Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zajímal by mě názor rodičů, kteří nedávají očkovat své děti nebo posouvají očkovací schéma, na informace v médiích o rozšíření spalnicek? Myslíte, že se jedná jen o mediální „masáž“ a loby farmaceutických firem nebo se na to díváte jako na hrozbu?
@janickaIII píše:
Ahoj, zajímal by mě názor rodičů, kteří nedávají očkovat své děti nebo posouvají očkovací schéma, na informace v médiích o rozšíření spalnicek? Myslíte, že se jedná jen o mediální „masáž“ a loby farmaceutických firem nebo se na to díváte jako na hrozbu?
Doporučuji přečíst tenhle článek: https://www.pressreader.com/…308205725309
Ne tohle konkretne jako masaz nevnimam. Uz minuly rok se objevilo nekolik pripadu a proste se to zvysuje. Snizuje se proockovanost. A ano osobne bych se pri dnesnim cestovani lidi obecne bala neockovat.
Vnímám to jako mediální masáž a obviňování neočkujících matek z této tragedie…přitom dospělí se nepřeočkují a protilátky už nemají, takže to jde většinou od nich..ale tyto informace v televizi brojí proti neočkujícím nebo odkládajícím rodičům..aby to způsobilo vřavu, obviňování, nadávaní atd…na nenaočkované dospělé nikdo nepoukazuje a nenařizuje jim aby se znova naočkovali
@smurfka Nojo, jenže ono nebylo potřeba přeočkovávat, protože s vysokou proočkovaností se pojí kolektivní imunita.
Jinak, co se neočkujících rodičů týče, ono je to povinné, což znamená povinné a ne volitelné ![]()
@smurfka jenze nepreockovani dospeli si za to muzou sami, kdyz ty spalnicky chyti…kazdy ma moznost volby - preockovat se nebo ne. Male dite tu moznost nema a musi se spolehnout na sveho rodice. Takze pokud to pak chyti od dospeleho a neni ockovane, tak se muze stat, ze ma horsi prubeh a to jen a pouze vinou rodicu! Ono si vybrat nemuze, kdezto dospely ano. Kdyby neklesla proockovanost, tak pri takove dnesni “epidemii” by stacilo, aby se dospeli nechali preockovat a nemoc by se nesirila. Jak proste
@Lianys no já už mám děti naočkované…odkládala jsem až po druhém roce..před druhým rokem živou vakcínu nedám ani kdybych musela do vězení..ale je to prostě nespravedlivé..když je to tak povinné a nutné narvat do malých dětí, at to povinně narvou i do dospělých..ale to nemůžou co, to už je protiprávní..malé dítě se bránit nemůže tak mu to nařídíme, dospělé nedonutíme, tak budeme naléhat na rodiče aspon přes ty děti..
@janickaIII píše:
Nechává mě to chladnou. Dřív nebo později se objeví nějaké to úmrtí a pak se objeví móda očkovat.
No a hlavně moje potomstvo je už mimo nejkritičtější věk.
@poHanka89 tak za to může stát?
ale odpovědnost za to vzít nechce..z těch milionů pro farma firmy by se jistě něco našlo..ale to by se jim nelíbilo.
@Lianys píše:
@smurfka Nojo, jenže ono nebylo potřeba přeočkovávat, protože s vysokou proočkovaností se pojí kolektivní imunita.Jinak, co se neočkujících rodičů týče, ono je to povinné, což znamená povinné a ne volitelné
nerozumim te posledni vete ![]()
k dotazu, jak se dlouha doba imunity po ockovani? kolik let?
Jinak ja zadnou masaz nezaznamenala, snad clanek, dva ![]()
@Kralikcek píše:
nerozumim te posledni vetek dotazu, jak se dlouha doba imunity po ockovani? kolik let?
Jinak ja zadnou masaz nezaznamenala, snad clanek, dva
Ani ja v Tv vubec, jen v radiu 1 zpravu a 1 clanek v online novinach. A byla to informace o zvysenem vyskytu spalnicek, neslo o nabadani k ockovani apod.
Ockovani jsme meli posunute, media hlavne typu tv nova me nechavali chladnou…ze by se zamerili hlavne na to, ze byli nakazeni i dospeli co byli ockovani to ne, radsi delaji bububu na matky malych deti a narvou to do nich uz ve 14m…
Je to prostá realita způsobená poklesem proočkovanosti v populaci. Sorry, ale to se s informacemi založenými na důkazech stává, že prostě platí a fungují. Jakmili pitomci přestanou s očkováním z obavy, že by mimísek měl teplůtku, tak se vrací nemoci, které už byly na pokraji vymýcení, způsobují zdravotní komplikace a mrtvé děti.
Kdo si potřebuje nalhávat, že to je nějaké spiknutí a mediální masáž, tak je naprostý idiot.
Daleko větší byznys, než očkování je veškerá ta alternativní „medicína“. Viz třeba ten dokument o Aktipu…
@smurfka Souhlasím s tebou, že by to mělo být povinné i pro dospělé. Možná by se pak dalo posunout živou vakcínu u dětí na pozdější věk i oficiálně.
@Kralikcek a čemu nerozumíš? Očkování proti spalničkám patří k povinným, to podle mého názoru znamená, že rodiče si nemají vymýšlet jestli naočkují nebo ne, ale prostě naočkují.