Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zavolat tam a zeptat se. Do očko centra se jde pokud rodic chce jinou vakcínu, nebo jiné schéma nez se „doporučuje“, nebo pokud je dítě precitlivele na složení ve vakcíně… pokud zakladatelka uvazuje o očkování svého dítěte, pediatr vakcinaci provede.
Třeba se bude hodit
http://www.naturalnews.com/…eport-CZ.pdf
No, já jsem chtěla jít s mladším do očkovacího centra v Motole na MMR vakcínu a nechtěli nás, protože není silně alergický. Bylo mi vysvětleno, že berou jen děti s velmi závažnými problémy (onkologické a spol.). Jinak to kapacitně nezvládají. Ale to byl fakt ten Motol. vůbec jsem neřešila, jestli to je jinde jinak…
@nozu píše:
No, já jsem chtěla jít s mladším do očkovacího centra v Motole na MMR vakcínu a nechtěli nás, protože není silně alergický. Bylo mi vysvětleno, že berou jen děti s velmi závažnými problémy (onkologické a spol.). Jinak to kapacitně nezvládají. Ale to byl fakt ten Motol. vůbec jsem neřešila, jestli to je jinde jinak…
no právě… mě bylo řečeno v olomouci taky že jen děti co jsou na tom huř… ale na netu sem našla že normálně čkují. Já chci totiž šetrnější protože možná někdo bude psát že je to blbost. Mojí sestřenicic po očkování miminko umřelo,
Sestřenice je mi moc líto. asi měla miminko alergické na nějakou složku vakcíny a nevěděli to ![]()
Já jsem měla očkování zkonzultované s alergologem, viktor je alergický mimo jiné na bílek a ten je v základě MMR vakcíny (spalničky, zarděnky, příušnice). v očkovacím centru nás nechtěli, po konzultaci s dětskou doktorkou jsme celou vakcinaci odložili o půl roku a udělali jsme přípravu - preventivní dávky fenistilu atd. viktor to zvládnul úplně na jedničku.
pokud se bojíš očkování, můžete se s dětskou doktorkou domluvit na pomalejších schématech očkování, například hexa se dá dávat ve schématu 2+1 (místo běžného 3+1). další vakcíny bych odložila na druhý rok. počti si tady na netu v diskusích neočkujících maminek, dá se tam najít docela dost zajímavých informací, jak očkovat šetrněji. osobně jsem očkovací typ, ale je potřeba to přizpůsobit dítěti. a dětská doktorka ti nemůže objednat ty dělené vakcíny místo hexy? to by taky byla varianta. zkoušela jsi se s ní domluvit?
já ta očkovací centra na jednu stranu chápu. mají tam také omezenou kapacitu a musí dávat přednost závažnějším případům.
Jde i o to že mal se narodila v čr. A po jejím narození jsme se odstěhovali do Leeds.Tam povinne očkování není. A navíc jsem věděla že tm budem jen dva roky.No a příší měsíc se budem vracet do čr. No a já musím najít pediatra pro dcerku. A musím jí nechat naočkovat. Ale tet babo rad
Hele, očkování se dá pořešit dodatečně. no úplně „povinné“ není ani u nás. synovcovi jsou dva a nemá ani jedno očkování. očkovací kalendář je stanoven ve vyhlášce a má doporučující charakter. takže se neboj, že by tě za neočkované dítě chtěl někdo stíhat apod. jsou na to už i nějaké rozsudky od našich soudů.
najdi si dětskou doktorku a s ní se dohodni na dalším postupu. Bude vám muset udělat speciální očkovací kalendář, ale vše se dá řešit.
@nozu píše:no uf… spadl mi kámen ze srce protože bych nerada aby jsem stoho měla problém lítání po sociálkach a podobně… tady v leeds to neřeší vubec
Hele, očkování se dá pořešit dodatečně. no úplně „povinné“ není ani u nás. synovcovi jsou dva a nemá ani jedno očkování. očkovací kalendář je stanoven ve vyhlášce a má doporučující charakter. takže se neboj, že by tě za neočkované dítě chtěl někdo stíhat apod. jsou na to už i nějaké rozsudky od našich soudů.
najdi si dětskou doktorku a s ní se dohodni na dalším postupu. Bude vám muset udělat speciální očkovací kalendář, ale vše se dá řešit.
Očkovací centra malé děti také nechtějí očkovat z důvodu pohodlnosti. Přeci jen je mimi náročnější než dospělák nebo větší a né každé centrum má smlouvu s pojišťovnou a povinná dětská očkování by tudíš nedostali proplacené a tratili by nebo by si to musel zaplatit sám rodič, což je blbost.
A sice není zcela povinné, ale myslím, že neočkované dítě ti nevezmou do školky.
@Sluníčko28 píše:
Očkovací centra malé děti také nechtějí očkovat z důvodu pohodlnosti. Přeci jen je mimi náročnější než dospělák nebo větší a né každé centrum má smlouvu s pojišťovnou a povinná dětská očkování by tudíš nedostali proplacené a tratili by nebo by si to musel zaplatit sám rodič, což je blbost.
A sice není zcela povinné, ale myslím, že neočkované dítě ti nevezmou do školky.
tak ano to plně chápu. dcerka už není iminko bude mít 2 roky. Já ji očkovat chci. JENŽE JSEM VĚDĚLA ŽE KDYŽ SE ZA DVA ROKY BUDU VRACET DO ČR tak jsem to nechala tak. Volala jsem doktorce a ta říkala že stím problém není. A korád že chce vidět že jsem navštěvovala doktora.Ale když jsem v leeds šla za dr tak říkal že mi do ruky nic DÁVAT nebude že si to moje dr musí vyžádat. Ale dr vč je ze staré školy tudíš nevím zda bude umět AJ.
Dobrý den, docházíte někdo s dítkem do ockovaciho centra, nejlépe Ostrava. Potřebuji sestavit očkovací plán pro pediatra. Dostala jsem žádanku. Volala jsem do Avenieru, ale tam mi řekli, že prý se nezabývají očkováním dětí… Dr. má teď dovolenou, takže se s ním nespojim, ale ukazoval mi na netu právě ten Avenier…
Je na Moravě něco jako očkocentrum Motol? Moc děkuji. ![]()
@MarieP píše:
Dobrý den, docházíte někdo s dítkem do ockovaciho centra, nejlépe Ostrava. Potřebuji sestavit očkovací plán pro pediatra. Dostala jsem žádanku. Volala jsem do Avenieru, ale tam mi řekli, že prý se nezabývají očkováním dětí… Dr. má teď dovolenou, takže se s ním nespojim, ale ukazoval mi na netu právě ten Avenier…Je na Moravě něco jako očkocentrum Motol? Moc děkuji.
zkus napsat přímo do Motola
@Pam12, díky, asi budu muset… Jen mne napadlo, jestli někdo přece jen neví…
@MarieP píše:
@Pam12, díky, asi budu muset… Jen mne napadlo, jestli někdo přece jen neví…
Ostravu resi a ockuje Brno, MUDr. Jirsenska
Chtěla jsem se zeptat protože jsem to tu nikde nenašla. Nevíte někdo náhodou zda je možné nechat plně očkovat dítě v očkovacím centru