Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Billi jojo to mi taky každý řikal, ale Dr. nás očkovala ikdyž měl rýmu ![]()
@flakon píše:
@careynka každej má jinou Dr. bohužel, píšu můj názor, že moje Dr.by nás očkovala
tak snad mas hlavne svuj rozum, ne? A kdyz se ti neco nezda, tak dite proste naockovat nenechas
Ne, neočkovala bych, dítě má být 14dnů před očkováním zdravé a bezinfekční
Ještě dodám, že očkovat se může až s 6m rozestupy se stejnou účinností očkování, takže není kam spěchat, většinou to lékaři valej v tom nejmenším možném rozestupu, tedy měsíc a pokud to z nějakého důvodu nejde, tak se tvářej, že dvouměsíční rozestup už je na pokraji myslitelnosti - není.
Rozhodně ne! Az bude i bezprostřední okolí dítěte zdravé. Mezi základními dávkami může byt rozestup až šest měsíců a poslední posilovaci se může dat az 12 měsíců od poslední základní dávky.
Určitě bych počkala.. můj bývalý dr neočkoval, i pokud mladý jen jednou kýchl.. na očkování naprosto zdravé dítko bez předpokladu, že v nejbližších dnech nějak marodit (tím, že jste to měli vy..)..
Děkuju za názory, očkování jsem přeložila na příští týden, to víte je to moje první dítě tak člověk neví
první hexu měl 26.1. Tak jsem si nebyla jistá jaký může být rozestup a střevní chřipka to taky není klasická nemoc, tak snad se na malého vůbec nepřenese…děkuji za názory ![]()
@Jančakecalka píše:
![]()
![]()
to máte nějakou divnou doktorku, ne?
No není to ojedinělé - naše dr. by taky očkovala i s rýmou. Takže když mi řekli, že rýma nevadí, tak jsem řekla, že mně jo. ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju za názory, očkování jsem přeložila na příští týden, to víte je to moje první dítě tak člověk nevíprvní hexu měl 26.1. Tak jsem si nebyla jistá jaký může být rozestup a střevní chřipka to taky není klasická nemoc, tak snad se na malého vůbec nepřenese…děkuji za názory
Jestli je to zvracení a průjem, tak to může být virová infekce. Tchyně nám s takovou „drobností“ skončila na JIPce.
Holky, trošku budu off topic, omlouvám se, ale co si myslíte o tom, že kamarádce doktorka řekla, že musí naočkovat další dávku Hexy do určité doby (u nich to vychází na 23 dní), jinak že to neproplatí pojišťovna??? To je kec jak blázen, nechápu, kde na tom ona doktorka byla, napadá vás, co tím mohla myslet, jestli si to s něčím třeba nespletla nebo tak něco? Díky a omlouvám se za vetření…
![]()
@Theodora92 píše:
Holky, trošku budu off topic, omlouvám se, ale co si myslíte o tom, že kamarádce doktorka řekla, že musí naočkovat další dávku Hexy do určité doby (u nich to vychází na 23 dní), jinak že to neproplatí pojišťovna??? To je kec jak blázen, nechápu, kde na tom ona doktorka byla, napadá vás, co tím mohla myslet, jestli si to s něčím třeba nespletla nebo tak něco? Díky a omlouvám se za vetření…![]()
Kecá - doktorka se nejspíš bojí, aby si kámoška nenastudovala další informace a necukla od očkování úplně.
Interval mezi základními dávkami může být až 6 měsíců, aniž by došlo ke snížení účinnosti. Z hlediska tvorby protilátek je nejlepší interval mezi základními dávkami 8 týdnů. Pokud jde o poslední posilovací dávku, tak tam může být interval až 12 měsíců. Podle vyhlášky má být Hexa kompletně doočkovaná do 18. měsíců věku, ale to se zase nevztahuje na posunutí ze zdravotních důvodů či na individuální očkovací kalendáře.
Zajímalo by mě, jak by doktorka reagovala, kdyby jí kámoška řekla, že když to teda pojišťovna neproplatí, tak nenechá dítě očkovat vůbec. ![]()