Chci mít dítě v devatenácti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
17.9.20 10:45
@mau-mau píše:
Jo, ale tak tam počítáš i ten sirotčí důchod, ne? Ten po maturitě nebude.. :think:

To nebude. Tak potom ušetřme méně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
17.9.20 10:46
@EliElis píše:
Přítel je rozumný. Je zodpovědný. Rozhodně by mě jen tak neopustil, kdyby se mnou měl dítě. Já rodiče již nemám. Oba zemřeli

Ježiš, jak můžeš něco takového napsat. Takových už tady bylo…
Hele ve vztahu nemáš nikdy jistotu - fakt nikdy.
Když to vidím kolem sebe, tak se kolikrát nestačím divit co se děje, když nějakýho pána chytne k*ndí mámení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 10:56
@Rachel_cz píše:
Ježiš, jak můžeš něco takového napsat. Takových už tady bylo…
Hele ve vztahu nemáš nikdy jistotu - fakt nikdy.
Když to vidím kolem sebe, tak se kolikrát nestačím divit co se děje, když nějakýho pána chytne k*ndí mámení :lol:

Ty máš manžela/ přítele? Jestli jo, tak o něm asi nemáš moc velké iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
17.9.20 10:57
@EliElis píše:
Děkuji za dobrou radu. Právě proto nad tím přemýšlím. Kdyz se začneme snažit v Červnu, tak to nějakou dobu potrvá a zatím bych pracovala.
Jinak ušetříme dost peněz (cca 15 tis. Měsíčně), což mi nepřijde málo.

Proč to posíláš na jeho učet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 10:58
@pikola píše:
Proč to posíláš na jeho učet?

Máme společný účet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.9.20 11:04
@EliElis píše:
Máme společný účet

Nežijete spolu, Ty jsi závislá na babičce a máte společný účet? :roll: Jak máte ošetřené rozdělení financí, pokud by jeden z vás vztah ukončil? (Nepiš, že se to stát nemůže. V žádném případě Ti to nepřeji, ale projeď si pár diskuzí a zjistíš, že to je více než častý problém).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 11:07
@ZItu píše:
Nežijete spolu, Ty jsi závislá na babičce a máte společný účet? :roll: Jak máte ošetřené rozdělení financí, pokud by jeden z vás vztah ukončil? (Nepiš, že se to stát nemůže. V žádném případě Ti to nepřeji, ale projeď si pár diskuzí a zjistíš, že to je více než častý problém).

Máme to tak, že by to bylo půl na půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.9.20 11:07

@Rachel_cz To je právě ten její pohled na svět - nedospělý, bez životních zkušeností. :nevim: Dospělý a racionálně smýšlející člověk si dokáže připustit, že i toto se může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
17.9.20 11:08
@EliElis píše:
Ty máš manžela/ přítele? Jestli jo, tak o něm asi nemáš moc velké iluze.

Sice to nebylo na mne, ale odpovím Ti na to také, protože předtím ses ptala mne, „jak se z projevu pozná, zda jsi nebo nejsi vyspělá“.

Tak přesně takto. Toto může napsat jen naivní, nezkušená malá holčička.

Žiju ve šťastném a spokojeném manželství už dvacet let - přesto bych si nikdy nedovolila tvrdit o svém manželovi „on by mě nikdy neopustil“. Je to dospělý člověk, s vlastními myšlenkami a pohledem na život - vyvíjí se v průběhu let, tak jako my všichni. Nic na světě mi přece nedává právo tvrdit, že ho znám tak dokonale, abych věděla, co se kdy rozhodne udělat nebo neudělat.. kam se v životě posune, co nás potká a zda tím dovedeme projít vždycky spolu.

Nikdy v životě se nesmíš spoléhat na to, že druhý člověk se bude chovat pokaždé tak, jak Ty si myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.9.20 11:10

@EliElis Půl na půl - na tom jste se dohodli ústně, nebo to máte někde písemně podložené? Na koho je účet napsaný? Kdo k němu má přístupová a podpisová práva?
Ještě k tomu půl na půl - to tam oba posíláte stejné částky? Nebo většinu spoří přítel z výplat?

Příspěvek upraven 17.09.20 v 11:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
17.9.20 11:11
@EliElis píše:
Ty máš manžela/ přítele? Jestli jo, tak o něm asi nemáš moc velké iluze.

Ano, mám manžela, jsme spolu už 10 let z toho 2 roky manželé. Mínění o něm mám to nejlepší.

Jen stojím nohama na zemi a mám otevřené oči a tak vidím, co za problémy ve vztazích se kolem nás řeší. Jen blázen by mohl říct „mě se to nikdy stát nemůže, tohle náš vztah nepotká, apod.“

Už jen tahle tvoje reakce vypovídá o určité nevyzrálosti. Nic ve zlém, ale jsi trošku ještě nedospělá.

Příspěvek upraven 17.09.20 v 11:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 11:11
@ZItu píše:
@EliElis Půl na půl - na tom jste se dohodli ústně, nebo to máte někde písemně podložené? Na koho je účet napsaný? Kdo k němu má přístupová a podpisová práva?
Ústně a práva má on
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
17.9.20 11:12
@EliElis píše:
Máme společný účet

Holka nešťastná, kam jsi dala rozum?

Můj brácha měl kdysi taky společný účet s jednou svoji „životní láskou“. Když se spolu rozešli, hádej dvakrát, co se stalo. Všechno mu vybrala :mrgreen: Po rozchodu už to nebyl společný účet, ale její účet. :mrgreen: Byl přesně taková naivka, jako ty.

Teď už je vyléčenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.9.20 11:14

@EliElis V tom případě opravdu nemáte společný účet. Ale přítel má účet a může volně disponovat s Tvými penězi. Pokud by se stalo, že se rozejdete, bude obrovský problém dostat peníze, které jsi tam poslala, zpět. Spořit na účet, který patří čistě jen příteli, byla obrovská hloupost. Být Tebou, tak toto okamžitě řeším, jinak se může stát, že o peníze nevratně přijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
17.9.20 11:14
@Ms.Ragdoll píše:
Holka nešťastná, kam jsi dala rozum?Můj brácha měl kdysi taky společný účet s jednou svoji „životní láskou“. Když se spolu rozešli, hádej dvakrát, co se stalo. Všechno mu vybrala :mrgreen: Po rozchodu už to nebyl společný účet, ale její účet. :mrgreen: Byl přesně taková nádivka, jako ty. Teď už je vyléčenej.

Jí to nevysvětlíte, to je prostě ještě naivita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí