Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny
,
můžete mi prosím poradit a sdělit vlastní zkušenosti a taky zasvětit do očkování kojenců? Budou nám 3 měsíce a naše MUDra nám řekla, že si máme rozmyslet, jaké očkování chceme malé dát? Synflorix, Rotarix, Prevenar 13 - které z nich jsou hrazené pojišťovnou a na které se doplácí? Některé z nich by měli být také zřejmě šetrnější - s menším procentem kontraindikací? Můžete prosím poradit a podělit se svůj názor.
Díky moc, krásný den
S.
ahoj,mi jsme byli na prvním očkování před 14-ti dny a malá dostala hexavakcínu(povinné) a prevenar 13 s doplatkem 300kč,synflorix je to samé co prevenar 13 akorát proti méně nemocem a hradí to pojištovna a ten prevenar je šetrnější a rotarix je do pusinky proti rotavirovým nemocem a u nás stojí jedna vakcína 2000kč.Jinsk mslá neměla po očkování žádný teplotky sni mateklý nožičky,jen se chtěla hodně chovat a spinkala hodně u mě v náručí a spinkala celou noc.
Pojišťovna hradí jen Synflorix, ostatní doplácíš, ale nevím přesně kolik.
Synflorix a Rotarix mají stejný konjugát (jeden výrobce vakcíny), takže je pravděpodobné, že miminko snese lépe kombinaci těchto dvou očkovacích látek zaráz.
Každí miminko je ale jiné a snáší očkování různě, takže se tím nemůžeš řídit 100%. My jsme měli horečky zatím pokaždé ![]()
Ahoj, tak já šla s malou do Prevenaru 13 a trošku si to vyčítám. Po první kombinaci hexavakcíny a Prevenaru měla takovou reakci, že nám bylo očkování rozděleno a chodili jsme každý měsíc. Malá měla pokaždé minimálně 2 dny teploty, někdy zvracela a pokaždý se jí udělala boule v místě vpichu. Navíc se pokaždé platí, což nás na konci vyjde asi na 1600Kč, což jsem jaksi nepochopila
. Nic navíc zatím očkovat nehodlám. Doktorka nám rotaviry spíše nedoporučila, ale já o ně zájem neměla.
Popisujete zde nežádoucí účinky po očkování, což je hodně alarumující a já bych na vašem místě dost zvažovala další vakcinaci ![]()
Přečtěte si pozorně příbalové letáky k jednotlivým vakcínám - Infanrix Hexa , Synflorix , Rotarix a pak se rozhodněte, jestli vám to stojí za to…
Osobně bych neočkovala nic nad rámec poviného očkování a i to bych individuálně rozdělila a každopádně odložila na později…jde to, ale žádný pediatr vám to nedoporučí… ![]()
Obecně platí, čím je dítko starší, tím menší výskyt reakcí na vakcínu, navíc je zde velké nebezpečí SIDS!!!
Vakcíny obsahují velké množství hliníku, rtuti, formaldehydu a dalších velmi toxických nervových jedů…
To není výmysl, to je fakt ![]()
Více se dozvíte v diskuzi o problematice očkování anebo v tomto odkazu
Rozhodně bych hodně zvažovala, co do dítěte píchnu, někdy jsou pak reakce nebo následky fatální… ![]()
Rozhodnutí nechávám na vás…vy jste zodpovědné za zdraví svých dětí…
ahojik my si vzali jen ten prevenar 13 paltila jsem asi 3× 400 a jiank nic…na kazdyho to ma reakce ruzny nas malej uplne bez komplikaci ale nedko to snasi hur…
jiank taky nejsem velkym zastancem ockovani an vsechno mozny…rotaviry je ted docela tahak na rodice…doktori budou doporucovat vsechno maji za to provizi nejspsi
znam zenksou co dla za ockovani 15000 jeji dite je ockovany snad i proti prdnuti…to si myslim ze taky neni dobre
Rotarix pojišťovnou hrazený není, doplácí se, u naší doktorky cca 1600KČ za dávku, jsou tři. Na Prevenar se také doplácí, podle daného doktora, max. ale 450KČ za dávku, u naší doktorky jsme platili 300KČ. Synflorix hrazený je. My malého nechali očkovat Prevenarem, mohla jsme si rozhodnout nebo Synflorixem nebo Prevenarem. Rozdíl je prý minimální, jedna vakcína by měla být prý účinná navíc proti dvěma kmenům pneukomoka. My malého nechali očkovat Prevenarem, Rotarix jsem nenechávala dávat. Očkování zvládl naprosto v pohodě a bez nejmenšího problému. Za dva týdny nás čeká první hexa, naše doktorka neočkuje obě vakcíny naráz, ale vždy pneumokok - hexa - pneumokok - hexa. Jinak mě doktorka nenutí do ničeho, vždycky mi řekne, jaká je možnost a že se mám rozhodnout sama a případně se ozvat.
Nevíte někdo od kdy se prevenar platí? Malá má tři dávky a ani za jednou jsme neplatili tak mě ta informace trošku překvapuje. Očkována je 12/2010, 01/2011 a 03/2011. Díkec
Hexa je co se obsahu hliníku týká děs a běs. Ideální by byly monovakcíny, jenže ty jsou u nás nedostupné.
Malá dostávala hexu a prevenar13 najednou a jen poprvé měla zvýšenou teplotu, pak už dobrý (musím zaťukat, protože nás čeká ještě jednou). Na jednu vakcínu prevenaru jsme dopláceli 300,–.
A ještě můj soukromý tip, že tahle diskuze skončí hádkou
![]()
Příspěvek upraven 03.10.11 v 07:16
Anonymní píše:
Nevíte někdo od kdy se prevenar platí? Malá má tři dávky a ani za jednou jsme neplatili tak mě ta informace trošku překvapuje. Očkována je 12/2010, 01/2011 a 03/2011. Díkec
Platí se Prevenar 13, ne Prevenar.
Zajimalo by me, to se podavaji dve injekce zvlast v tom tretim mesici? Jedna hexavakcina a jedna injekce proti pneumokoku? Da se podat ta pneumokokova vakcina pozdeji? Ma s tim nekdo zkusenost?
tipuju stejně jako míša ![]()
rozdělit to jde - dávám prevenar 13 na střídačku s hexou vždy po čtrnácti dnech ![]()
Mi jsme chodili jeden měsíc na hexu, další na prevenar a tak to budu dělat i u dalších očkování. Najednou nám to fakt nedělalo dobrotu
.