Chci mít dítě v devatenácti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
17.9.20 09:14
@pikola píše:
@EliElis to je sice hezky, ale já myslela práci, ne dávky a kapesný od babičky.
Máš nějaký závažný důvod proč mít to dítě teď když se to vlastně vůbec nehodí?

Jediný důvod je, že si chce tzv. „pojistit“ chlapa. Další nešťastnice. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2327
@berusa.m píše:
Touto větou jsi dokázala, že jsi opravdu dost naivní, troufám si říct až hloupá. Vážně chlapi neopouštějí svoje děti? To žiješ v nějakém jiném vesmíru?

Si říkám, že je zamilovaná, nevidí, neslyší.
Chce jen požehnat, že přemýšlí správně. Ať pak není závislá na rodičáku, babiččino důchodu a alimentech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
@EliElis píše:
Tak znovu, to s tím, jestli mě má nebo nemá živit. Máme společný spořící účet. Finance máme společné. I když samozřejmě zatím tam přispívá spíše on. Já dostávám nějaké peníze od babičky a mám sirotčí důchod. Šetřím, jak jen mohu.

Promiň, ale přijdeš mi hrozně nedospělá. I tím, jak tady reaguješ. Myslíš si, jak víš všechno a nic tě nerozhodí, ale realita je taková, že co se vztahů týče, nevíš absolutně nic. Představy a realita jsou dvě naprosto odlišné věci.

Přijde mi, že chceš tak moc rodinu a někam patřit, že jsi absoutně slepá k těm ostatním důležitým věcem a to tě může časem nepěkně dohnat.

Jak dlouho se s přítelem znáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.9.20 09:16

Nejdřív si dodělej maturitu. Pak bych si začala hledat práci a pokud dítě oba chcete, tak bych nás klidně začala snažit.

• Citovat
  • Upravit
21992
17.9.20 09:16
@EliElis píše:
Tak znovu, to s tím, jestli mě má nebo nemá živit. Máme společný spořící účet. Finance máme společné. I když samozřejmě zatím tam přispívá spíše on. Já dostávám nějaké peníze od babičky a mám sirotčí důchod. Šetřím, jak jen mohu.

Jinak řečeno, živí Tě někdo jiný - sama se ještě uživit neumíš, ale dítě už chceš.

S dítětem to živení plynule přejde na Tvého partnera - a v horším případě, kdyby vztah nevyšel, spadneš zase zpátky na krk babičce.

Chováš se a uvažuješ jako malé děcko, ne jako dospělý člověk. Dospělí, zodpovědní lidé plánovaně zakládají rodinu na zcela jiných základech - Ty si jen za každou cenu uspokojuješ svoje nenaplněné citové potřeby a chceš ňunat miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:17
@FraDeu píše:
Takových už tady bylo. Na tyhle kecy neskákej žádnému chlapovi. Nikdy nevíš, jestli se nezakouká po x letech jinde a tebe s děckem odstaví na vedlejší kolej.
Víš kolik je tady diskuzí, kdy chlap říkal, že ženu neopusí a ejhle? Počítáš s touhle variantou? Nebo jsi na modrém obláčku?

Nejspíš jsem na modrém obláčku, protože kdybych měla ve všem uvažovat takto, tak příteli vlastně vůbec nevěřím a náš vztah by neměl moc smysl.
Ale chápu, že myslíš praktické věci. Nemám našetřeno na život matky samoživitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35551
17.9.20 09:17

Zakladatelko na partnera opravdu nespolehej. Dítě je velký závazek. Partner te třeba nemusí opustit, ale může se cokoliv stát a jste bez jeho příjmu hned. Bez aspoň na 2 roky do práce ať se máš pak kam vratit. Nevím co studujes, ale o matku děti bez praxe se pak zamestnavatelé neperou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
17.9.20 09:18
@FraDeu píše:
Si říkám, že je zamilovaná, nevidí, neslyší.
Chce jen požehnat, že přemýšlí správně. Ať pak není závislá na rodičáku, babiččino důchodu a alimentech.

Zamilovaná jsem byla taky, vlastně pořád jsem :oops: Ale když nemá rozum ona, tak by ho měl mít ten starší kluk. 18 let :zed: Jsem ráda, že moje dcera má v 21 jiné starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
17.9.20 09:19
@EliElis píše:
Závažný důvod jistě ne. Jen po něm toužím a praktické důvody jsou ty o kterých jsem již mluvila. Mí rodiče byli starší, zemřeli, když mi bylo 15. Byli oba nemocní a já dispozice k tomu mít to také.
Ale jsem si vědoma toho, že nějaký rok v tom nehraje roli.
Další důvod je ten, že přítel není tak mladý jako já a po miminku už také touží. Jeho kamarádi zakládají rodiny. Jeho mladší sestra má dvě děti…

Tak zas tak starý asi nebyli, když se o tebe stará babička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:21
@BohunkaP píše:
Jinak řečeno, živí Tě někdo jiný - sama se ještě uživit neumíš, ale dítě už chceš.

S dítětem to živení plynule přejde na Tvého partnera - a v horším případě, kdyby vztah nevyšel, spadneš zase zpátky na krk babičce.

Chováš se a uvažuješ jako malé děcko, ne jako dospělý člověk. Dospělí, zodpovědní lidé plánovaně zakládají rodinu na zcela jiných základech - Ty si jen za každou cenu uspokojuješ svoje nenaplněné citové potřeby a chceš ňunat miminko.

Vím, co to je práce. A kdyby bylo potřeba pracovala bych i při studiu. Přítel mě přemluvil ať skončím práci ve které jsem dělala. Chodila jsem domů o půlnoci a ráno do školy. Po škole hned do práce a tak stále dokola.
Ale ano, mám nějaké citové potřeby, které potřebuji naplnit. Ale v dítěti nevidím pouze to. Teď o prázdninách jsme se starali o 3 děti. Vím, že nějaké dva měsíce jsou nic, ale myslím, že péči o dítě zvládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
17.9.20 09:21
@EliElis píše:
Závažný důvod jistě ne. Jen po něm toužím a praktické důvody jsou ty o kterých jsem již mluvila. Mí rodiče byli starší, zemřeli, když mi bylo 15. Byli oba nemocní a já dispozice k tomu mít to také.
Další důvod je ten, že přítel není tak mladý jako já a po miminku už také touží. Jeho kamarádi zakládají rodiny. Jeho mladší sestra má dvě děti…
@EliElis píše:
Jak jsem psala, přítel i jeho rodina pro mě hodně znamenají. Za svůj život jsem nepoznala milejsiho kluka, než je on. Neříkám, že mě má živit. Jen říkám, že kdybychom měli dítě, tak by mě jen tak neopustil, protože to dítě by bylo i jeho.
A k tomu, že je o téměř 10 let starší. Mám raději vyspělejší kluky. Nemyslím si, že je to nějaký problém, že je o deset let starsi.

Velký omyl. Dítě ti chlapa neudrží. Zeptej se všech těch opuštěných a rozvedených matek. Dítě není záruka ničeho a už vůbec to neznamená, že tě díky němu bude celý život milovat a vážit si tě.

I ten co ti slibuje nehynoucí lásku a tvrdí, jak chce kopu dětí, může časem otočit a nebudeš se stačit divit…

Vždyť jsi sama ještě dítě. Nedopadne to dobře, opravdu to promysli.

Příspěvek upraven 17.09.20 v 09:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:23
@Ms.Ragdoll píše:
Velký omyl. Dítě ti chlapa neudrží. Zeptej se všech těch opuštěných a rozvedených matek. Dítě není záruka ničeho a už vůbec to neznamená, že tě díky němu celý život milovat a vážit si tě. I ten co ti slibuje nehynoucí lásku a jak chce kopu dětí, může časem otočit a nebudeš se stačit divit…

Já neříkám, že kvůli dítěti bude navždy milovat mě. Já říkám, že bude milovat to dítě. I když si myslím, že mě neopustí, stát se to může, ale to dítě mu nikdy nebude jedno. Na to znám svého přítele dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
17.9.20 09:23
@EliElis píše:

Kdybys byla moje dcera, řekla bych ti toto: je přirozené, že velmi toužíš po své vlastní rodině, protože rodiče nemáš a potřebuješ získat pocit, že k někomu patříš a někoho máš. Tak pomalu začni rodinu budovat. Děťátko rodinu nedělá, děťátko se do rodiny potřebuje narodit. Tak mu ji napřed s partnerem vybudujte. Jako ptáci, kteří taky napřed pečlive budují hnízdo, stráží ho a pak teprve do něj kladou vajíčka. Tak si třeba začnete plánovat pomaličku nové společné soužití, zařizujte postupně hezké bydlení, kam miminko přivedete, pořiďte si spolu třeba nějaké květiny a spolu o ně pečujte, tak se hezky sehrajete. Pak si můžete udělat hezkou svatbu, pomalu šetřit na výbavu, půjčovat si třeba děti přátel na hlídání, prostě se učit, být rodina. A partner má v sedmadvaceti taky ještě fůru času. Ono to těšení a budování je taky moc krásné. Nevzdavej se toho.

• Citovat
  • Upravit
45
17.9.20 09:24
@pikola píše:
Tak zas tak starý asi nebyli, když se o tebe stará babička :nevim:

Babička není vlastní. Jen jí říkáme babi. Byla to naše známá, a když rodiče zemřeli, neváhala a vzala si nás do opatrovnictví… Ale nebyli tak staří. Zemřeli v padesáti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.9.20 09:26
@Alriga píše:
Kdybys byla moje dcera, řekla bych ti toto: je přirozené, že velmi toužíš po své vlastní rodině, protože rodiče nemáš a potřebuješ získat pocit, že k někomu patříš a někoho máš. Tak pomalu začni rodinu budovat. Děťátko rodinu nedělá, děťátko se do rodiny potřebuje narodit. Tak mu ji napřed s partnerem vybudujte. Jako ptáci, kteří taky napřed pečlive budují hnízdo, stráží ho a pak teprve do něj kladou vajíčka. Tak si třeba začnete plánovat pomaličku nové společné soužití, zařizujte postupně hezké bydlení, kam miminko přivedete, pořiďte si spolu třeba nějaké květiny a spolu o ně pečujte, tak se hezky sehrajete. Pak si můžete udělat hezkou svatbu, pomalu šetřit na výbavu, půjčovat si třeba děti přátel na hlídání, prostě se učit, být rodina. A partner má v sedmadvaceti taky ještě fůru času. Ono to těšení a budování je taky moc krásné. Nevzdavej se toho.

To je moc krásně řečené. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky