Problém s pasením koníků - jak dlouho?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.9.20 17:07

Problém s pasením koníků-jak dlouho?

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu a zkušenosti ohledně paseni koníků (já vím, je to už Velmi ohrané téma:)).

Můj syn má 11 týdnu a pasení mu nejde. Nikdy se mu od na brisku nelíbilo, takže trénink je o to složitější. Navíc najít k němu prostor - aby to nebylo těsně po jídle kvůli blinkani a aby měl dobrou náladu a zrovna neřval, tak to je v posledních dnech nadlidský výkon. Teď skutečně v podstatě jen spí nebo place. Vlastne jsem tedy rada, když se zadaří trénovat s nim pasení třikrát denně, pokaždé kolem dvou minut. (Ne v kuse, hlavička mu stále padá.) Hračky ho ještě nezajímají, takže motivovat ho k výkonu je výkon i pro mě. :)

Budu rada za Vaše postřehy. Dekuju!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5498
15.9.20 17:14

A byli jste za někým, kdo by ho zkontroloval? Fyzio? Jestli nemá někde blokádu (kiss syndrom)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tamadasi
15.9.20 17:25

Dávat téměř 3měsíční miminko jen třikrát denně na tak krátkou dobu na bříško je dost málo. Otázkou je také, kde ho na bříško dávate, na postýlce, na přebalováku, na zemi? Jste zvyklí ho pokládat na pevnou podložku tzn. na zem? Nejlepší je vyhledat fyzioterapeuta, který pracuje s dětmi a zaplatit si konzultaci, řekne, kde je problém a ušetříte si nějaké coby, kdyby nebo tak. Každé dítě je jiné, záleží v čem problém spočívá a to vám po internetu ani dobrý fyzioterapeut neřekne. Potřebuje vidět dítě naživo, aby mohl zhodnotit jeho pohybové stereotypy. Poradí vám i se správnou manipulací s dítětem tak, aby posilovalo správné svaly i např. při nošení. Jestli bude problém vyřešen při jednom sezení nebo bude potřebovat delší RHB vám nikdo neřekne. Osobně bych pro klid v duši byla pro toto řešení.

• Citovat
  • Upravit
5498
15.9.20 17:32

Já bych chtěla asi nejen fyzio, ale i žádanku na neuro, ale třeba jsem plašan, moje dítě hračky zajímaly od druhého týdne života a hlavu drželo hned, takže osobní zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tamadasi
15.9.20 17:39

Dle mého názoru je v této chvíli neuro vyšetření zbytečné. Dobrý fyzioterapeut dokáže spolehlivě odečíst neurologický problém z pohybového projevu dítěte (spontánní pohyb, posturální reakce, reflexy). Kdyby se mu něco nezdálo, sám by neurologii doporučil.

• Citovat
  • Upravit
1540
15.9.20 17:42

A nezkoušela jsi třeba kontrastní kartičky?
Pediatr to neřeší? 6 minut denně mi přijde zoufale málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
15.9.20 18:20

Přijde mi to úplně v pohodě. Syn měl v tomhle období asi taky takový výkon, opravdu začal pást až v 6ti měsících, to byl pak ze dne na den na bříšku pořád. Ani nepotřeboval motivovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
15.9.20 18:38

Nenech se zastrašit těma komentářema tady, je to úplně normální, každá matka nemá dokonalý dítě, které pase koníky asi hned jak vylezou z dělohy🤦‍♀️Malej přes den hodně spal, po kojení jsem ho nechtěla dávat pást koníky, takže nám zbývalo málo času na pasení, někdy to bylo dvakrát, třikrát nebo pětkrát a někdy vůbec, záleží a taky jen na chvíli, protože u toho ječel a nebo udělal placku. Začala jsem to víc řešit cca dva týdny před třetím měsícem. Pomáhalo nám ho dávat pást koníky po koupání na přebalovacím pultu, když byl úplně nahej, tohle jsem dělala i ráno když jsem ho převlíkala z pyžama a přes den jsem si ho dávala na bříško na sebe. Mimčo k tomu musí dospět, u nás se to změnilo 3dny před třetím měsícem, přestal plakat a nevadilo mu to. Mimčo má čas do čtvrtého měsíce, do ty doby bych doopravdy neřešila fyzio…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3698
15.9.20 18:39

Coo? Jaký neurolog?? Vůbec bych to neřešila, prostě ho davej častěji na bříško, i když se mu to prostě nelíbí. Musí si fakt maknout, proto se čertí. Za pár týdnů, az v tom bude profik, tak bude na bříšku rád :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
15.9.20 18:40

Je to malo, davat na bricho po kazdem prebaleni, upravovat rucicky. Ale dle me na fyzioterapii stejne skoncite, doktorka by ho tam mela poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22378
15.9.20 18:42

Ja reknu, co poradili nam. Davat past nahateho treba na stul a koukat se mu pri paseni do oci (samo se musi stat furt u nej), jezdit v kocarku na brise se stazenou korbou, aby videl ven, nosit na tygra. Ve 3 mesicich to pediatr zkontroluje a pripadne vas posle na rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
15.9.20 19:14

Vždyť má ještě nejméně 6 týdnů čas, co šílíte? Jaké neuro a fyzio? Ani jedno ze svých dětí jsem cíleně na bříško nedávala a pásly oba včas a dobře. Syn o trošku dřív, malá později. A u nás se to nejlépe naučili u mě bříškem na břiše. Já v pololeže a povídala jsem jim. Hračky ani jednoho z nich taky nezajímaly. Dej mu čas a nenechávej se rozhodit matkami d dokonalými dětmi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
15.9.20 19:54

Každé dítě je individuální a určitě ho nebudu tahat po doktorech, když ho v 11 týdnech nebaví past koníky :roll: moji je 14 týdnu a taky to není žádná sláva. Někdy pase, někdy ji to moc nejde, někdy řve… Taky někdy nevychytam čas, po jídle by blinkala, před jídlem je nas*ana, mezitím někdy prospi… Minuty nestopuju, nechám ji tak, dokud se jí to líbí. Nestresuj se prosimte :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.9.20 20:22

Ahoj, někde jsem četla, že v 5 měsících by mělo miminko trávit polovinu bdělého času na bříšku. Když bylo synovi 4,5 měsíce, nevydržel ani 3 minuty, řval jako tur. Taky jsem byla jako prvomáma zoufalá. Padl mu 5. měsíc a od té doby nechce být na zádech, nedá se ani přebalit :zed: Teď mu bude 8 měsíců a obchází nábytek :lol: Tak klid, to přijde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
15.9.20 22:33

Určitě bych se na to zeptala pediatra na 3 měsíční kontrole. Jinak jak tady radí holky - dávej ho na bříško co nejvíce. Klidně si třeba lehni a dávej ho na sobě. Teď u mého nejmladšího se docela osvědčilo ho dát na velký míč čelem k zrcadlu - u toho docela vydržel. Jinak bych tedy řešila i to neustálé řvaní, byl tady zmíněn kiss syndrom. Za návštěvu osteopata nic nedáš a u takto malých dědí většinou stačí jedno sezení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí