Chci mít dítě v devatenácti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
17.9.20 09:31
@berusa.m píše:
Jediný důvod je, že si chce tzv. „pojistit“ chlapa. Další nešťastnice. :zed:

Nepotřebuji si chlapa pojistit. To se mýlíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
17.9.20 09:33
@EliElis píše:
Já neříkám, že kvůli dítěti bude navždy milovat mě. Já říkám, že bude milovat to dítě. I když si myslím, že mě neopustí, stát se to může, ale to dítě mu nikdy nebude jedno. Na to znám svého přítele dost.

Hele, znám pár takových, které si myslely to samé. Velká láska, velké sny, samé jistoty a krásná budoucnost. Pak střih, chlap si to rozmyslel, že to není pro něj, nebo se zamiloval do jiné. Teď má problém si na to dítě udělat čas i jefnou za čtrnáct dní protože cituji: " to dítě si chtěla víc ty, tak se starej". O alimentech nemluvě. Pošlou jednou za uherák 1000,– a jsou vysmátí.

A jen taková vsuvka. Jeho rodina bude vždy primarně jeho. V případě, že ho rodinný život nebo ty omrzíš, hodí tě přes palubu bez mrknutí oka. I když teď mají řečí, že jsi jak jejich dcera a podobně. V takových situacích o to víc platí, že krev holt není voda.

Pokud jsi smířená se všemi variantami, pak dělej jak myslíš.

Příspěvek upraven 17.09.20 v 09:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
@EliElis píše:
Vím, co to je práce. A kdyby bylo potřeba pracovala bych i při studiu. Přítel mě přemluvil ať skončím práci ve které jsem dělala. Chodila jsem domů o půlnoci a ráno do školy. Po škole hned do práce a tak stále dokola.
Ale ano, mám nějaké citové potřeby, které potřebuji naplnit. Ale v dítěti nevidím pouze to. Teď o prázdninách jsme se starali o 3 děti. Vím, že nějaké dva měsíce jsou nic, ale myslím, že péči o dítě zvládám.

Péče o dítě ale nespočívá v tom, že ho přebalíš, nakrmíš, uspíš a po třech měsících vrátíš rodičům. Svému dítěti bys měla být schopna také do života něco dát - a tím „něco“ nemyslím finance. Vychovávat děti by měli dospělí lidé, ne děti… a Ty sama ještě dítě jsi - z Tvého projevu je to hodně evidentní… dítě, které v podstatě nic nezná, neumí, nezažilo a o světě má hodně naivní představy…

A to, že jsi při škole brigádničila, na situaci vůbec nic nemění. Momentálně nemáš hotovou školu a nemáš odpracovaný jediný rok - tj. pokud Ti z jakéhokoli důvodu vypadne příjem partnera - živitele (nemusí Tě ani opustit, stačí aby přišel o práci nebo cokoli), tak zůstaneš v podstatě bez prostředků. Jak tedy hodláš takovou případnou situaci řešit? Pokud zodpovědně plánuješ rodičovství, měla bys to mít rozmyšleno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61004
@EliElis píše:
Ahoj všem. Chtěla bych se poradit o jedné věci. Je mi 18 let, za chvíli mi bude devatenáct. Jsem ve čtvrtém ročníku střední školy. Chtěla bych dítě. Mám samozřejmě přítele, který pracuje a uživil by nás. Momentálně nastoupil do nové práce, tak jsme si řekli, že necháme ještě nějaký čas, aby se v práci rozkoukal a chtěli bychom se začít snažit do konce roku. Myslíte, že je to dobrý nápad, nebo se máme začít snažit až po maturitě? Jen podotýkám, že příteli je 27 let. Děkuji za vaše nazory.Příspěvek upraven 17.09.20 v 08:33

To si opravdu nedokážeš sama odpovědět jestli je dobrý nápad začít se snažit do konce roku, nebo až po maturitě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
17.9.20 09:35

@EliElis 💗 💗 💗

• Citovat
  • Upravit
45
17.9.20 09:37
@Ms.Ragdoll píše:
Hele, znám pár takových, které si mysleli to samé. Velká láska, velké sny, samé jistoty a krásná budoucnost. Pak střih, chlap si to rozmyslel, že to není pro něj, nebo se zamiloval do jiné. Těď má problém si na to dítě udělat čas i jenou za čtrnáct dní protože cituji: " to dítě si chtěla víc ty, tak se starej". O alimentech nemluvě.

A jen taková vsuvka. Jeho rodina bude vždy primarně jeho, v případě, že ho rodinný život, nebo ty omrzíš, hodí přes palubu bez mrknutí oka tebe. I když teď mají řečí, že jsi jak jejich dcera a podobně. V takových situacích o to víc platí, že krev holt není voda.

Pokud jsi smířená se všemi variantami

Já chápu, že existuje spoustu žen, které chlap opustil. Já svému přítelovi věřím. Ale není to, protože bych byla zamilovaná.
Zamilovaná už dávno nejsem. Naše seznámení nebyla z mé strany láska na první pohled. Zamilovala jsem se postupně a opravdu pomalu. Žádné bláznění, žádná neustálá potřeba být s ním. Jen jsem si jednou řekla, že je vážně fajn chlap a pak ta láska začala přicházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
17.9.20 09:40

Určitě ti chybí rodina a chtěla bys nějakou jakože svou mít. Ale není aktuálně správné, v zájmu toho dítěte i tvém, udělat to teď. Těhotná má často nevolnosti a s tím se učit na maturitu je děs. Teď máš sice sirotčí důchod po otci i po matce, ale až dostuduješ, tak sirotčák pápá :? Bude ti 18. Abys měla mateřskou, 2 roky alespoň pracuj :palec: Že tě chlap opustí, to není žádné dogma, ale stává se to často, lidem z masa a kostí kolem nás, nemáš pořádně zázemí, vyřešit to sama. Přítelova úžasná rodina bude na jeho straně, je to jejich syn. Navíc pokud to bude manžel, je to zase stabilnější, takže se nejprve vdej :palec: Vybuduj to hnízdo, než do něj sneseš vejce. Mít dítě teď, to je ptáče bez hnízda. Mysli na budoucnost, neřiď se jen nynější touhou, dítě je obrovský závazek a je tu pořád, 24/7/365.. A spoléhá na tebe úplně celé :srdce: Počkej a něco nejprve vybuduj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
17.9.20 09:42
@EliElis píše:
Já chápu, že existuje spoustu žen, které chlap opustil. Já svému přítelovi věřím. Ale není to, protože bych byla zamilovaná.
Zamilovaná už dávno nejsem. Naše seznámení nebyla z mé strany láska na první pohled. Zamilovala jsem se postupně a opravdu pomalu. Žádné bláznění, žádná neustálá potřeba být s ním. Jen jsem si jednou řekla, že je vážně fajn chlap a pak ta láska začala přicházet.

No to taky není ale zrovna moc pozitivní k založení rodiny. Není to 30 aby jsi musela být s někým kvůli tomu, že ti ujíždí vlak a rychle si dělat děti.
Prostě tady není jediný důvod proč nepočkat. Už to společné bydlení je dost problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15760
17.9.20 09:42

@EliElis Lepší v devatenácti, než ty polomrtvoly se zaplevelenou DNA ve čtyřiceti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:43
@BohunkaP píše:
Péče o dítě ale nespočívá v tom, že ho přebalíš, nakrmíš, uspíš a po třech měsících vrátíš rodičům. Svému dítěti bys měla být schopna také do života něco dát - a tím „něco“ nemyslím finance. Vychovávat děti by měli dospělí lidé, ne děti… a Ty sama ještě dítě jsi - z Tvého projevu je to hodně evidentní… dítě, které v podstatě nic nezná, neumí, nezažilo a o světě má hodně naivní představy…A to, že jsi při škole brigádničila, na situaci vůbec nic nemění. Momentálně nemáš hotovou školu a nemáš odpracovaný jediný rok - tj. pokud Ti z jakéhokoli důvodu vypadne příjem partnera - živitele (nemusí Tě ani opustit, stačí aby přišel o práci nebo cokoli), tak zůstaneš v podstatě bez prostředků. Jak tedy hodláš takovou případnou situaci řešit? Pokud zodpovědně plánuješ rodičovství, měla bys to mít rozmyšleno…

Máme naspořené peníze. A nechápu, jak z mého projevu může vyplynout, jak jsem, nebo nejsem vyspělá. A zažila jsem toho, řekla bych dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:44
@pikola píše:
No to taky není ale zrovna moc pozitivní k založení rodiny. Není to 30 aby jsi musela být s někým kvůli tomu, že ti ujíždí vlak a rychle si dělat děti.
Prostě tady není jediný důvod proč nepočkat. Už to společné bydlení je dost problém.

Společné bydlení bude až dodělám maturitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:46
@mau-mau píše:
Určitě ti chybí rodina a chtěla bys nějakou jakože svou mít. Ale není aktuálně správné, v zájmu toho dítěte i tvém, udělat to teď. Těhotná má často nevolnosti a s tím se učit na maturitu je děs. Teď máš sice sirotčí důchod po otci i po matce, ale až dostuduješ, tak sirotčák pápá :? Bude ti 18. Abys měla mateřskou, 2 roky alespoň pracuj :palec: Že tě chlap opustí, to není žádné dogma, ale stává se to často, lidem z masa a kostí kolem nás, nemáš pořádně zázemí, vyřešit to sama. Přítelova úžasná rodina bude na jeho straně, je to jejich syn. Navíc pokud to bude manžel, je to zase stabilnější, takže se nejprve vdej :palec: Vybuduj to hnízdo, než do něj sneseš vejce. Mít dítě teď, to je ptáče bez hnízda. Mysli na budoucnost, neřiď se jen nynější touhou, dítě je obrovský závazek a je tu pořád, 24/7/365.. A spoléhá na tebe úplně celé :srdce: Počkej a něco nejprve vybuduj :hug:

Jak říkám svatbu plánujeme. Náhodu jsem našla prstýnek, který má přítel přichystaný. I když to zase takové překvapení být nemělo. Vím, že zasnoubení chystá na listopad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:48
@a12 píše:
To si opravdu nedokážeš sama odpovědět jestli je dobrý nápad začít se snažit do konce roku, nebo až po maturitě? :think:

Tak dítě bude tak či tak po maturitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
17.9.20 09:52

To je vtipný, jak tu ženský radí, že máš deset let počkat. Třicítkám tu pak píšou, že už jim ujel vlak a na dítě bylo včera pozdě :D
Za mě dítě měj, pokud ho oba chcete. Něco pokazit se může kdykoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61004
17.9.20 09:53
@EliElis píše:
Tak dítě bude tak či tak po maturitě.

Jasně :mrgreen: tak proč si ho neudělat hned, ze jo :P
Hele za me udělat maturitu, najít si práci a můžete pracovat na miminku..
Nebo jak si to představuješ? Než otěhotnis může ještě chvíli trvat, můžeš otěhotnět v měsíci co budeš maturovat a pak co? Budeš sedět doma zadarmo az do mateřský?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí