauflage gut - dobrá podpěra nohou
Polsterung sehr gut - velice dobré polstrování
Keine blanken Stellen - žádná holá místa
Keine freie Sicht nach außen - žádný volný výhled ven
Gebrauchseigenschaften: - vlastnosti použití
Sitzbezug darf nur von Hand gewaschen werden - potah sedadla může být umýván (čištěn) pouze ručně
Leichte Verarbeitungsmängel - lehké výrobní nedostatky