Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Do TBC bych jentak nešla, je to zastaralá vakcina s velkým výskytem než. účinků. Někde jsem čatla, že se snaží udělat novou vakcinu proti TBC, která bude mnohem šetrnější, takže pokud bych chtěla na TBC očkovat, zjistila bych si to a popřípadě očkovala až bude.
@andelka83 díky dík, tady čtu jen ty hrůzostrašné příběhy a maminky, co u nich proběhlo vše v pořádku nemají potřebu někam psát… ![]()
@paola white píše:
@Katka86 to není dobré řešení. neb stará doktorka dostane jméno a adresu té nové a může jí vesele napindat co chce nebo nové doktorce dělat problém u lékařské komory.
lepší variantou je vyžádat si kartu, pokud nechce dát kartu tak máš právo si pořizovat kopie, fotky apod. a pak ani nehlásit ke které doktorce jdeš.
Pindat si může co chce, nová mudr bude ráda, že má nového pacienta a tím jisté prašule. Silně pochybuji o tom, že by nové mudr dělala problémy u lékařské komory-proč? nemá žádný důvod. Každopádně je to jedno, zakl. píše, že je bez auta, takže nějaké dojíždění je mimo scénář.
A co se týče TBC, tak za mě velké ne, větší než Ajfelovka
![]()
https://www.emimino.cz/…ence-142970/
TBC ne.. Nakazit se můžeš dlouhodobým přímým kontaktem.. Takže to strašení bezdomovcema a Ukrajince mě docela vytáčí.. A když sami uznali, že je vakcína zastaralá a mnoho blbých účinků.. Tak to už je něco
protože jejich vakcíny jsou jinak přece super, ne?
![]()
Ahoj!
Normálně bych přinesla papír, kde by bylo uvedeno, že odkládám očkování to a to, na základě vyhlášky té a té… Podpis a hotovka
Víc bych se s ní nebavila.
@katja376 starší syn je očkovaný ještě v porodnici, žádné problémy neměl…u mladšího už se to nedělo a neplánuju ho očkovat. Jedině by uvedli novou vakcínu, kde by pozitiva převážila nad negativy, pak bych o tom uvažovala, protože jsme ve velkém městě, přistěhovalců z východu až hrůza…
Taky jsem chtěla odložit, ale argument, že není daná horní hranice očkování, jim nestačil. Sestra se do mě pustila ve stylu, že jsem určitě četla nějaké šílené diskuze maminek, které o tom houby ví a bla bla bla
A že na MMR moc NÚ není, víc jich je prý na tu spojenou s neštovicema. U první dávky měl syn pár dní trochu zarudlé místo vpichu a u druhé naštěstí nic..
Syn byl zaočkovaný v 18 měsících a v 25 měsících. Ani jednou reakci neměl.
@Katka86 sama vím o případu, kdy stará pediatra hlásila nového, že odmítá očkovat pacienty a ten měl pak velké problémy. zatrpklost je někdy silná motivace.
Jinak všem díky za rady, tu tuberkulózu asi nechám zatím tak, nejsme sice ohrožená skupina(i když v rodině se vyskytla) ale děsí mě ty zatrolené vedlejší účinky…
@axaxa píše:
@lucenka to musí mít obě dávky k přihlášce do školky? já myslela že stačí napsat individuální očkovací plán a je to v pořádku i pro školku…tak to už jsem prošvihli
To zalezi na doktorce no, jestli je krava
dcera nema jeste ani prvni davku (bude mit 27mesicu) a doktorka nam do prihlasky napsala, ze je ockovana dle kalendare
mame v planu dat prvni davku v dubnu, po vsech chripkach…
Katjo, tak to bych si tedy pořádně dupla! Najdi si to v zákonech o očkování! Horní hranice není stanovena, spodní ano - NEJDŘÍVE v 15.měsících věku! Vyhrožovat Ti sockou nemůže. Řekni, očkovat chci, ale v pozdějším věku. Nemůže říct ani půl slova!
@katja376 píše:
„@mersii“ a v kolika měsících jste byli na první dávce?
malý ji měl dokonce těsně před 15. měsícem..