autosedacka...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
246
27.8.04 22:21

autosedacka...

ahoj holky,

mam jeden dotaz, muze byt autosedacka dana i na prednim sedadle?? Samo ze pripoutana, chystam se s malym vyjet na vylet a nedokazu si predatavit ze by byl sam v zadu… kde vozite svoje mimisky vy??

Ahoj Maty + Kuba 2,5 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
28.8.04 07:14

Autosedačka smí být na předním sedadle pouze v protisměru jízdy a nesmí být zapnutý airbag.
 Ariana

• Citovat
  • Upravit
kdoviktera
28.8.04 09:22

Máme airbag, který nejde vypnout, takže já vozila autosedačku vždycky jenom na zadním sedadle. Ani na delší cesty to nedělalo žádný problémy. Je dobrý vyjet v čase, kdy prcek chodí spinkat, většinou usne.

Katka

• Citovat
  • Upravit
980
28.8.04 21:22

Prosím znáte někdo autosedačku značky Ronelux Paris? Nová stojí cca 2500.-Kč. Jde mi o bezpečnost atd.
Vím, že nej jsou značky Romer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
28.8.04 21:38

Maty,

já vozím menšího synka vedle sebe (na předním), starší (taky Kuba :wink: ) sedí za ním, ale když si dáš Kubu za spolujezdce, tak na něj můžeš dosáhnout.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
29.8.04 08:43

Ahoj Maty,

ja kdyz jezdim sama v aute, tak mam malyho vepredu vedle sebe. Samozrejme proti smeru jizdy a nemame airbag. Je to lepsi, ze na sebe vidime, krasne na neho dosahnu, po ceste mu vetsinou zpivam a delam na neho ksichtiky,abych ho zabavila, kdyz zrovna nespinka. Kdyz jedeme i s tatkou, tak sedi Fifa samozrejme klasicky v zadu za spolujezdcem..

Uzijte si vylet a at se vam dari.

Petra a Filipek 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
29.8.04 14:48

Ahoj, Desty!
Ak máš na mysli značku Renolux, tak ťa asi veľmi nepoteším, vo výsledkoch testov nedopadla dobre. Tak radšej skús niečo osvedčené - spomínaný Römer, Peg Pérego, Bébé Confort, Bébécar, Kiddy, Maxi Cosi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
29.8.04 16:02

Ahoj Desty, já bych si tuto sedačku nikdy nekoupila vypadá sice dobře, ale je v testech až skoro na posledním místě,cenově celkem levná a hlavně bezpečná je např. Maxi cossi, romer, chikko jsou taky špatné v německu a angli se nesmí prodávat neprošly totiž atestem , ale tady v čechách se prodávají jak na běžícím páse, jen díky neznalosti lidí dnes dostaneš atest skoro na všechno a při tom to vůbec neodpovídá testům dělaným v evropě a USA.Právě mám podepsat kontrakt na obchod pro děti v Praze s američany. Vše vyjde daleko levněji, a mají to stokrát testovanější než tady , tak drž palce .Firmu ti zatím říct nemůžu, ale brzy se objeví určitá značka na trhu,a možná, že budou asi obchodníci koukat.Tak zatím se měj a pokukuj po sedačkách dál.Snad si pak ke konci těhotenství budeš moct koupit celkovou výbavičku pro mimčo v některém z mých obchodů.Ahoj zdraví tě Eva2, která se ti díky obchodování neměla straně dlouho čas ani ohlásit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
30.8.04 00:24

Ahojky, v zivote jsem neslysela o tom, ze by se airback dal vypnout! 8O
Rozhodne na kazde sedacce je upozorneni, ze se nesmi umistovat do auta na predni sedadlo, pokud se auto vybaveno prednim airbackem.
O zapnuti ci vypnuti ani slovo, cili pokud ma tve auto airback, tak se sedackou pouze dozadu!
My mame sedacku maxi cosi, jsme s ni moc spokojeni, nepatri teda do tech levnych, stala pres 4.000Kc, ale zato nam pasuje ke kocarku Quinny a kolikrat to bylo fajn, jen na:,–(it autosedacku na konstrukci a jet neco vyridit.
Zadne vytahovani, soukani do kocarku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.8.04 09:40

Ahoj holky,
sama jsem vozila malého v kolébce v protisměru jízdy na přední sedačce a teď když je mu 22m a sedí v autosed., tak ho tam též vozím, samozřejmě po směru jízdy. Claire, mám opravdu možnost v autě vypnout airbag u spolujezdce. Co se týká přepravy dítěte na přední sedačce, ve vyhlášce se mluví pouze o tom, že dítě musí být připevněno v zádržném systému a bez použití airbegu.
Musím říci, že mi to tak opravdu vyhovuje a mám ho stále pod dohledem.
Ahoj Štěpík

• Citovat
  • Upravit
725
30.8.04 14:23

Airbag

Holky,

airbag u aut, která nemají jeho vypínání přímo na palubce, vám vypnou v autorizovaném servisu za 20 minut a mírný poplatek.

Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.8.04 15:12

evo2,

kde je k videni zebricek bezpecnosti autosedacek?
proc neni chicco bezpecne?
polejva me horky pot, prave jsme takovou koupili za 3.500,–, coz je pro nas celkem palka.

diky za info
Lenka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.8.04 15:28

Ahoj holky,
jsou auta, která mají vypínání airbagu i na palubce. Mám peugeot 206 cc a tam se vypíná otočením klíčkem vedle mlhovek pod volantem. Pak se zobrazí kontrolka vypnutí u tachometru. Štěpík

• Citovat
  • Upravit
328
30.8.04 16:18

Ahoj, Lenka!
Výsledky testov nájdeš na www.adac.de - Chicco Synthesis, tohtoročný model, dopadol v testoch priemerne, takže nie úplný prepadák, je to kategória 0-13kg. Zato vyššia kategória - Chicco Zenith už dopadlo veľmi zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.8.04 09:40

tady je překlad pro hodnoceni autosedačky Chicco Zenith

Sicherheit: - Bezpečnost: >

Gute Kopfabstützung - dobré podepření hlavy (výstuha pro hlavu)

Gurtverlauf akzeptabel, Anpassung einfach - přijatelný samonavíjecí pás, jednoduché přizpůsobení

Sehr geringe Belastung im Seitencrash - velmi nepatrné zatížení při nárazu ze strany

Sitz lässt sich nicht fest mit dem Fahrzeug verbinden, steht nicht stabil auf dem Fahrzeugsitz - Sedadlo se nedá pevně spojit k vozidlu, nestojí stabilně na sedadle v autě.

Hohe Belastung im Frontcrash - vysoké zatížení při nárazu ze předu

Bedienung: - obsluha:

Sitzeinbau einfach - jednoduchá montáž sedadla

Fehlbedienung sehr leicht möglich - lehce možná chybná obsluha

Anschnallen des Kindes umständlich, weil sich die langen, dünnen Gurte leicht verdrehen - pracné připnutí dítěte, protože se dlouhé a úzké pásy lehce přetáčejí (točí, kroutí)

Komfort: - pohodlí:

Beinauflage gut - dobrá podpěra nohou

Polsterung sehr gut - velice dobré polstrování

Keine blanken Stellen - žádná holá místa

Keine freie Sicht nach außen - žádný volný výhled ven

Gebrauchseigenschaften: - vlastnosti použití

Sitzbezug darf nur von Hand gewaschen werden - potah sedadla může být umýván (čištěn) pouze ručně

Leichte Verarbeitungsmängel - lehké výrobní nedostatky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí