MMR bez větších vedlejších účinků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3419
12.3.13 11:32

Do TBC bych jentak nešla, je to zastaralá vakcina s velkým výskytem než. účinků. Někde jsem čatla, že se snaží udělat novou vakcinu proti TBC, která bude mnohem šetrnější, takže pokud bych chtěla na TBC očkovat, zjistila bych si to a popřípadě očkovala až bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
12.3.13 11:33

@andelka83 díky dík, tady čtu jen ty hrůzostrašné příběhy a maminky, co u nich proběhlo vše v pořádku nemají potřebu někam psát… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
12.3.13 11:34
@paola white píše:
@Katka86 to není dobré řešení. neb stará doktorka dostane jméno a adresu té nové a může jí vesele napindat co chce nebo nové doktorce dělat problém u lékařské komory.
lepší variantou je vyžádat si kartu, pokud nechce dát kartu tak máš právo si pořizovat kopie, fotky apod. a pak ani nehlásit ke které doktorce jdeš.

Pindat si může co chce, nová mudr bude ráda, že má nového pacienta a tím jisté prašule. Silně pochybuji o tom, že by nové mudr dělala problémy u lékařské komory-proč? nemá žádný důvod. Každopádně je to jedno, zakl. píše, že je bez auta, takže nějaké dojíždění je mimo scénář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
12.3.13 11:35

A co se týče TBC, tak za mě velké ne, větší než Ajfelovka :mrgreen: :mrgreen:
 https://www.emimino.cz/…ence-142970/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.3.13 11:37

TBC ne.. Nakazit se můžeš dlouhodobým přímým kontaktem.. Takže to strašení bezdomovcema a Ukrajince mě docela vytáčí.. A když sami uznali, že je vakcína zastaralá a mnoho blbých účinků.. Tak to už je něco 8o protože jejich vakcíny jsou jinak přece super, ne? :poblion: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
12.3.13 11:39

Ahoj!

Normálně bych přinesla papír, kde by bylo uvedeno, že odkládám očkování to a to, na základě vyhlášky té a té… Podpis a hotovka
Víc bych se s ní nebavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929

@katja376 starší syn je očkovaný ještě v porodnici, žádné problémy neměl…u mladšího už se to nedělo a neplánuju ho očkovat. Jedině by uvedli novou vakcínu, kde by pozitiva převážila nad negativy, pak bych o tom uvažovala, protože jsme ve velkém městě, přistěhovalců z východu až hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258

Taky jsem chtěla odložit, ale argument, že není daná horní hranice očkování, jim nestačil. Sestra se do mě pustila ve stylu, že jsem určitě četla nějaké šílené diskuze maminek, které o tom houby ví a bla bla bla :roll: A že na MMR moc NÚ není, víc jich je prý na tu spojenou s neštovicema. U první dávky měl syn pár dní trochu zarudlé místo vpichu a u druhé naštěstí nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.3.13 11:40

Syn byl zaočkovaný v 18 měsících a v 25 měsících. Ani jednou reakci neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.3.13 11:41

@Katka86 sama vím o případu, kdy stará pediatra hlásila nového, že odmítá očkovat pacienty a ten měl pak velké problémy. zatrpklost je někdy silná motivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
12.3.13 11:42

@mersii a v kolika měsících jste byli na první dávce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
12.3.13 11:44

Jinak všem díky za rady, tu tuberkulózu asi nechám zatím tak, nejsme sice ohrožená skupina(i když v rodině se vyskytla) ale děsí mě ty zatrolené vedlejší účinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
12.3.13 11:45
@axaxa píše:
@lucenka to musí mít obě dávky k přihlášce do školky? já myslela že stačí napsat individuální očkovací plán a je to v pořádku i pro školku…tak to už jsem prošvihli :mrgreen:

To zalezi na doktorce no, jestli je krava :roll: dcera nema jeste ani prvni davku (bude mit 27mesicu) a doktorka nam do prihlasky napsala, ze je ockovana dle kalendare :nevim: mame v planu dat prvni davku v dubnu, po vsech chripkach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
12.3.13 11:58

Katjo, tak to bych si tedy pořádně dupla! Najdi si to v zákonech o očkování! Horní hranice není stanovena, spodní ano - NEJDŘÍVE v 15.měsících věku! Vyhrožovat Ti sockou nemůže. Řekni, očkovat chci, ale v pozdějším věku. Nemůže říct ani půl slova!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
12.3.13 12:00
@katja376 píše:
„@mersii“ a v kolika měsících jste byli na první dávce?

malý ji měl dokonce těsně před 15. měsícem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek