Očkování Prevenaru

Anonymní
2.10.11 16:49

Očkování Prevenaru

Zdravím

Když byla dcera malá, nechala jsem se zlanařit doktorkou, abych ji naočkovala Prevenarem. Dcera byla na 3dávkách, ve 2letech měla jít na přeočkování. Ale já jsem si to rozmyslela a nechtěla jsem. Proto jsem u dr nebyla. Když jsem tam s ní byla tento týden, sestra po mě v ordinace řvala, že jsme se nedostavili na přeočkování.
Kamarádky syn od očkování má neustále záněty středního ucha. Takže i tohle mě od toho více a více odrazuje.
Navíc dříve jsem očkování nějak neřešila, říkala jsem si, že co řekne DR. je správné a očkování by měla mít. Jenže to jsem ještě nevěděla, že doktoři nabízí očkování hlavně kvůli provozím z něj. Navíc jsem se o to očkování začala trochu zajímat a nehodlám očkovat víc, než je povinné. Ještě možná nějaké, které opravdu považuji za důležité.
Ono je sice hezké, když dítě je očkováno proti různým nákazám, ale samo očkování dle mého není to nejlepší. Má to všechno své pro i proti.
Proto by mne zajímalo, zda když nenechám dceru nyní přeočkovat, zda to opravdu až tak vadí?
A jestli byste třeba kvůli tomuhle měnili svého doktora? Úpřímně se mi tam moc nechce, když jsem viděla, jak po mě sestra minulý týden ječela.
A jen tak mimochodem, když jsme byli ve 2letech na prohlídce, sestra mi říkala, že přeočkovat lze pouze max. 2měsíce po 2.narozeninách. Dnes je to 7.měsíc po narozeninách a ono to stále ještě jde :roll:
Jak byste odůvodnili to, že očkovat prostě nechcete?

Raději jako anonym, často sem leze švagrová a potom to všechno řeší s tchýní!!! :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
692
2.10.11 16:56

Ahojky,
takže: dr tě do doočkování nutit nemůže. Může ti to doporučit, vysvětlit, ale nutit ne. Podle mě je ovšem škoda přeočkování vynechat. Zkus si zavolat někam na dětské infekční a tam se přeptat, do kdy by mělo být přeočkování provedené at pak víš, s čím za dr.
Změnit dr samozřejmě můžeš. Otázka ovšem je, jestli nemá s vaším očkováním „problém“ jen sestra v ambulanci.
My chodíme od narození na očkování na infekční, malý má imunodeficit a i kdyby byl naprosto zdravý, rozhodně bych proti očkování nebyla. Prevenar máme taky, a přestože, jak už jsem psala, má imunodeficit, nebyl nikdy vážněji nemocný. Běžné virozy, rýma, kašel ano, ale nikdy záněty středního ucha, angíny…
Navíc máme Priorix tetra a ted ještě budeme očkovat na Hepatitidu typu A. Dr na infekčním věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.10.11 17:39

Nemusíš doktorce nic vysvětlovat, nemusíš ani nic doočkovávat.
My neočkujeme ani povinné a svět se nezboří. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.11 17:51

Andulis, já si ale pořád myslím, že když nedám tu jednu dávku, tak že se svět nezboří. Má ty 3 a jestli je to všechno postavené na té jedné dávce, tak v tom případě očkovaná holt nebude. :nevim:
Ale taky nejsem úplný odpůrce očkování. Jen jsem začala více a více přemýšlet proč a co vůbec očkovat. Třeba malou nechám zřejmě naočkovat proti žloutence, neboť otec má povolání, kdy je ve styku s různýma případama.
Jinak ony jsou i sestra i dr velké zastánkyně očkování. Dříve jsem to nevnímala. Navíc mi začíná vadit jejich jednání.

Peggy.sl, teď v úterý jsem byla u dr s malou, protože byla nachlazená, přišlo mi, že chrčí a tak pro jistotu, aby se to nerozjelo jsem k ní šla. Sestra po mě vyjela a napsala mi hned recept na tu poslední dávku. Neměla jsem ani šanci ji říct, že NECHCI. Prý máme přijít teď po neděli. Jenže, dcera je stále nachlazená a já to očkování prostě nechci. Nemám „hubu“ na to, abych se tam s ní hádala. Nejraději bych tam nešla a nahlásila se k doktorovi, který do očkování „netlačí“, který opravdu řeší případy profesionálně a ne jen tak od oka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mmonica
2.10.11 18:17

no souhlasim s Peggy,ockovani je nepovinne a nema Te co nutit
verim,ze je neprijemne se pustit do souboje s lekarem,ale bud musis stat pevne za svym a jit do toho
a nebo vymenit lekare,ale aby to nebylo z blata do louze,
ja bych zkusila nejdrive vyjet na doktorku a treba naopak to dopadne tak,ze Te bude vice respektovat,protoze pochopi,ze si nemuze dovolit vse,
to ze sis nechala napsat ten recept byla chyba,chtelo by to trosku zapracovat na asertivnim chovani

• Citovat
  • Upravit
20557
2.10.11 19:01
Anonymní píše:
Andulis, já si ale pořád myslím, že když nedám tu jednu dávku, tak že se svět nezboří. Má ty 3 a jestli je to všechno postavené na té jedné dávce, tak v tom případě očkovaná holt nebude. :nevim:
Ale taky nejsem úplný odpůrce očkování. Jen jsem začala více a více přemýšlet proč a co vůbec očkovat. Třeba malou nechám zřejmě naočkovat proti žloutence, neboť otec má povolání, kdy je ve styku s různýma případama.
Jinak ony jsou i sestra i dr velké zastánkyně očkování. Dříve jsem to nevnímala. Navíc mi začíná vadit jejich jednání.Peggy.sl, teď v úterý jsem byla u dr s malou, protože byla nachlazená, přišlo mi, že chrčí a tak pro jistotu, aby se to nerozjelo jsem k ní šla. Sestra po mě vyjela a napsala mi hned recept na tu poslední dávku. Neměla jsem ani šanci ji říct, že NECHCI. Prý máme přijít teď po neděli. Jenže, dcera je stále nachlazená a já to očkování prostě nechci. Nemám „hubu“ na to, abych se tam s ní hádala. Nejraději bych tam nešla a nahlásila se k doktorovi, který do očkování „netlačí“, který opravdu řeší případy profesionálně a ne jen tak od oka :nevim:

Nachlazené dítě bych nikdy neočkovala. A mohla by sestra skákat až do stropu. :-)
Hádat se nemusíš, bude stačit když tam zavoláš a řekneš, že ted očkování nechceš. Poděkuješ a zavěsíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
2.10.11 19:56

ahoj, ja som tiez svojej dok povedala, ze ockovat nebudem. nic. nikdy.

najprv bola v pohode, ze to je moja vec. ako sa blizil treti mesiac a prvy ockovaci termin, tak na mna zacala tlacit. pri prehliadke v piatom mesiaci uz bola dost neprijemna.

tak som prisla, vypytala si kartu a zaniesla ju k novej doktorke. potom som tej starej zavolala a povedala, ze ma maleho odpisat, ze uz mam novu doktorku. take lahke to bolo :-D

urcite neockuj, pokial z toho nemas dobry pocit. nedajboze sa nieco stane a budes si to vycitat do konca zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
2.10.11 20:35

Anonymní,
svět se opravdu kvůli jedné dávce nezboří. Je to o jednání tvém a tvé dr. Pokud ti jinak vyhovuje, promluvila bych si s ní, sestru bych prostě vynechala, ta do toho nemá co kecat, má plnit to, co dr řekne a svoje povinnosti, ne ji suplovat. A když by to nešlo, tlačila tě do něčeho, co nechceš, měla hloupé řeči, prostě bych se přeregistrovala. Maximálně ti může odmítnout vydat kartu, ale musí ti udělat výpis pro novou dr.
A odůvodnovat to, že nechceš očkování opravdu nemusíš. Povnností dr je tě poučit o možných rizicích, a ne tě do toho „násilím“ tlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek