Pomohlo očkování proti pneumokokům?

35
11.10.11 07:14

Pomohlo očkování proti pneumokokům?

Ahojte maminky,

zvažuji očkování proti pneumokokům, protože malý s podzimním počasím chytne rýmu, která přechází v hnisavou (loni téměř nepřetržitě od září do května) začne kašlat a skončí to otitidou. Ale nejsem si jistá, jestli to pomůže, protože proti rýmě a virovým onemocněním to není, že? Když jste naočkovaly, snížila se nemocnost dítěte? Nerada bych ho očkovala zbytečně(syn má 2,5 roku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
11.10.11 07:27

Pokud po každé otitidě dělali malému výtěr z ucha a byl tam prokazatelně pneumokok, tak by to za určitých okolností mohlo pomoci.
Pravdou je, že přes 80 procent otitid je virových, takže očkování bohužel nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.10.11 07:36

u nás to pomohlo. Přes zimu 2× píchání uší, po očkování ťuk, ťuk, ťuk jsme na ušním nebyli už 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
11.10.11 07:50

Já mám pocit, že u nás to pomohlo, po očkování byl v tomto směru klid. Ale nijak potvrzené to nemám, možná by to tak bylo i bez očkování. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
11.10.11 08:21

Já myslím že pomohlo,kluk měl pořád hnisavou rýmu a věčně byl problém s ušima.Něco jsme se najezdili na píchání.Po tom očkování byl klid.Zatím teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
11.10.11 08:59
peggy.sl píše:
Pravdou je, že přes 80 procent otitid je virových, takže očkování bohužel nepomůže.

Tohle nám říkala i doktorka z ORL. U syna pomohlo. Ale zase začaly jiné věci, prostě proběhla taková výměna jednoho problému za druhý :zed:
Kdybych tenkrát věděla o homeopatii to, co teď, mohlo to být jiné…

Dceru jsme pak nechali Prevenarem naočkovat automaticky. Což byla velká blbost, protože jsme následující rok každé 3 týdny řešili velmi bolestivou otitidu. Předtím s tím problémy neměla. Očkovaná byla v červenci, na konci října začala ta série otitid, trvala až do léta. Přeočkování za rok jsem k údivu paní doktorky odmítla, ona nevěřila, že by Prevenar mohl mít s otitidami souvislost. Ale fakt je, že otitidy přestaly.

Homeopatická léčba u schopného homeopata je v prevenci otitid mnohem úspěšnější, protože celková léčba zlepšuje imunitu. To má vliv i na akutní nemoci, po homeopatické léčbě jsou kratší a méně závažné. Problém je jejině v tom, že je potřeba návštěva homeopata, celkový lék se po internetu neurčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
11.10.11 09:33

Ahoj kluka mi oočkovaly zdarma ve dvou letech trpěl mi na záněty středního ucha byl píchat 12× a od té doby máme klid v lednu mu budou tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
11.10.11 09:36

Nám tvrdí dr., že pomohlo, hlavně u dcerky, která trpěla na záněty uší, na záněty průdušek..
Má to v genech, její tatínek jako dítě byl taky věčně nahromadě, uši mu píchali i několikrát po sobě v jednu sezonu..

Malé píchali jen jednou, zánět měla třikrát, dvakrát se píchat nemuselo..

Byla očkovaná hned s hexou, ve 3 měsících..

Syn byl očkovaný až po roce, ale tam nevím, jestli to pomohlo, protože na otitidy nikdy netrpěl..
Trpěl na laryngitidy a teď na hnisavé letní angíny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek