Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám syna 2 roky starého má jít ted na 3.hexu (očkování má posunuté, protože měl dlouhodobé zdravotní problémy), ale já mám kvuli koronaviru strach zaprvé kvuli tomu nemáme poslední výsledky z imunologie z krve, kterou mu brali takže moc nevíme jak na tom je, další věc je, že mám za 4 týdny TP, a poslední že před 14 dnama jsme si tu něco předali, rýma, kašel, syn měl eda jako jediný i teploty, co myslíte očkovali by jste?
Já přemýšlím, zda by nebylo lepší ho někam tahat až třeba po porodu, kdy pujdu s druhým prckem na poradnu, že bych to vzala jedním vrzem, třeba už bych i věděla ty výsledky z imunologie… ale zas nevím, zda to moc neřeším. ![]()
Dcera ma mit v tydnu 3MMR spolecne s 5ti letou prevenci a asi pujdeme, i kdyz sestra mi kvuli tomu volala a vylozene se ptala, zda „jim dovolime ockovat“ - cili spousta lidi asi odklada. Ja se toho nebojim, naopak, ma totalne omezeny styk s jinymi detmi, takze nehrozi, ze by k ockovani chytla nejakou „sranda“ skolkovou nemoc a muze v klidu po ockovani odpocivat doma. Ale je fakt neco jineho zdrava petileta holka a 2lete dite s dlouhodobymi zdravotnimi problemy..
@snažillka zeptala bych se na názor doktorky a pokud se dá očkování odložit, tak bych ho odložila, hlavně kvůli té teplotě a výsledkům, my máme taky odloženo, máme se ozvat po velikonocich…
Já teď odložila očkování i 10 letému.
I imunologove doporučují odložit zatím na cca 6 týdnů…
@unuděná On jakoby ted už problémy dalo by se říct nemá, má diagnostikovanej reflux, takže bere helicid kvuli tomu kašle, na imunologii docházíme právě kvůli tomu, že jako 3měsíční prodělal dost škaredý zapal plic asi z důvodu toho refluxu a je celkově náchylný na průdušky a plíce. ![]()
A teplotu mel pred 14ti dny? Zpetala bych se na nazor doktorky, ale kvuli covidu bych to neodkladala..to taky muzes odkladat pul roku..
Já bych do toho v téhle době nešla, a 14 dní po nemoci se mi zdá i tak málo ![]()
Ja mam jit pristi ctvrtek s dcerkou na preventivku a ockovani tetan… taky by jste nesly? 😕
Stačí až po porodu, vůbec se tím nestresuj. A pak uvidíš podle situace.
@snažillka píše:
@unuděná On jakoby ted už problémy dalo by se říct nemá, má diagnostikovanej reflux, takže bere helicid kvuli tomu kašle, na imunologii docházíme právě kvůli tomu, že jako 3měsíční prodělal dost škaredý zapal plic asi z důvodu toho refluxu a je celkově náchylný na průdušky a plíce.
Ja bych u vas asi odlozila spis s ohledem na nedavnou virozku a blizici se porod. Kvuli soucasne korona situaci bych zdravemu diteti odklad nedavala. Prijde mi to naopak nejvhodnejsi doba prave kvuli socialni izolaci, detem v dobre kondici (nechodi mezi vrstevniky) vetsimu domacimu klidu atd.