Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj byli jsme očkovat Hexu a dr řekl že můžeme po tom dát Paralen čípek, museli jsme dát. A teď jsme byli na bexoro a zase jsme museli dát čípek Paralenu. Ale teď čtu na diskuzi že by se neměl dávat ten Paralen..tak já nevím, dr řekl že to je v pohodě???
@Mama963 věř doktorům a ne diskusím na netu. Také nám lékař doporučoval Paralen. Někde se uvádí, že prý snižuje účinnost očkovací látky. Ale 3 doktoři nezávisle na sobě mi potvrdili, že to není pravda. Jedna lékařka dokonce sama měla malé děti a Paralen dávala preventivně před každým očkováním.
Super díky a co říkáte na to že bych chtěla odložit vakcinu mmr na 2 rok?
@Mama963 píše:
MMR vakcínu jsem nechala ockovat až těsně před nástupem do školky
![]()
@Mama963 píše:
Proč, máte k tomu nějaký zdravotní důvod? Jak snáší očkování, má nějaké zdravotní omezení? Pokud je dítě zdravé a očkování snáší dobře, není důvod očkování odkládat. Určitě nežijete v izolaci od ostatních dětí a lidí.
Tak snáší dobře, po Bexeru má teď horečku..dost mě děsí reakce po očkování MMR, nemyslím ty trvale následky, těch je přece jen malé procento ale v mém okolí dost děti se vrátilo o týden dva ve vývoji zpět..dva týdny snimi nebyla řeč, mluvili ze spaní, chovali se jinak..ptam se abych nasbírala víc informací z praxe a né jen co uvádí výrobci a „výzkumy“ nejsem žádný neočkovací fanatik, jen sbírám informace
@Mama963 u nás nic takového nenastalo. A to jsme očkovali ještě v zimním období. Dítěti nebylo vůbec nic, dokonce i samotné očkování jen trochu fňuklo. V okolí mám děti, kterým také nic nebylo. Dokonce ani teploty.
Očkovali jsme kolem 15 měsíců. Taky jsem se toho bála. Jediné co jsem udělala, že jsme očkovali za déle jak měsíc po bexeru, myslím, že rozestup byl asi 2,5měsíce (teď nevím přesně), ale stále jsme se s velkou rezervou vešli do toho rozmezí. Můj názor je, že pokud je dítě zdravé, očkování snáší dobře, tak bych ho zbytečnému riziku, když nebude naočkované, nevystavovala. Zvlášť v dnešní době, kdy se řeší jen Covid a ostatní nemoci se upozaďují. Před MMR očkováním jsme byli cca 14 dní v minimálním kontaktu s cizími lidmi, ale ven na hřiště jsme normálně chodili, spíš jsme se vyhýbali obchoďákům apod.
@Mama963 známe dětský doktor dokonce řekl, že kvůli nervovýmu systému je lepší očkovat až okolo druhého roku…nedivím se že se té vakcíny bojíš, přemýšlím že ji taky odložím až na druhý rok.