Chci mít dítě v devatenácti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
17.9.20 08:27

Chci mít dítě v devatenácti

Ahoj všem. Chtěla bych se poradit o jedné věci. Je mi 18 let, za chvíli mi bude devatenáct. Jsem ve čtvrtém ročníku střední školy. Chtěla bych dítě. Mám samozřejmě přítele, který pracuje a uživil by nás. Momentálně nastoupil do nové práce, tak jsme si řekli, že necháme ještě nějaký čas, aby se v práci rozkoukal a chtěli bychom se začít snažit do konce roku. Myslíte, že je to dobrý nápad, nebo se máme začít snažit až po maturitě? Jen podotýkám, že příteli je 27 let. Děkuji za vaše nazory.

Příspěvek upraven 17.09.20 v 08:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5185
17.9.20 08:31

A poradit chceš tedy v čem? Nevidím žádnou otázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.9.20 08:32

Měj si dítě kdy chceš. Jen u toho mysli na to, že přítel tě může kdykoliv opustit a zůstaneš s dítětem sama. Budeš schopna ho potom bez praxe uživit? Máš rodinu, která se o vás postará? Dítě není hračka, ale závazek na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
17.9.20 08:33

Ty uz nechces studovat, cestovat, ziskavat zivotni zkusennosti? Kdybyste se s pritelem rozesli, tak ty to dite taky uzivis? Nebo by te pak dotovala tvoje maminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 08:33
@berusa.m píše:
A poradit chceš tedy v čem? Nevidím žádnou otázku.

Omlouvám se, příspěvek se mi nedopsal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 08:35
@kalie píše:
Ty uz nechces studovat, cestovat, ziskavat zivotni zkusennosti? Kdybyste se s pritelem rozesli, tak ty to dite taky uzivis? Nebo by te pak dotovala tvoje maminka?

Přítel je rozumný. Je zodpovědný. Rozhodně by mě jen tak neopustil, kdyby se mnou měl dítě. Já rodiče již nemám. Oba zemřeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
17.9.20 08:38

Uvědom si, že budeš plně finančně závislá na příteli, co když tě opustí?
Máš našetřeně nějaké peníze? Máte bydlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
17.9.20 08:38

To jako když ti napíšu, nedělej to, ještě studuj a šetři, tak mě poslechneš, jo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
17.9.20 08:40

Mela jsem ti stejne, pokud to tak chces a vis, ze se uzivite, popripade mas nekoho kdo ti pomuze neni problem. Cestovat a uzivat si pak muzes i s ditetem. Nechapu co zensky tady vidi v tom, ze jakmile mas dite tak nemuzes cestovat :nevim: Neznamena, ze jakmile mas dite tak tohle vse pro tebe konci…

Hele ja otehotnela ve 20 :D mame krasnou dcerku a pristi rok budeme cestovat. letos jezdime hlavne po cr kvuli te ptakovine covidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 08:41
@Ms.Ragdoll píše:
To jako když ti napíšu, nedělej to, ještě studuj a šetři, tak mě poslechneš, jo? :mrgreen:

Chci názor, nechci říct, co mám dělat. Proto píšu sem, abych těch názorů měla více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.9.20 08:42
@EliElis píše:
Přítel je rozumný. Je zodpovědný. Rozhodně by mě jen tak neopustil, kdyby se mnou měl dítě. Já rodiče již nemám. Oba zemřeli

No, takových už bylo… :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.9.20 08:43

Mokrej hadr na čelo a za deset let' to zkusit znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
17.9.20 08:44
@EliElis píše:
Přítel je rozumný. Je zodpovědný. Rozhodně by mě jen tak neopustil, kdyby se mnou měl dítě.

Takových mladých, nezkušených holčiček už bylo, co na tuhle naivitu dojely.

Nechápu každopádně, proč se na to vůbec ptáš - chceš panenku, máš ji mít, stejně si to uděláš po svém :nevim: Následky budeš muset řešit také sama.

Diskuse (stejně jako desítky dalších, které tu na toto téma proběhly) je zcela o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.20 08:44

Já myslím, že pokud se na to oba cítíte, tak proč ne? Mám několik kamarádek, co měli dítě max ve 20ti a všechna manželství trvají v pohodě dodnes… Je to asi o každém, jak chce. Ale jak píší ostatní, je podstatné mít dobrou práci (i když dnes není žádná jistota) a aspoň trošku rezervu, kdyby náhodou něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
17.9.20 08:45

Vydrzela bych. Po skole tak rok dva pracuj at mas po rodicaku praxi a nejlepe se kam vratit. Taky si myslim, ze svatba by nebyla na skodu.
Hlavne teda kdyby nahodou te otec ditete opustil, tak at mas nejake sve nasetrene penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí