Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky potřebuji poradit. V úterý jsme měli jít na oškování hexa + prevenar (4měs), malý ale dostal v pondělí šílenou koliku (netrpí na ně)(no ale babi nám dala do špenátku cibuli - jak jsem se později dozvěděla) a já dostala průjem.
Očkování nám bylo odloženo na čtvrtek.
Ve čtvrtek mi bylo dobře, malý celou dobu bez teplot a bez zvracení, je plně kojený, takže má vpodstatě průjmovitou stoličku pořád.
Jenže dnes ráno jsem měla opět průjem a je mi nic moc. Malý zatím vypadá docela dobře - teplotku nemá, jí, nezvrací.
Máme se něčeho obávat? Jak byste to řešily?
Neočkovala bych. Počkala bych, až budou všichni v rodině v naprostém pořádku, nevidím v tom problém. ![]()
no jo jenže malého právě včera doktor naočkoval. evidentně si myslí, že přeháním..
Tak ted uz se to resit neda. Nemoc v rodine je jednoznacna kontraindikace ockovani. Kdyz jsi to vcera jeste nevedela, tezko s tim neco nadelas. ![]()
Vím, jsem naštvaná sama na sebe - neměla jsem podlehnout tomu tlaku.
Malý se ale zdál být fakt OK, a mě bylo také dobře.
Nechápu proč je tak těžké prosadit svůj názor u doktora.
Asi mi nezbývá než čekat a doufat, že budeme bez větších komplikací.
Pokud Vas ockoval vceraa prozatim ok, tak myslim, ze uz nic neprijde… ![]()
Ja osobny bych naockovala, kdybych mela jen prujem, ale ono holt nikdy nevis, co se muze z toho prujmu vyklubat.
Pokud byl ale maly v pohode, bez nachlazeni, prujmu a tak, tak bych asi naockovala… ![]()
Pokud mas problem prosadit svuj nazor u pediatra, muzes ho zmenit. Ja menila nekolikrat, ted uz si nic prosazovat nemusim, protoze o veci normalne podiskutujem ![]()
no doktor ho před očkování prohlídl a poslechl, prohmatal mu bříško - malý je spavý, ale to byl i minule. jediný, kdo tady zatím brečí, jsem já
Hm, takhle nic poznat nemusi, muze byt v inkubacce. Ale nemyslim si, ze je, myslim, ze nic nechytnul. Pokud je kojeny, je do velky miry chraneny. Moje decka ode mne nikdy nic nechytly. A spavy bude, vzdyt je to hrozna naloz, dve vakciny, 7 nemoci (co se tyce Prevenaru, je to v podstate jeste vic) , pro tak maly mimino, lepsi je ockovat rozlozene, kdyz uz… Netrap se tim.
predevcim prujem a zvraceni mela dvojcata, vcera ja a mimi a dnes manzel… takze urco neockovat, muze to prtte taky dostat
kopretina21 píše:
no doktor ho před očkování prohlídl a poslechl, prohmatal mu bříško - malý je spavý, ale to byl i minule. jediný, kdo tady zatím brečí, jsem já
Hlavne nebrec!!!!
Uz to stejne nevratis! A jak rikam, pokud je maly po ockovani doted v pohode, uz by nic nemelo prijit!
A s tim kojenim a oc
ranou je to taky pravda!
![]()
no snad to bude dobré… malý je trošku teplejší a ublinkává, ale to dělá často jinak je divočák s úsměvem na tváři.doufám že ho kojení fakt ochrání. příště už se nedám a budu trvat na svém
Dobry vecer vsem,
Obnovuji diskusi a chtela bych se zeptat, jestli mate nekdo zkusenost se situaci, ktera se nam prihodila-zitra ma jit dcera na treti a posl. Davku Prevenaru a doktorka rikala, ze je to nejzazsi termin, protoze mala hodne marodila. Jinymi slovy pry uz nelze cekat, odkladat. Nicmene jako na potvoru jsem dnes dostala rymu. Zatim tedy jen ryma, nic horsiho, ale proste nejsem zdrava. Nevite nekdo, jak se v tomto pripade postupuje? Odlozi se a pak nema uz zadny ucinek (kdyz se prosvihne nejzazsi termin)? Nebo ji naockuji i s mou rymou? Predem dekuji za odpoved. K.
Rozhodně bych očkování odložila. I dr., pokud je rozumná, by to měla navrhnout