MMR bez větších vedlejších účinků

799
12.3.13 11:02

MMR bez větších vedlejších účinků

Prosím, jsou zde nějaké maminky s dětmi, kterým proběhlo očkování MMR bez větších následků? My jdeme na toto očkování za 8 dní a jsem už úplně vystresovaná…Pediatrička nám ho posunula o dva měsíce a víc ani den- hrozí podpisováním papíru a sockou a také pokutou…Tady se dočítám jen samé šílené vedlejší účinky a proto prosím maminky dětiček, kterým to proběhlo v pořádku aby mě PODPOŘILY…Díky všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
12.3.13 11:05
@katja376 píše:
Prosím, jsou zde nějaké maminky s dětmi, kterým proběhlo očkování MMR bez větších následků? My jdeme na toto očkování za 8 dní a jsem už úplně vystresovaná…Pediatrička nám ho posunula o dva měsíce a víc ani den- hrozí podpisováním papíru a sockou a také pokutou…Tady se dočítám jen samé šílené vedlejší účinky a proto prosím maminky dětiček, kterým to proběhlo v pořádku aby mě PODPOŘILY…Díky všem

Starší syn neměl po MMR vůbec žádnou reakci.Mudr je trapka, že ti takhle vyhrožuje, je to tvoje dítě a ty jsi rozhodneš kdy, čím a jak očkovat. Můj mladší syn má 2 a čtvrt roku a MMR ještě nemá ;) Mudr mi sama doporučila odložit očkování na dobu „neurčito“.

Příspěvek upraven 12.03.13 v 11:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30829
12.3.13 11:05

@katja376 pokutou? to snad není ani možný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
12.3.13 11:06

Vim ze na tohle se neptas, ale mmr ma pouze dolni hranici stanovenou zakonem, takze ja bych se ohnala timto, pripadne zmenila lekare

• Citovat
  • Upravit
1038

No my máme zatím jen první dávku a bez reakce, posunutá až na 21. měsíc věku…nikdo po nás nic nechtěl podepsat a ani nám dr. nehrozila :) čekáme na druhou dávku až bude syn zdravý - ta bude skoro po roce a taky to bere dr. v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

My jsme očkovali ve 22 měsících a kluk měl jeden den zvýšenou teplotu. Takže reakce celkem ok. Jinak u doktorky jsme taky s chlapem museli podepsat papír a vyhrožovala sockou. Ale pokutu ti dát nemůžou, není tam stanovaná hranice, kdy musí být dítě naočkované. Chtěla jsem dát to očkování ještě později, ale to mi řekla, že bysme druhou dávku nestihli do doby přihlášek do MŠ a že bez toho by mi jí nepodepsala.

• Citovat
  • Upravit
3743

Syn problém neměl.
Dcerka se 3× po třech dnech osypala - poslední osypání vypadalo, jako tečky červenou fixou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
12.3.13 11:09

@lucenka to musí mít obě dávky k přihlášce do školky? já myslela že stačí napsat individuální očkovací plán a je to v pořádku i pro školku…tak to už jsem prošvihli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799

HOlky, já Mudře právě říkala, že po věku dvou let klesá riziko vedlejších účinků, že je má jen každé desáté dítě, a že to za to stojí…Ta se mi vysmála do obličeje…A podle ní je ta hranice 15 měsíců (horní) a přes to vlak nejede…Změnit ji taky nemůžu, bydlíme na vesnici a tady jiný pediatr v okolí 20km není a když je dítě nemocné, tak ho někde tahejte hodiny autobusem, však víte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

Syn byl prakticky bez reakce - až na to, že asi tři týdny na to zničeho nic onemocněl (rýma, kašel, žádná hrůza) - podle mě ho to oslabilo, dr. je stejného názoru, že to bylo z toho. Ale očkovali jsme až ve třech letech. Dr. na jednu stranu i chápu, tu naši prý ke konci už dost prudila hygiena, ale obhájila si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2

Vim ze na tohle se neptas, ale mmr ma pouze dolni hranici stanovenou zakonem, takze ja bych se ohnala timto, pripadne zmenila lekare

• Citovat
  • Upravit
522
12.3.13 11:10

Syn dostal první dávku ve 2 letech, reakci neměl žádnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.3.13 11:11

@katja376 Doktorka kecá - u MMR je stanovena pouze spodní hranice.. Malý je 17 měsíců a ještě nemá ani poslední Hexu - dr. nás nijak nenahání.. Je to o doktorce, ta vaše to moc hrotí.. Řekni, že vyhlášku znáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.3.13 11:15
@axaxa píše:
@lucenka to musí mít obě dávky k přihlášce do školky? já myslela že stačí napsat individuální očkovací plán a je to v pořádku i pro školku…tak to už jsem prošvihli :mrgreen:

mě právě ten individuální očkovací plán odmítla napsat. Jinak by měl stačit

• Citovat
  • Upravit
3419
12.3.13 11:15
@katja376 píše:
Prosím, jsou zde nějaké maminky s dětmi, kterým proběhlo očkování MMR bez větších následků? My jdeme na toto očkování za 8 dní a jsem už úplně vystresovaná…Pediatrička nám ho posunula o dva měsíce a víc ani den- hrozí podpisováním papíru a sockou a také pokutou…Tady se dočítám jen samé šílené vedlejší účinky a proto prosím maminky dětiček, kterým to proběhlo v pořádku aby mě PODPOŘILY…Díky všem

Pro MMR vakcinu není žádná horní hranice, tak ať si doktorka mrmlá co chce, nic neporušuješ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek