Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte prosím někdo zkušenost s postupným očkováním proti jednotlivým nemocem místo první hexavakcíny? Nebo posunoval jste si někdo očkování ve dvou měsících na později? (ne z důvodu nemoci, ale prostě z vašeho rozhodnutí) Co na to váš pediatr, byl s tím v pohodě? Budu ráda, pokud se podělíte o zkušenosti, jestli máte, díky moc!
Budeme asi posouvat na cca 10m… očkovat budeme Pediacelem. možná…
Hexa posunuta dvakrát, naprosto bez problémů, Knedla ji nemá ve skoro dvou letech ani doočkovanou. MMR šoupnuto taky.
ze dvou měsíců až na 10? a ten Pediacel je co, můžeš mi o tom napsat víc prosim?
@Baba
a normoš chodíte ven, mezi lidi? Do restaurací nebo i do obchodního centra na nákup, prostě do míst s vysokou koncentrací lidí? I třeba mezi děti, plavání atd?
Posouvala jsem druhorozenému, od 6m, očkovaný normální hexou, poslední dávky v 17m (a to jsem bohužel nevěděla, že schéma 2+1 je stejně účinné jako 3+1
)
Stejně tak třetí dostane první očkování v 6m, pokud bude všechno ok, dostane pediacel a budu požadovat schéma 2+1, tedy o jednu dávku míň. V pediacelu není žloutenka B, což myslím, že nás zatím trápit nemusí, naočkování plánuju později (možná i s áčkovou žloutenkou)
edit: a MMR pro jistotu nemá ještě ani jeden
Příspěvek upraven 09.03.13 v 19:57
Pediacel je pentavakcína..není tam hep. B
http://www.vakciny.net/…_2012_13.htm
Dřív to dávat nechci…čím dýl, tím líp… ve 2m už vůbec
Do obchoďáku nechodíme.. ale jinak všude…
a budeme taky dávat schéma 2+1
@Gladys
aha, super, díky! A ten pediacel si musím asi koupit, že? A pediatr s tim byl v poho? A mezi lidi jste chodili do těch 6tim?
Malému je 3,5m..byl v pohodě. Nic objednávat nemusím, objedná mi ho sám. Jen si ho zaplatím
@randr pediatrička je u nás už tak nějak zvyklá, že máme extrabuřty. Prvního syna mám teda očkovaného „normálně“, jen jsem mu nenechala dát TBC, to se tenkrát ještě dávalo v porodkách. Pak jsem „posunula“ MMR, to nejvíc hudrala sestřička
Pak mi přijala do péče dítě po domporodu
Takže myslím, že asi je celkem ráda, že jsem se vůbec rozhodla očkovat, když jsem taková batikovaná objímačka stromů ![]()
Sice jsme měli mezi 2. a 3. dávkou hexy nějaké 4m rozestup (dítě furt na hromadě s něčím nebo lezli zuby), tak to už byla trochu nervozní, protože naše legislativa udává maximálně měsíce dva, ale zavolala si do očkovacího centra, tam jí řekli, že rozestup je možný až 6m, tak byla v klidu. Myslím, že mě trochu podezírala, že to doočkovat nechci, ale to jsem se jí snažila vysvětlit, že dítě v rekonvalescenci či jinak oslabené zkrátka očkovat nedám a že to snad chápe, na to nemohla nic říct ![]()
Ten pediacel mi dala recept, ať si ho koupíme, psala jsem na nějaký lékárenský e-shop (e-recept? už nevím, mám to v mailu), napsali, že není problém objednat a vyzvednout v nějaké spřátelené lékárně, tak to obejdnám a bude, jinak se to asi ještě dost špatně shání. Zas někteří lékaři jsou schopni to objednat sami
My teď na 8m budeme teprve očkovat první. Na 9 týdnech jsme si s dr. promluvily, že do půl roka rozhodně nechci očkovat. Nabídla jsem jí podepsat reverz, ale nakonec jí stačil jen můj podpis do dokumentace kam připsala že očkovat zatím nechceme. Na půlroční jsem řekla, že chci skandinávské schéma a že tedy začneme ještě později. Neměla problém jen že bude chtít pak další podpis.
Musím říct příjemně mě překvapila čekala jsem mnohem méně pochopení. Tohle mi přišlo zlaté a i když jsem jí vždy uznávala tak tímhle u mě ještě stoupla v ceně.
Nad Pediacelem (pětisložková vakcína. vlastně taková hexa bez hepatitidy B) taky ještě uvažuju, ale to už by nebylo podle vyhlášky i když to vlastně není ani to schéma co chci
no obvolám si lékárny a zjistím zda je vůbec dostupná ![]()
Myslim, že tu hexu posunu tak na 5-6 měsíců, pak bych chtěla chodit na to plavání a tam bych se bez očkování bála. A určitě dám ten pediacel, to je super tip, dík moc všem!! ![]()
@randr píše:
@Baba
a normoš chodíte ven, mezi lidi? Do restaurací nebo i do obchodního centra na nákup, prostě do míst s vysokou koncentrací lidí? I třeba mezi děti, plavání atd?
Chodili jsme všude normálně, akorát do obchodních center ne.
ten pediacel není podle vyhlášky? Jakože je poviný infanrix a nic jinýho se nepovoluje?