Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosím o radu. Mému synovi budou za 2 dny 2 měsíce a dneska jsem ho zvázila a má 7,4kg. Dívala jsem se na nějaký tabulky na netu a maximální váha v tomhle věku má být 6,4kg… Mám se něčeho bát? Měl někdo taky takového cvalíka?
Příspěvek upraven 17.09.20 v 18:45
@Petra Z píše:
@Katka_Ni 7.70 ve 3 měsících..ve 4 měsících 8.80
Já jsem spletla nadpis…jsou mu 2 měsíce…
@Petra Z píše:
@Katka_Ni no a kojíš?
A i tak…hlady ho přeci nenecháš
Kojim tak z 70% a zbytek dokrmuju. Moje mléko mu nestačí, strasně řve, dokud mu to umělý nedám. V noci se budí každou hodinu a tak… Tak se bojím, jestli s nim něco nemůže být špatně.
@Kfětoslava píše:3,8 kg, ale narodil se o 3 týdny dřív
Jaká byla porodní váha?
@Katka_Ni píše:
Holky, prosím o radu. Mému synovi budou za 2 dny 2 měsíce a dneska jsem ho zvázila a má 7,4kg. Dívala jsem se na nějaký tabulky na netu a maximální váha v tomhle věku má být 6,4kg… Mám se něčeho bát? Měl někdo taky takového cvalíka?Příspěvek upraven 17.09.20 v 18:45
Proč myslíš? Můj se narodil s téměř 4.5 kg, ve 3 měsících měl skoro 9, pak se to naštěstí zastavilo.. Nekoukej na tabulky ![]()
@martina.se píše:Díky
Proč myslíš? Můj se narodil s téměř 4.5 kg, ve 3 měsících měl skoro 9, pak se to naštěstí zastavilo.. Nekoukej na tabulky
Nejstarsi se narodil 3,9 kg. V sesti mesicich mel 10,5 kg. Prostredni a nejmladsi meli nizsi porodni vahu a vsichni tri jen kojenim pribirali prvni pulrok kilo mesicne. Klid, neni treba ten doktorum vsechno bastit ![]()
Neřeš tabulky, důležitý je vývoj miminka jako takový všeobecně
Výška a váha je velice orientační a vždy záleží na porodní váze, výšce rodičů atd. Sme oba malí, dcera bývala váhou aj výškou trošku "pozadu v tabulkách " a u syna teď taky čekám, že 2 metry mít nebude
Jinak mu budou 3 měsíce a váží 5 780 gr ![]()
Muj mel ted v 6 mesicich 9 kilo a porad roste. Kdo se prijizdi podivat na miminko, tak vali bulvy
vsude to resim a slysim hodne povidani, kterak mali Buddhove vyrostli do normalna
moje doktorka je total v pohode, idajne krasne mimino, nebooooj ![]()
@PaníKadrnožková píše:9kg bude mít ten můj při tomhle tempu tak ve 3,5 měsících, když má teď ve 2 měsících 7,4
Muj mel ted v 6 mesicich 9 kilo a porad roste. Kdo se prijizdi podivat na miminko, tak vali bulvyvsude to resim a slysim hodne povidani, kterak mali Buddhove vyrostli do normalna
moje doktorka je total v pohode, idajne krasne mimino, nebooooj
@Katka_Ni píše:
9kg bude mít ten můj při tomhle tempu tak ve 3,5 měsících, když má teď ve 2 měsících 7,4před 3 týdny u doktorky měl 5,5, takže přibral za necelý měsíc 2kg…
Hele, a nejste s taťkou vysoci? ![]()