Chci mít dítě v devatenácti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
17.9.20 08:59

Můžete tady všechny říkat co chcete. Každá čerstvě dospělá holka má pocit, že sežrala Šalamounovo houno a že ona ví všechno nejlíp. :D Říkat někomu studuj, cestuj, pracuj…to je jako hrách na stěnu házet. Pokud nemá sama rozum, rozhled a jiné naplnění života, tak si prostě to děcko pořídí. Skončí to jako ve většině případů - sociální dávky, přídavky, alimenty atd. A založením nové diskuze: „Přítel mě a dítě opustil, nemám žádné peníze a kam jít“. Nic takového děvčeti nepřeji, ale těch případů je tolik, že si nedělám iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.9.20 08:59
@EliElis píše:
Pro mě partner hodně znamená. A celá jeho rodina. On má úžasnou rodinu, kterou jsem já nikdy neměla. Moji rodiče byli oba starší. Neměli na mě tolik síly. Přítelova mamka je mladá, měla děti v 18- ti a teď si to pochvaluje.

To ale přece pořád nejsou důvody, proč si ho k sobě musíš přivázat dítětem ve dvaceti letech :nevim: máte se rádi, to je fajn, tak si užívejte ještě jeden druhého. Udělejte si pohádkovou svatbu, jeďte na krásnou svatební cestu, ty mezitím odpracuj alespoň rok a hup do toho. Mluvím z vlastní zkušenosti, my jsme měli s manželem děti hodně brzy po seznámení, tlačil nás jeho věk a někdy je mi líto, že jsme si to zamilování nevychutnali déle. Teď na to není čas a když je, tak není síla :lol: a to nejsem stará máma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
17.9.20 09:00
@EliElis píše:
Pro mě partner hodně znamená. A celá jeho rodina. On má úžasnou rodinu, kterou jsem já nikdy neměla. Moji rodiče byli oba starší. Neměli na mě tolik síly. Přítelova mamka je mladá, měla děti v 18- ti a teď si to pochvaluje.

To je přesně ono, na co jsem narážela v prvním příspěvku. Ty jsi rozhodnutá a nechceš slyšet, že bys měla počkat. My si tu mužeme třeba klávesnice umlátit, ale stejně je to k ničemu. :mrgreen: :nevim:

Je mi přes třicet a říkám ti, naprosto zbytečně si chystáš zkomplikovat život. Všechno má svůj čas, nejde mít všechno hned. Velký spěch nikdy nedělá dobrotu. V ničem.

Příspěvek upraven 17.09.20 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:00
@warita píše:
proc se tahas s klukem o skoro 10 let starsim?

Proc rikas, ze by te pritel mel uzivit. To bys snad mela ty sama, ne? Co tahle si najit praci, par let pracovat, udelat si nejake financni rezervy, treba nasetrit 300 tisic jako absolutni miminum a POTOM se zamyslet nad miminkem.

Proc si chces posrat zivot hned po maturite?

Tohle proste clovek nepochopi. Ale kazdy sveho stesti strujce.

Jak jsem psala, přítel i jeho rodina pro mě hodně znamenají. Za svůj život jsem nepoznala milejsiho kluka, než je on. Neříkám, že mě má živit. Jen říkám, že kdybychom měli dítě, tak by mě jen tak neopustil, protože to dítě by bylo i jeho.
A k tomu, že je o téměř 10 let starší. Mám raději vyspělejší kluky. Nemyslím si, že je to nějaký problém, že je o deset let starsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30754
17.9.20 09:02

@EliElis Sla bych na rok do prace. To je jedina vec. Jinak proti diteti v mladem veku nic nenamitam, pokud je urcite zazemi. Dite sice je do urcite miry koule u nohy, ale zrovna o cestovani cloveka pripravit nutne nemusi - problemem pak neni tolik dite jako finance. Osobne zacinam chapat vetu nasich rodicu „zivot zacina po ctyricitce“, az na to, ze oni meli dospele deti a ja mam ve 40 deti male. Dospele budou vsechny v mych 54 a to nezacne zivot, ale spis zdravotni problemy :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
17.9.20 09:03

@EliElis no i s dítětem se ženská klidně opustí, zase si to nemaluj, že se to stát nemůže. A že tě nemá živit? A kdo by to asi tak vše platil když nemáš ani školu ani bydlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
17.9.20 09:03

Holka, dej na rady zkusenejsich. Dite bys mela mit az tehdy, budes-li schopna se o nej postarat, v pripade ztraty partnera. A ver, ze to muze prijit naprosto kdykoli. Procti zdejsi diskuze. Co bys delala, kam bys sla? Bez penez, bez vidiny slusne prace, bez praxe…Jak tu bylo mnohokrat receno, najdi si po skole praci a odpracuj alespon dva roky, nasetri si nejakou korunu. Takhle bys nemela narok ani na materskou. Je to fakt hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15133
17.9.20 09:06

@EliElis Nemyslím si, že to je dobry nápad, lepší by bylo aby jsi po maturitě aspoň 2 roky pracovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:07
@pikola píše:
@EliElis no i s dítětem se ženská klidně opustí, zase si to nemaluj, že se to stát nemůže. A že tě nemá živit? A kdo by to asi tak vše platil když nemáš ani školu ani bydlení?

Tak znovu, to s tím, jestli mě má nebo nemá živit. Máme společný spořící účet. Finance máme společné. I když samozřejmě zatím tam přispívá spíše on. Já dostávám nějaké peníze od babičky a mám sirotčí důchod. Šetřím, jak jen mohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:08
@Alušáček píše:
@EliElis Nemyslím si, že to je dobry nápad, lepší by bylo aby jsi po maturitě aspoň 2 roky pracovala..

děkuji za názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
17.9.20 09:09

@EliElis to je sice hezky, ale já myslela práci, ne dávky a kapesný od babičky.
Máš nějaký závažný důvod proč mít to dítě teď když se to vlastně vůbec nehodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
17.9.20 09:10
@EliElis píše:
Jak jsem psala, přítel i jeho rodina pro mě hodně znamenají. Za svůj život jsem nepoznala milejsiho kluka, než je on. Neříkám, že mě má živit. Jen říkám, že kdybychom měli dítě, tak by mě jen tak neopustil, protože to dítě by bylo i jeho.
A k tomu, že je o téměř 10 let starší. Mám raději vyspělejší kluky. Nemyslím si, že je to nějaký problém, že je o deset let starsi.

Touto větou jsi dokázala, že jsi opravdu dost naivní, troufám si říct až hloupá. Vážně chlapi neopouštějí svoje děti? To žiješ v nějakém jiném vesmíru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2327
17.9.20 09:13
@EliElis píše:

Takových už tady bylo. Na tyhle kecy neskákej žádnému chlapovi. Nikdy nevíš, jestli se nezakouká po x letech jinde a tebe s děckem odstaví na vedlejší kolej.
Víš kolik je tady diskuzí, kdy chlap říkal, že ženu neopusí a ejhle? Počítáš s touhle variantou? Nebo jsi na modrém obláčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
@pikola píše:
@EliElis to je sice hezky, ale já myslela práci, ne dávky a kapesný od babičky.
Máš nějaký závažný důvod proč mít to dítě teď když se ti vlastně vůbec nehodí?

Závažný důvod jistě ne. Jen po něm toužím a praktické důvody jsou ty o kterých jsem již mluvila. Mí rodiče byli starší, zemřeli, když mi bylo 15. Byli oba nemocní a já dispozice k tomu mít to také.
Ale jsem si vědoma toho, že nějaký rok v tom nehraje roli.
Další důvod je ten, že přítel není tak mladý jako já a po miminku už také touží. Jeho kamarádi zakládají rodiny. Jeho mladší sestra má dvě děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21515
@EliElis píše:

Tak z tohoto mám pocit, že si partnerem a jeho rodinou supluješ svoji chybějící rodinu. Fakt si myslím, že bys neměla nikam spěchat a začít s partnerem žít běžný partnerský a pracovní život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí