Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@alifie Díky, mám ty stejné informace co jsi sem napsala, takže to vypadá jenom na blbost doktorky… Nestačím se divit, co dokážou vypustit z pusy
To by asi reagovala dost nevybíravě, tady se moc nenosí neočkovanost ![]()
Ja si myslim, ze podobnych dotazu by zodpovidajici vzdy meli uvest svuj obecny postoj k ockovani, protoze samozrejme kdo je odpurcem jakohokoli ockovani, nedoporuci ti ani toto.
Takze ja ockuji vsechno co se da.
Ale v tomto pripade bych asi radej nesla.
Je teda fakt, ze hexa neni tak desna jako treba MMR, neni to ziva vakcina a kluk to dost mozna uz mel minuly tyden. Ale tatka klidne mohl dotahnout neco noveho.
Asi bych se ridila i tim, jestli jste obecne spis fit, anebo jen tezko hledate skulinku na ockovani mezi antibiotiky. Ja trebas taky tedka nechala pichnout hexu se slabym kaslem a po expozici ryme, protoze nebylo jiste, jestli vubec budem nekdy zdravi, zima byla desiva.
@fatin píše:
No není to ojedinělé - naše dr. by taky očkovala i s rýmou. Takže když mi řekli, že rýma nevadí, tak jsem řekla, že mně jo.
je to tak v příbalové informaci
ale kdyz je cas, tak proc to neodlozit, protoze preci jen se po tom dite dobre neciti. Zas na druhou stranu ockovat celou hexu znova kvuli nejaky koncici rymicce…
@Pudloslava U nás se jednalo o MMR, takže možná i kvůli tomu jsem byla obezřetnější.
Neočkovala bych. u mladšího jsem takhle odložila hexu kvůli spále, co měl starší. Dr. na mě zírala jako na vola (s prominutím), ale nemohla nic dělat. (pak se ukázalo, že dr. je fakt cvok a chtěla třeba očkovat 4. hexu a MMR zároveň, a to do dítěte, které bylo vyšetřováno pro rok trvající kašel, a mělo zrovna týdenní přestávku, a ta hexa v 21m už trochu hořela. takže už není naší dětskou dr. ![]()
rozhodně bych neočkovala při rýmě, kašli, při nemocných členech rodiny. A to jsem očkující, i když ne vše a ne v jakémkoliv věku. takový s rozmyslem očkující.
Naštěstí jsme celkově zdraví, antibiotika nemíváme, občas máme chřipku, malý měl dusivý kašel před 2 týdny tak jsme očkování odložili a dnes jsem ho odložila zase tak snad to nebude problém s dvouměsíčním intervalem…
@flakon píše:
Ahoj, jestli malýmu teď nic neni, tak normálně můžeš jít, já s malym byla na očko a měl rýmu a v poho, Jde jen o to aby neměl horečky
to je myšleno vážně??? já den před očkováním blila jak amina, malý byl v pohodě, ale doktor řekl, že v žádným případě, za dva dny zvracel, měl 39 a táhlo se to čtrnáct dní, nedovedu si představit co by se stalo, kdyby se očkovalo!!
Ahoj, zítra má jít malá (2 roky) poprvé na mmr vakcínu. Mně dneska začalo malinko (fakt trošku) škrabat v krku, jinak jsem ok, rýmu nemám. Malá taky ok. Už bych to ráda měla za sebou, ale nevím, jestli teda jít, co myslíte?
To je priorix? nech to na doktorce, tady se zas vyrojí spoustu informací o různých případech z celého světa, kdy se stalo to a to, nebo co by se stát mohlo…
@Genovesa píše:
Ahoj, zítra má jít malá (2 roky) poprvé na mmr vakcínu. Mně dneska začalo malinko (fakt trošku) škrabat v krku, jinak jsem ok, rýmu nemám. Malá taky ok. Už bych to ráda měla za sebou, ale nevím, jestli teda jít, co myslíte?
Muze byt v inkubacce, je to ziva vakcina…odlozila bych.
@Genovesa osobně bych očkovala.. až začnou lítat chřipky a pod, bude hůř než škrábání v krku ![]()
@jadviga píše:
To je priorix? nech to na doktorce, tady se zas vyrojí spoustu informací o různých případech z celého světa, kdy se stalo to a to, nebo co by se stát mohlo…
Ano. Tak tam asi zavolám zítra a domluvím se. Už jsem to odkládala asi 2× kvůli rýmě
![]()
@martina.se Se právě taky bojím, že už bude jen hůř. Věčná škoda, že jsem nešla v srpnu, ale potkali jsme holčičku s neštovicemi u lékařky v poradně, takže jsem se bála, aby do toho nedostala ty neštovice. No a nakonec nic
.
@alifie