Očičko utíká

107
21.7.11 20:29

očičko utíká

Ahojte maminky dneska jsem si všimla že mojemu miminku 8měsíců malinko utíká levé očičko k nosánku, ale jen někdy. Máte s tím nějaká zkušenosti? Myslíte že se to samo upraví nebo bych měla navštívit doktorku?děkuji za názory a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22267
21.7.11 20:46

V osmi měsících už bych se rozhodně poradila s pediatrem. Syn po narození šilhal docela dost - naše doktorka tenkrát říkala, že trošku šilhat můžou miminka tak 3-4 měsíce, pak by se to mělo srovnat (nám se to srovnalo kolem toho třetího měsíce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
21.7.11 20:50

Námujíždí zase ven občas,ted už teda daleko mín než před měsícem,ale jsme objednaní k očnímu.Doktorka mi to vypsala hned,tak určitě zajít.už by šilhat neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
21.7.11 20:51

Tak zrovna převčírem jsme byli u očního, moje téměř roční dcerka taky občas zašilhá, navíc já mám vrozenou tupozrakost, tak jse s eobjednala k očnímu- a potěším tě, prý nešilhá. Ikdyž bych přísahala, že šilhá.....Mudr mi to vysvětloval, čím je to způsobené- širším kořenem nosu, spláclým, moje malá má v koutcích takové kožní řasy, tak to pprý taky vytváří to tdání šilhání…

Jo a prý se to dá ověřit i tím, že když dítě vyfotíš a svítí mu červeně oči, tak zaručeně nešilhá

• Citovat
  • Upravit
26653
21.7.11 20:51

moji maly taky ujiždělo očičko,ted 4 roky a v pohodě.určitě ,ale konzultuj s doktorem.pokud mate na kočarku nebo postylce hračku na jedne straně,muže to byt tim,jak se kouka jednim směrem.to neni z me hlavy,ale něco na tom je. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
21.7.11 20:52

Tím sem Tě chtěla uklidnit, že nemusí šilhat, ale určitě zajdi k očnímu-.....

• Citovat
  • Upravit
26295
21.7.11 20:56

Ahoj.
Mě doktor řekl, že strabismus se toleruje do 6měs. Malému také ubíhalo pravé očko do vniřního koutku, ale samo se to zlepšilo. V 8 měs jsme byli u oční a žádnou závadu neshledala. Raději bych pro svůj klid k oční zašla (na doporučení pediatra).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
21.7.11 21:17

Ty jo, malýmu taky ujíždí levý očíčko k nosu. Já sama mám vrozenou oční vadu - nedovivinutou sítnici. Takže radší zkontaktuju naší dětskou, že jo?
Byron, jak to bylo myšleno s tím efektem červených očí? To byl fór, ne? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
21.7.11 21:19

Sakra - nedovyvinutou! Uź mi ta čeština nejde jak dřív. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
21.7.11 21:21
pampalin píše:
Ty jo, malýmu taky ujíždí levý očíčko k nosu. Já sama mám vrozenou oční vadu - nedovivinutou sítnici. Takže radší zkontaktuju naší dětskou, že jo?
Byron, jak to bylo myšleno s tím efektem červených očí? To byl fór, ne? :-D

TaK HURÁ VŠICHNI K DOKTORŮM :-) já si toho dneska všimla a je to vidět i na některých fotkách a je fakt že jak má červené oči na fotce tak se dívá hezky je to prý dáno nějkým úhlem nebo co :-) a ted mi kamarádka píše že její dítě taky šilhalo a upravilo se to do roka tak budu sledovat a uvidím ale asi navštívím příští týden raději mudr pro klid duše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
21.7.11 21:29

Nám teda bude už 11 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
21.7.11 21:37
pampalin píše:
Byron, jak to bylo myšleno s tím efektem červených očí? To byl fór, ne? :-D

Hele ten Mudr má docela dobrý reference

• Citovat
  • Upravit
4336
21.7.11 21:41

Proto se ptám, jak to bylo myšleno, teď už to chápu, bylo mi to vysvětleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.7.11 22:12

Ahojky, nas taky doktorka poslala k ocnimu, protoze malymu utika jedno ocicko… (8 mesicu). Tak nas vystril, ocicka rozkapal a nic nenasel :-) siroky koren nosu! /Prej to je strasne caste :-) :palec:
jeste mi doktor rikal, ze nesmim malyho moc pozorovat :-))) ale zasi si rikam, ze radeji dvakrat k doktorovi nez vubec a neco zanedbat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
21.7.11 22:14
lísteček píše:
Ahojky, nas taky doktorka poslala k ocnimu, protoze malymu utika jedno ocicko… (8 mesicu). Tak nas vystril, ocicka rozkapal a nic nenasel :-) siroky koren nosu! /Prej to je strasne caste :-) :palec:
jeste mi doktor rikal, ze nesmim malyho moc pozorovat :-))) ale zasi si rikam, ze radeji dvakrat k doktorovi nez vubec a neco zanedbat :-)

Ahojky a co ti řekl že se to samo zpraví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí