Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Od 13 měsíců dceru neočkujeme, protože po poslední vakcíně jsme zažili peklo a holka nám málem zemřela, následky má na celý život, takže nám to v nemocnici zakázali.
@Jančakecalka Muzu se zeptat, co jste ockovali? A jaka byla reakce?
Moje dítě je zdravé a očkované podle očkovacího kalendáře + tbc a vždycky vše ok…
Ano. Půlka háďat normálně podle kalendáře, druhá to má kvůli vrozeným zdravotním komplikacím dost přeházené, ale suneme se plus mínus k tomu, jak vypadá očkovací kalendář.
@e008 píše:
@Jančakecalka Muzu se zeptat, co jste ockovali? A jaka byla reakce?
Zeptat ano, ale ne tady veřejně, info poskytnu ráda do soukromé zprávy.
Nechala jsem očkovat pouze povinný očkování s tím, že hexa byla 2+1 od 5m a priorix první dávka ve 2 a čtvrt. Druhou dostane dle očk. kalendáře.
Očkuju podle kalendáře, jen mladší nedonošená holčička měla očkování posunuté a rozložené. A můžu říct, že jsem byla vyklepaná, aby nedostala černý kašel, který u nás řádí. Navíc mají děti naočkované pneumokoky a rotaviry a chystám se očkovat i meningokoky.
Očkovali jsme plus mínus podle očkovacího kalendáře, něco posunuto podle zdravotního stavu. Navíc mají všichni očkování proti pneumokokům (vždy se 14denním i více rozestupem od Hexy) a starší dva proti meningokokům, nejmladšího to čeká v létě.
Mají všechny povinna dle kalendáře, navíc pneumokoky, meningokoka B a ještě dostanou klistovku.
Kluci mají nebo budou mít vše povinné plus pneumokoky. Oba první MMR v 18 m, mladší má dost posunuto poslední Prevenarl kvůli nemoci.
@Anonymní píše:
Ahoj, denně čtu všude možně na fórech jak jsou neočkující a očkování odkládající matky zodpovědné za současnou „epidemii“ spalniček. Přijde mi to mírně přehnané a chci si udělat obrázek o množství neočkujících. Tohle jsem totiž nikde nedohledala. Takže očkujete? Neočkujete? Očkujete část?Prosím zachovat anonymitu, nikdo z rodiny nemusí vědět že nad očkováním váhám
.
Ano očkuji. Když mi naše paní doktorka zavolá, že mám druhý den přijít na očkování, tak vždy jdu a neodkládám. Povinné vždy a navíc jsem dceři jako miminku nechávala Prevenar. A teď mi nabídla nějaké očkování proti nějakým meningokokům za 5000,–. Váhám nad tím, ne kvůli ceně, ale zas jí nemusím nechat napíchat vším možným. Jediné nad čím uvažuji, že bych jí nechala navíc naočkovat je proti hepatitidě A.
@Tichošlápek naše holky mají povinné, rozumně posunute. Ještě zvažuju klíšťovku pro celou rodinu.
Ahoj, denně čtu všude možně na fórech jak jsou neočkující a očkování odkládající matky zodpovědné za současnou „epidemii“ spalniček. Přijde mi to mírně přehnané a chci si udělat obrázek o množství neočkujících. Tohle jsem totiž nikde nedohledala. Takže očkujete? Neočkujete? Očkujete část?
Prosím zachovat anonymitu, nikdo z rodiny nemusí vědět že nad očkováním váhám
.