Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@berusa.m píše:
Když je kolem tolik pitomých holek, tak se to rozpoznává těžko. A chtěli jsme jen pomoct od dalšího nešťastného dítěte.
Pravda, pár takových znám osobně. A i tam byla každá rada drahá.
peníze posílá chlapovi, nemá k nim přístup ani kartu, spolu si nezkusili ani bydlet rok/dva, žije ze sirotčího a babiččina důchodku. Odkládájí celkem 15 tisíc měsíčně k němu na účet, když ty peníze nemá možnost vybrat, studuje, nemá odpracováno, na mateřskou nedosáhne, chlap věčně pracovně v prd.eli a plánuje mimíska. ![]()
V další diskuzi už píše, že je těhotná
takže teď tu o Karkulce ![]()
@EliElis Nechcete si ho udělat alespoň v Německu? ať má alespoň jazyk, který se mu bude hodit, když jinak bude mít holou řiť.
Holka, chápu, jaký je to pocit prázdnoty, když vlastní rodina chybí. To opravdu jednou zahojí až vlastní rodina. To ale neznamená, že se do toho máš vrhat takhle po hlavě. Je hezký, že se o dítě zvládneš postarat prakticky, ale jak to zvládneš finančně, kdyby přítel odešel? Nebo by se mu něco nedej bože stalo? Člověk nemá být sobec a pořizovat si dítě jen pro ukojení vlastních citových potřeb. Co tomu prckovi zkusit zajistit pěkný, bezproblémový život? Pár let počkat, dodělat školu, něco odpracovat, našetřit. Teď se ti to zdá dlouhé, ale život plyne jak voda, ani se nenaděješ a 5 let fuč. Vím, jak ti teď je, ale ženy v naší situaci musí přemýšlet ještě desetkrát tolik. Kdyby vztah nevyšel, k rodičům se nemáš kam vrátit. A to je prostě průser. Tak to zkus udělat tak, ať případně nemusíte s prckem do azyláku. To, že chlap bude otcem, ať se stane cokoliv, neznamená, že tobě bude cvakat nájem. Buď silná a ještě chvíli to vydrž. Dítě bude silnou maminku jednou potřebovat, né sotva plnoletou dívčinu, která si vše maluje narůžovo a vůbec není připravená na to, že vše nemusí vyjít podle plánu.
Je mi 21 let a vůbec si nedokážu představit mít teď dítě. Pracuju a přítel taky, má dům po rodičích kde bydlíme, ale i tak bych do toho nešla. Pro mě je to ještě brzo, nemám jistotu že bychom to finančně utáhli nebo spíš spoléhat jen na druhého taky není správný. Co když tě opustí, něco se mu stane a tudíž už nebude moc do práce? Budete i pak schopný se sami o sebe a o dítě postarat? Myslíš že teď už máš natolik pevný vztah, aby si do něj přivedla dítě? Musíš si odpovědět na spoustu otázek. Za mě osobně jsem ještě mladá a necítím se na to a myslím si, že mám ještě spoustu času.
@warita píše:
proc se tahas s klukem o skoro 10 let starsim?Proc rikas, ze by te pritel mel uzivit. To bys snad mela ty sama, ne? Co tahle si najit praci, par let pracovat, udelat si nejake financni rezervy, treba nasetrit 300 tisic jako absolutni miminum a POTOM se zamyslet nad miminkem.
Proc si chces posrat zivot hned po maturite?
Tohle proste clovek nepochopi. Ale kazdy sveho stesti strujce.
Nešetří nejdřív trista tisíc, aby pak až došetří, měla na ivf ![]()
@FraDeu píše:peníze posílá chlapovi, nemá k nim přístup ani kartu, spolu si nezkusili ani bydlet rok/dva, žije ze sirotčího a babiččina důchodku. Odkládájí celkem 15 tisíc měsíčně k němu na účet, když ty peníze nemá možnost vybrat, studuje, nemá odpracováno, na mateřskou nedosáhne, chlap věčně pracovně v prd.eli a plánuje mimíska.
no tak mozna fakt nevyssi cas poridit si toho mimiska, ne?
protoze se taky muze stat, ze z tech nasetrenych penez neuvidi ani korunu ![]()
Urcite bych pockala po maturite, pak si nasla praci a zacala na miminku pracovat. Urcite bych necekala, jak tady nektere pisou do 26,27… osobne bych nechtela byt „stara matka“. Ja mela deti brzo a ted mame vcelku klidek ![]()