Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky dneska jsem si všimla že mojemu miminku 8měsíců malinko utíká levé očičko k nosánku, ale jen někdy. Máte s tím nějaká zkušenosti? Myslíte že se to samo upraví nebo bych měla navštívit doktorku?děkuji za názory a rady
V osmi měsících už bych se rozhodně poradila s pediatrem. Syn po narození šilhal docela dost - naše doktorka tenkrát říkala, že trošku šilhat můžou miminka tak 3-4 měsíce, pak by se to mělo srovnat (nám se to srovnalo kolem toho třetího měsíce).
Námujíždí zase ven občas,ted už teda daleko mín než před měsícem,ale jsme objednaní k očnímu.Doktorka mi to vypsala hned,tak určitě zajít.už by šilhat neměl.
Tak zrovna převčírem jsme byli u očního, moje téměř roční dcerka taky občas zašilhá, navíc já mám vrozenou tupozrakost, tak jse s eobjednala k očnímu- a potěším tě, prý nešilhá. Ikdyž bych přísahala, že šilhá.....Mudr mi to vysvětloval, čím je to způsobené- širším kořenem nosu, spláclým, moje malá má v koutcích takové kožní řasy, tak to pprý taky vytváří to tdání šilhání…
Jo a prý se to dá ověřit i tím, že když dítě vyfotíš a svítí mu červeně oči, tak zaručeně nešilhá
moji maly taky ujiždělo očičko,ted 4 roky a v pohodě.určitě ,ale konzultuj s doktorem.pokud mate na kočarku nebo postylce hračku na jedne straně,muže to byt tim,jak se kouka jednim směrem.to neni z me hlavy,ale něco na tom je. ![]()
Tím sem Tě chtěla uklidnit, že nemusí šilhat, ale určitě zajdi k očnímu-.....
Ahoj.
Mě doktor řekl, že strabismus se toleruje do 6měs. Malému také ubíhalo pravé očko do vniřního koutku, ale samo se to zlepšilo. V 8 měs jsme byli u oční a žádnou závadu neshledala. Raději bych pro svůj klid k oční zašla (na doporučení pediatra).
Ty jo, malýmu taky ujíždí levý očíčko k nosu. Já sama mám vrozenou oční vadu - nedovivinutou sítnici. Takže radší zkontaktuju naší dětskou, že jo?
Byron, jak to bylo myšleno s tím efektem červených očí? To byl fór, ne? ![]()
pampalin píše:
Ty jo, malýmu taky ujíždí levý očíčko k nosu. Já sama mám vrozenou oční vadu - nedovivinutou sítnici. Takže radší zkontaktuju naší dětskou, že jo?
Byron, jak to bylo myšleno s tím efektem červených očí? To byl fór, ne?
TaK HURÁ VŠICHNI K DOKTORŮM
já si toho dneska všimla a je to vidět i na některých fotkách a je fakt že jak má červené oči na fotce tak se dívá hezky je to prý dáno nějkým úhlem nebo co
a ted mi kamarádka píše že její dítě taky šilhalo a upravilo se to do roka tak budu sledovat a uvidím ale asi navštívím příští týden raději mudr pro klid duše
pampalin píše:
Byron, jak to bylo myšleno s tím efektem červených očí? To byl fór, ne?
Hele ten Mudr má docela dobrý reference
Proto se ptám, jak to bylo myšleno, teď už to chápu, bylo mi to vysvětleno.
Ahojky, nas taky doktorka poslala k ocnimu, protoze malymu utika jedno ocicko… (8 mesicu). Tak nas vystril, ocicka rozkapal a nic nenasel
siroky koren nosu! /Prej to je strasne caste
![]()
jeste mi doktor rikal, ze nesmim malyho moc pozorovat
ale zasi si rikam, ze radeji dvakrat k doktorovi nez vubec a neco zanedbat ![]()
lísteček píše:
Ahojky, nas taky doktorka poslala k ocnimu, protoze malymu utika jedno ocicko… (8 mesicu). Tak nas vystril, ocicka rozkapal a nic nenaselsiroky koren nosu! /Prej to je strasne caste
![]()
jeste mi doktor rikal, ze nesmim malyho moc pozorovatale zasi si rikam, ze radeji dvakrat k doktorovi nez vubec a neco zanedbat
Ahojky a co ti řekl že se to samo zpraví?