Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám, doktorka tam lepí štítky s číslem šarže, naštěstí špatnou nemáme
.pořádně sem si oddychla a celkem by mne zajímalo co budou dělat s dětmi naočkovanými špatnou vakcínou ![]()
Taky to tam nemáme napsané
bohužel. Zítra taky musíme zavolat naší mudr.
Doktorka nam lepi stitek do ockovaku, nastesti zavadnou sarzi nemame
Máme závadnou šarži, očkováno před týdnem, druhá dávka hexy.
Dcera kupodivu neměla ani reakce, neměla teplotu, jen lehce zvýšenou. Při první dávce měla 38,5, jedna teplotní špička večer po očkování.
Má rýmu, ale přičítám to spíš tomu, že ji chytla od čtyřleté sestry, která prodělala virozu a má taky stále rýmu.
Klidná rozhodně nejsem.
Ale nepanikařím. Podle těch článků není špatná vakcína, jen mohlo být kontaminované prostředí, ve kterém byla vyráběna. Byla stažena preventivně. K poškození zdraví prý nedošlo. Byla testována v květnu a v pořádku.
Na „výkřiky“ neočkujících fanatiků nevěřím, neztotožňuji se s nimi a věřím, že se toho chytnou - jak vosy na med - a budou na tom stavět.
Své dítě jsem chtěla a chci nechat očkovat. Ale na druhou stranu, kdyby to mělo mít dohru a podávala se nějaká hromadná žaloba, ráda se připojím. Chci očkovat, ale prověřenou nezávadnou vakcínou, s minimálními a známými riziky vedlejších účinků. Toto by se prostě stávat nemělo.
Budu se snažit sledovat informace a doufat, že je to skutečně tak, jak píší - preventivní stažení, žádné poškození zdraví. Že v tom prostě nenajdou ještě něco víc.
Nevíte někdo, jlek by mělo dopad nechat odložit 3.očkování hexavakcínou?
@taichistka píše:
Nevíte někdo, jlek by mělo dopad nechat odložit 3.očkování hexavakcínou?
Jak myslíš dopad? To záleží na domluvě Tvé a doktora. Jsou tady maminky, co nechávají své děti očkovat mnohem později, než káže očkovací kalendář a v pohodě se s doktory domluví bez toho, aby je někde udávali. Jsou tu i takové, co neočkují vůbec. Záleží hodně na osobním názoru pediatra.
Mezi těmi jednotlivými dávkami je maximální možný rozestup, ale fakt nevím, kolik týdnů. Tak pokud myslíš zdravotní dopad, pokud dodržíš ten rozestup, měla by být látka účinná a dítě ochránit.
Tak na to bacha, lékaři jsou nabádání právníkem CLK, aby hlásili na socialku, v podstate na to maji i právo. Domluva je možná jen s velmi odvážným doktorem. Hlásí většina.
@kaštinka píše:
Tak na to bacha, lékaři jsou nabádání právníkem CLK, aby hlásili na socialku, v podstate na to maji i právo. Domluva je možná jen s velmi odvážným doktorem. Hlásí většina.
Hm, tak to se mi moc nelíbí. Zkusím to oddálit tím, že řeknu, že malá kašle, ale nevím, na jak dlouho to oddálení si toho můžu dovolit.
Je pravda, že u každého článku na netu je připsáno, že rodičům, kteří nenechají své dítě naočkovat, hrozí pokuta. Oni se ale spíš bojí masového odmítání očkování.
S rozumným doktorem se na odsunutí termínu domluvíš. I naše mudra je přístupná k určitému odsunutí, i když je pro očkování.
Pokud ale myslíš odložit „na neurčito“, tak nevím, to bys musela najít dr. toho přístupnou.
My máme další očkování až skoro za měsíc..Tak doufám, že do té doby padne nějaké rozuzlení. Ale spíš se přikláním k tomu, že se o věci pomlčí, bude to „smeteno ze stolu“ a už se o tom nebude mluvit a psát.
Tak jsem se domluvila na odložení o 3 týdny a dle dr. jsme my tu závadnou nedostali. Tak doufám. Domluvila jsem se, že nám ty štítky s číslem bude dávat do očkováku.
My máme v očkováku malé samolepky s číslem šarže, ale bohužel nikde nemůžu najít, které šarže byly špatné ![]()
Ahoj holky, viděla jsem ve zprávách, že stahujou hexavakcínu. Prý by jsme měly mít v očkovacím průkazu zapsané číslo série, kterou jsme očkováni. Koukala jsem se do očkovacího průkazu, ale nic tam nemám. Budu volat zítra dr., jestli si to ona dává do karty. Jak jste na tom Vy? Máte číslo série hexavakcíny zapsané v očkovacím průkazu?