Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nevíte někdo jaká nejdelší pauza může být mezi 3. a 4. hexou aby byla zajištěna účinnost vakcíny ?
zrovna jsem to minuly mesic resila s dr petrasem na vakciny.net…psal ze naockovana 4. davka do 18.mesice veku zajistuje dostatecnou imunitu
Čtvrtá dávka by měla být do 18. měsíce - podle vyhlášky.
Podle posledních výzkumů nemusí být vůbec. No a teď si vyber… ![]()
Malé bude právě 18. měs koncem listopadu a teď mi přišla pozvánka, že mám přijít na očkování MMR, takže když by se nechala pauza alespoň jeden měsíc mezi očkováním, bude to mít s tou hexou tak na hraně, navíc se mi jí nechce dávat dvě vakcíny tak brzo po sobě, chci se jít domluvit s mudrou, že bysme to MMR přesunuly na jaro, ale potřebuji nějaké argumenty, že musí dostat tu hexu teď aby fungovala ![]()
evakra píše:
Malé bude právě 18. měs koncem listopadu a teď mi přišla pozvánka, že mám přijít na očkování MMR, takže když by se nechala pauza alespoň jeden měsíc mezi očkováním, bude to mít s tou hexou tak na hraně, navíc se mi jí nechce dávat dvě vakcíny tak brzo po sobě, chci se jít domluvit s mudrou, že bysme to MMR přesunuly na jaro, ale potřebuji nějaké argumenty, že musí dostat tu hexu teď aby fungovala
MMR dávat nemusíš, tam je času moře. A Hexu si dej podle svého uvážení.
hlavne u MMR neni stanovena horni hranice ockovani tkz ta se da odlozit jak je libo…
No zkusim s mudrou nějak domluvit to odložení MMR, doufam, že nebude moc prudit, díky za odpovědi.
evakra píše:
No zkusim s mudrou nějak domluvit to odložení MMR, doufam, že nebude moc prudit, díky za odpovědi.
To si piš, že bude prudit, ale chce to pevné nervy…
![]()
raději bych doočkovala hexu. musí být do 18m, podle vyhlášky!! to bych použila jako argument.
u MMR je první dávka od 15m, není tam horní hranice.
po hexe musí být min. měsíc pauza před MMR, ale nechala bych raději min. dva.
mně se zase oplatilo očkovat v zimě, když byly tuhé mrazy, na jaře zas přišly rýmičky..
taky jsem takhle odložila MMR, ale 2.vakcínu, a díky prevenaru,.. hexa nám vyšla dobře..dr. s tím neměla problém, ví že se ničemu nevyhýbám, ale že nechci z dítěte jehelníček, a souhlasí s tím.
Ahoj. Máme jít na 4. hexu, ale nějak z toho nemám dobrý pocit. Nestačí jen 3
?
@jajul Ahoj, sice nejsem doktor, ale asi by to bez toho nefungovalo jak má, jinak by to nedělali - je to nejnutnější základ. Malá má špatné reakce, že se bojíš?
Naší ho dali teď na roční prohlídce - 2 noci hůř spala, ale celkově blbě spí, tak nevím, jeslti to bylo tím.
@jajul píše:
Ahoj. Máme jít na 4. hexu, ale nějak z toho nemám dobrý pocit. Nestačí jen 3?
Stačí tři…jak velké máte rozestupy?
@avm3 Po první měla teplotu 2 bny přes 38, týden s ní nebyla řeč, byla moc plačtivá, ani hrát si nechtěla. Pak ty dvě teplota, jinak docela ok. Zarudlý, teplý a oteklý flek měla pokaždé. Problém je, že čím víc si o očkování čtu, tím menší k němu mám důvěru
.
@peggy.sl Měla je 17.1, 21.2 a 12.4, narozená je 19.9. Bohužel jsem si přečetla až pozdě, že se dá očkovat v jiném, pouze třídávkovém schematu
.
@jajul píše:
@avm3 Po první měla teplotu 2 bny přes 38, týden s ní nebyla řeč, byla moc plačtivá, ani hrát si nechtěla. Pak ty dvě teplota, jinak docela ok. Zarudlý, teplý a oteklý flek měla pokaždé. Problém je, že čím víc si o očkování čtu, tím menší k němu mám důvěru.
@peggy.sl Měla je 17.1, 21.2 a 12.4, narozená je 19.9. Bohužel jsem si přečetla až pozdě, že se dá očkovat v jiném, pouze třídávkovém schematu.
Pokud máš obavu z očkování, nechala bych nabrat protilátky a potom bych se rozhodla co dál.