Očkování a rýma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
4.5.09 21:20
laky píše:
ahoj řešim to samý, ale malá má jen trochu rýmičku v podobě zaschlé rýmy nic víc odsaju jí to ráno a třeba večer ale vyloženou rýmu nemá. Zrovna máme jít zítra na očkování na hexu a pneumokoka tak asi týden počkáme. Možná je to tím že mě taky neni nejlíp :( a aby očkovala když si to nepřeješ ( když je takhle hodně nachlazená) je blbost prostě tam nepřijdeš a hotovo :wink:

já se budu hrozně opakovat (proti očku jako takovýmu nic), ale nedala bych dohromady očkovat hexu a ještě prevenar. S odstupem 2 týdnů nejméně neživé vakcíny a živé nejméně 4týdny od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.5.09 21:24
Pudloslava píše:
S doktorkou se domluvis, proc to hrotit na nejake zakazy a emoce … proste reknes „nezlobte se, vim ze mate svioje zkusenosti, ale ja si ockovani ted nepreju, mam o dite strach, pockame tyden“.

ockovani neni povinne, narizovat ti nic nebude

- ale me nekdy prijde , ze se tady na webu komunikace s dr. nejak moc dramatizuje „pres muj zakaz, dr. na me rvala…atd..“ samozrejme jsou obcas lekari debilove, ale spis vzacne … spis je to bud nadsazena interpretace, nebo hysterie pacientky, ktera sama vyvola konflikt.

kdyby se fakt nedalo domluvit, tak na ockovani proste neprijdes a prehlasis se jinam …

tak já ti něco řeknu - nechci rejpat, ale podívej, jak řešíš každý zabolení v těhotenství (a jasně, IVF - ale nejsi první ani poslední a ne každá takhle „šílí“ - chápu to). Ale ty to dítě ještě nemáš (a už takhle „vyšiluješ“) a pak říkej něco o komunikaci s pediatry, o které nemáš ani páru. Že dělaj šílený nátlaky a prudky, když jsou to debilové. Měla jsem tu čest s jedním a dost jsem sbírala vnitřně odvahu (bo jsem měla nevim proč strach) ho změnit a ke konci jsem právě řešila odklad očkování (měli jsme kontakt s neštovicema, nechala jsem dát dírky do uší bez očkování, chtěla jsem odklad z měsíčního intervalu dál kvůli tomu, že hexa rozjela reakci na TBC!).

Ono netvrdim, že za to občas pacoši nemůžou, ale až doktoři (ne všichni, ale někteří a třeba máš kliku, že s nima do kontaktu nepřijdeš, ale třeba taky ne) se přestanou k lidem chovat jako k nesvéprávným bytostem a pořád jim vyhrožovat…pak ty diskuse budou jiné

A jako sorry, ale tohle mě fakt vytočilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.5.09 21:27

Pokud mudra naočkovala (udělala to?) i přes tvůj nesouhlas, jdi jinam, protože budou i další potíže. DOktorovi máš věřit a ne mít strach z toho něco říct…

A tohle je teda…no nevim, na stížnost? Nechala bych zapsat do karty, že naočkovala i přes tvůj výslovný nesouhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
4.5.09 23:20

Očkovat lze jen zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.5.09 15:19

Už to tu bylo mockrát - ale: očkovat lze pouze zcela zdravé dítě, s rýmou zcela zdravé není. Ty jsi matka a jsi zodpovědná za své dítě, takže to na doktorce nechat ani nesmíš!

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.5.09 17:32

Tak nakonec si mudra dala říct a neočkovala nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
5.5.09 17:33

to jsem ráda. Tak snad už bude mít rozum a hlavně nebude na nikoho tlačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
13.2.12 12:12
Zubr píše:
Už to tu bylo mockrát - ale: očkovat lze pouze zcela zdravé dítě, s rýmou zcela zdravé není. Ty jsi matka a jsi zodpovědná za své dítě, takže to na doktorce nechat ani nesmíš!Martina

Hm, tak si to tady čtu a volala jsem dr., že má malý rýmu. Řekla, že rýma není kontraindikace očkování ať zítra přijdu. (jedná se o 2 hexu , 3měs. syn) Prý je to už důležité naočkovat (1. byla před 5ti týdny). Rýmu má od minulého týdne, takže mu už končí. Rozhodně zítra nepůjdu, ale uvažuju jestli jít v pátek nebo až další týden (ale to už budu beztak za hysterickou matku co si vymýšlí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
13.2.12 13:38

samozřejmě máš právo říct, že nechceš očkovat teď, ale až bude dítě naprosto zdravé, ale moje doktorka teda taky říká, že rýmu není kontraindikace pro očkování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí