Stahuje se dávka hexa vakcín

3003
9.10.12 11:04

Stahuje se dávka hexa vakcín!!!

Ahoj holky, tohle jsem se dočetla na netu!!!

http://tn.nova.cz/…ny-deti.html

A co mám teď dělat když Gabča tuto vakcínu dostala??? Super, chci pro ní to nejlepší a ještě je to špatně!!! Asi zavolám k dr. a zeptám se ho na to i když tam píšou, že vakcíně nic není!!! :zed: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
9.10.12 11:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
9.10.12 11:09

@petula.bir Zkus si zavolat na ten SÚKL… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.10.12 11:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.10.12 11:11

Buď v klidu! Vakcínu stahují preventivně, protože když si přečteč proč ji stahují, pochopíš, že není chyba ve vakcíně, ale v prostředí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.10.12 11:12

Neplaš :kytka: nezávislí odborníci se shodli, že se tahle šarže stahuje preventivně, nikoli proto, že by byla špatná.

To máš jako se včerejší zprávou o rodičáku a potvrzení trvalého pobytu. Kamarádka mi to posílala, tak jsem ráno volala na ÚP a tam mi řekli, že je vše v klidu a která maminka by se jim nezdála, tu si sami obešlou dopisem. Opět z toho Nova udělala senzaci a vyplašila maminy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.10.12 11:13

@petula.bir
no přece nenapíšou že je kontaminovaná. to by poškodilo business! každopádně bych kontaktovala SÚKL a GSK a žádala vyšetření dítěte, protože nikde se nepíše o tom čím vlastně vakcína byla kontaminována

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
9.10.12 11:18

@Háta_x tuto zprávu odvysílala už prima někdy na konci prázdnin a já jsem volala na náš úp a tam mi řekli, že musím přijít osobně, jinak mi dávky seberou a že není jejich povinnost někoho obesílat (neznalost zákona neomlouvá a toto je nový zákon). Takže i když vím, že Nova má senzacechtivé zprávy v tomto má částečně pravdu. Záleží jak který úp k tomu přistupuje. A moje kamarádka, která spadá pod jiný úřad práce má stejnou zkušenost s tím rozdílem, že u ní si i fotili očkovací průkaz dítěte, aby tím dokázali, že opravdu s dítětem žije zde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.10.12 11:19
@paola white píše:
@petula.bir
no přece nenapíšou že je kontaminovaná. to by poškodilo business! každopádně bych kontaktovala SÚKL a GSK a žádala vyšetření dítěte, protože nikde se nepíše o tom čím vlastně vakcína byla kontaminována

ale oni nepíšou, že by byla kontaminována vakcína, ale prostředí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
9.10.12 11:22

My jsme byly na očkování včera!!! a vůbec sem nevěděla, že se něco stahuje..tak se podívám do očkováku jestli tam je číslo teda..doprčic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.10.12 11:27

@paola white vakcína kontaminovaná nebyla, ale stahuje se pro sicher, protože bylo narušeno prostředí kde se vyrábí, ale testy neprokázaly škodlivost vakcíny tak klííídddd 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.10.12 11:32
@ynax píše:
ale oni nepíšou, že by byla kontaminována vakcína, ale prostředí!

na SÚKL v nejnovějším informačním letáku píší: Léčivý přípravek se stahuje z důvodu závady v jakosti: riziko potenciální mikrobiologické kontaminace.

takže to že bylo kontaminované prostředí si Nova vycucala kdesi z prstu…
mimochodem o Thalidomidu se taky tvrdilo, že se stahuje z trhu preventivně :poblion:
já bych osobně trvala na vysvětlení čím mohla být příslušná vakcína kontaminovaná a na vyšetření dítěte.

GSK se na svých stránkách k tomuto vůbec nevyjadřuje a zdaleka to není její první průser. v červenci tohoto roku dostala v USA pokutu 60 miliard korun za nabízení neschválených léků mladistvým takže vzhledem k morálce této firmy chtěla vysvětlení!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
9.10.12 11:46
@Háta_x píše:
Neplaš :kytka: nezávislí odborníci se shodli, že se tahle šarže stahuje preventivně, nikoli proto, že by byla špatná.To máš jako se včerejší zprávou o rodičáku a potvrzení trvalého pobytu. Kamarádka mi to posílala, tak jsem ráno volala na ÚP a tam mi řekli, že je vše v klidu a která maminka by se jim nezdála, tu si sami obešlou dopisem. Opět z toho Nova udělala senzaci a vyplašila maminy :zed:

No to až není tak pravda, ono se to týká maminek, které podávaly žádost před 1.1.2012. Na starých formulářích. Tak tebe se to netýká když jsi rodila až v roce 2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.10.12 11:54
@paola white píše:
na SÚKL v nejnovějším informačním letáku píší: Léčivý přípravek se stahuje z důvodu závady v jakosti: riziko potenciální mikrobiologické kontaminace.

takže to že bylo kontaminované prostředí si Nova vycucala kdesi z prstu…
mimochodem o Thalidomidu se taky tvrdilo, že se stahuje z trhu preventivně :poblion:
já bych osobně trvala na vysvětlení čím mohla být příslušná vakcína kontaminovaná a na vyšetření dítěte.

GSK se na svých stránkách k tomuto vůbec nevyjadřuje a zdaleka to není její první průser. v červenci tohoto roku dostala v USA pokutu 60 miliard korun za nabízení neschválených léků mladistvým takže vzhledem k morálce této firmy chtěla vysvětlení!!!

jenže se stačí podívat na slovenský SÚKL, který toto prohlášení vydal jako první a tam je to přesně napsané - kontaminace prostředí. Ptala jsem se kamaráda, který se v podobném prostředí pohybuje a ten mi řekl, že když si přečte český SÚkl a pak slovenský, tak prý můžu být klidná, že vakcína je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.10.12 12:02

Ta pani nevěděla, kdy jsem na rodičák nastupovala ;) oni to tak maj nastavené obecně, pro všechny.

@monika32 píše:
No to až není tak pravda, ono se to týká maminek, které podávaly žádost před 1.1.2012. Na starých formulářích. Tak tebe se to netýká když jsi rodila až v roce píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek