Očkovali jste někdo ve schématu 2+1?

522
9.10.12 20:25

Ockovali jste nekdo ve schematu 2+1?

Chtela bych se zeptat, zda je tu nekdo, kdo uz takhle ockoval? Jsem domluvena s doktorkou, ze budem Hexu ockovat az v 6 mesicich. Ale o ockovani ve zkracenem schematu 2+1 mi tvrdi, ze se u nas tak neockuje, jen na Slovensku. Takze jak jste se domluvili s pediatrem, o ockovani 2+1? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
9.10.12 20:47

Schéma 2+1 je oficiálně schváleno výrobcem vakcíny a má stejnou účinnost jako 3+1. očkuje se tak v zahraničí naprosto běžně, takže není důvod proč by to měl pediatr odmítnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
9.10.12 20:50

Ja chtela, rekla jsem to mudr., tak mi to nedoporucila a vicemene rozmluvila. Bohuzel jsem se nechala ovlivnit a podlehla, ockovala jsem nakonec 3+1, resp.ta 1 nas teprve ceka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
9.10.12 20:54

Taky začneme očkovat v 6m a schématem 2+1. Dr.jsem řekla, že jsem si o tom zjistila dost na to, abych věděla, že její případné odmítnutí nebude mít podloženo jakýmkoli pádným argumentem a pokud bude chtít, můžem spolu zavolat na hyg. stanici nebo do očk. centra. Možná jsem zvolila zbytečně ofenzívní postup, ale každopádně neřekla ani pumpička, jen mě poprosila, abych nikde neříkala, že mi ho tak naočkovala, aby neměla před ordinací zástupy maminek, že by ji pak ostatní dr. nenáviděli. Vypadala, že je ráda, že chci očkovat aspoň tohle a nedělám vlny, že nebudu očkovat vůbec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
9.10.12 20:54

@paola white No prave! Ale jak se domluvit s MUDr, ktera mi tvrdi, ze se u nas tak neockuje a ze to ucinejsi neni! Proste muzu normalne rict, ze bych to tak chtela naockovat? Schvaleno vyrobcem to je, ale muzou to lekari tak ockovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.10.12 21:00
@Suzann píše:
@paola white No prave! Ale jak se domluvit s MUDr, ktera mi tvrdi, ze se u nas tak neockuje a ze to ucinejsi neni! Proste muzu normalne rict, ze bych to tak chtela naockovat? Schvaleno vyrobcem to je, ale muzou to lekari tak ockovat?

ano protože je to oficiálně schválený postup i SÚKLem a nejvyšší hygienickou stanicí. není důvod proč by to doktor nemohl naočkovat. ty jsi matka a zákonný zástupce a máš právo volit si jakou vakcínou a v jakém schématu chceš očkovat. pokud je to postup který je oficiálně schválen nemůže ti nikdo říct ani popel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
9.10.12 21:01

Chtěla jsem tak očkovat, ale bohužel až jsme začli. A začli jsme ve 4.měsící, ne až v 6. (nevím proč, kam jsem dala hlavu? :nevim: ) Teď mi mudra argumentuje, že tím pádem, že jsme začali dřív, tak to není tak účinné a tu 4.dávku musíme doočkovat. Protože 2+1 se musí začít nejdřív v 6.měsících (cosi o vyvinutí oranismu…). Jinak by to prý snad šlo a udělala by to i ve schématu 2+1…

Kvůli nemocnosti dítěte mi to ale náhodou vyšlo tak, že měl 2 dávky v 1.roce (4.a 6.měsíci) a 3.dávku až ve 2.roce, myslím dokonce i později než po 6 měsících, takže jakoby 2+1 máme hotové, ale mudra mi nutí ještě tu 4.dávku. No, rýmy nám začaly, přes zimu to nevidím, pak se na to možná zapomene… 8)

Btw, RNDr. Petráš (vakciny. net), se kterým jsem to konzultovala, to však shledal v pořádku, že to výrobce tak umožňuje a schválil mi to (psala jsem mu přesně měsíce našeho očkování). Ale u nás (v ČR), to dle mudry odporuje vyhlášce… :nevim: Zatím dělám mrtvého brouka, nehádám se, nepřu se, a chodím tam s rýmama a teplotama (takže neočkujeme). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
9.10.12 21:06

@Wiolla Mas za usima ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
9.10.12 21:09

@paola white Nevis, kde bych to schvaleni vyrobcem nasla? Abych mela neco v ruce aspon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.10.12 21:10
@Wiolla píše:
Chtěla jsem tak očkovat, ale bohužel až jsme začli. A začli jsme ve 4.měsící, ne až v 6. (nevím proč, kam jsem dala hlavu? :nevim: ) Teď mi mudra argumentuje, že tím pádem, že jsme začali dřív, tak to není tak účinné a tu 4.dávku musíme doočkovat. Protože 2+1 se musí začít nejdřív v 6.měsících (cosi o vyvinutí oranismu…). Jinak by to prý snad šlo a udělala by to i ve schématu 2+1…

Kvůli nemocnosti dítěte mi to ale náhodou vyšlo tak, že měl 2 dávky v 1.roce (4.a 6.měsíci) a 3.dávku až ve 2.roce, myslím dokonce i později než po 6 měsících, takže jakoby 2+1 máme hotové, ale mudra mi nutí ještě tu 4.dávku. No, rýmy nám začaly, přes zimu to nevidím, pak se na to možná zapomene… 8)

Btw, RNDr. Petráš (vakciny. net), se kterým jsem to konzultovala, to však shledal v pořádku, že to výrobce tak umožňuje a schválil mi to (psala jsem mu přesně měsíce našeho očkování). Ale u nás (v ČR), to dle mudry odporuje vyhlášce… :nevim: Zatím dělám mrtvého brouka, nehádám se, nepřu se, a chodím tam s rýmama a teplotama (takže neočkujeme). ;)

nevidím důvod proč by očkovací schéma 2+1 se začátkem v 4m nemohlo být uznáno :roll: to jsou zase nějaký přechytralý mudry! na Slovensku a v Německu se tak očkuje zcela standardně a nepřipadá mi že by tam měli nějaké šílené epidemie tetanu, pertuse atd. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.10.12 21:20
@Suzann píše:
@paola white Nevis, kde bych to schvaleni vyrobcem nasla? Abych mela neco v ruce aspon…

například v příbalovém letáku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
9.10.12 21:22
@paola white píše:
nevidím důvod proč by očkovací schéma 2+1 se začátkem v 4m nemohlo být uznáno :roll: to jsou zase nějaký přechytralý mudry! na Slovensku a v Německu se tak očkuje zcela standardně a nepřipadá mi že by tam měli nějaké šílené epidemie tetanu, pertuse atd. 8)

Ona mi říkala, že se o tom musí poradit s nějakou vyšší šarží. Jméno jsem nechytla (nějaká jiná Mudra, snad z hygienické stanice?). A při další návštěvě na mě vybalila to s tím počátkem AŽ po 6.měsíci věku. Já na to neměla argument (kromě toho, že to Petráš shledal v pořádku a že to tak píše i výrobce). Protože ohledně (ne)vyvinutí organismu se neumím přít. Teď jsem se dívala na sukl.cz i hygienickou stanici a na jejich webu jsem tam ohledně schématu 2+1 nic nenašla. Potřebuji mít něco v ruce, pak se budu hádat. Nemám, takže proto dělám mrtvého brouka. 8)

@Suzann Info od výrobce je tady: http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf (tam se o tom píše na 3.stránce a je to v podstatě příbalový leták k Hexe)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
9.10.12 21:25

@paola white Jo uz jsem to tam nasla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.10.12 21:40
@Wiolla píše:
Ona mi říkala, že se o tom musí poradit s nějakou vyšší šarží. Jméno jsem nechytla (nějaká jiná Mudra, snad z hygienické stanice?). A při další návštěvě na mě vybalila to s tím počátkem AŽ po 6.měsíci věku. Já na to neměla argument (kromě toho, že to Petráš shledal v pořádku a že to tak píše i výrobce). Protože ohledně (ne)vyvinutí organismu se neumím přít. Teď jsem se dívala na sukl.cz i hygienickou stanici a na jejich webu jsem tam ohledně schématu 2+1 nic nenašla. Potřebuji mít něco v ruce, pak se budu hádat. Nemám, takže proto dělám mrtvého brouka. 8)@Suzann Info od výrobce je tady: http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf (tam se o tom píše na 3.stránce a je to v podstatě příbalový leták k Hexe)

já bych se s ní nepárala. nychala bych si tam vyndat příbalový leták přímo z krabičky a tam bych jí to ukázala. navíc kurňa já jsem matka a mám právo říct co kdy a jak se do mýho dítěte bude píchat a nějaká musra ať se staví třeba na hlavu, ale zmůže s tím prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
9.10.12 22:14

Budeme očkovat. Naše mudra s tím nemá žádný problém. Proč by taky měla. Účinnost je stejná. Hezky to napsala @paola white já už bych to jen opakovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek