Očkovaní bexero

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10958
8.5.22 23:28

@LP4 přesně, není kam spěchat. Navíc, pokud vznikne nějaka nežádoucí reakce, tak se nebude vědět, která vakcína jí způsobila. Já raději nechám očkovat hexu než prevenar (synflorix), ale jak budu vědět, že třeba nějaká ošklivá reakce nevznikla právě z hexy, tak co udělat pak, že? Nový pokus? Je to 50 na 50, ruce bych za to těm doktorům urazila. To je to, co mě v tom doktorském světě udivuje.

No a třeba zrovna na Bexero měla jedna z dcer reakci abnormální. Hlásila se a byla jsem ráda, že siroko daleko před tím žádné jiné očkování nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.5.22 01:02
@Trojlístek píše:
@Slečna Ferka ta moje doktorka mi tvrdila, že jsem nezodpovědná matka. Že to dítě vystavuji v krátkém intervalu zbytečné zátěži, že se pořád uzavírá a znovu otevírá ten imunitní systém 8o když jsem jí řekla, ať mi tohle souvětí pošle písemně, že si to ověřím, tak se tak nikdy nestalo a co vím, tak už to nikdy nezopakovala. Narazila… zajímalo by mě kolik rodičů tímhle tvrzením odzbrojila. Řekla bych většinu. A přitom fakt skvělá diagnosticka, jen jí v těch vakcinach asi leželo hodně benefitů.

Hele ono to tak ale je.
Je docela slozite to popsat a uz je to par let, co jsem to mela nastudovano, takze se do popisu poustet nebudu, ale souvisi to s receptory v mozku.
Pokud je hodne davek ockovani, tak se organismus vlastne dostane do permanentniho vybuzeni a to nese rizika.

Ale ty dve davky naraz taky nesou rizika, zase je to pretizene kratkodobe, na trochu jinem principu.

To si moc nevyberes.

Proto pisu - celkove co nejmin davek a po jednom, neprehnat to ani jednim smerem.

Ale chapu, ze pokud clovek chce napichat vse co jde, tak ma velmi uzky manevrovaci prostor a proste toho moc bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10958
9.5.22 01:10

@Lucie_Sx no, ono tam jde hlavně o to, že to vůbec nemusí být 14 dnů. Může to být déle. Každá vaxina má nějakou svou hraniční dobu ockovatelnosti a první půjdu cestou „povinných vakcín“. Jsem pro očkování, ale přiměřeně situaci. Takže ani ten imunitní systém by se nemusel otevírat a zavírat, pokud se nebavíme o 14 dnech. Pokud se budeme bavit o nějakých rozumných intervalech, tak tam k ničemu takovému nedochází.
Dcera má poměrně dost nepovinných očkování, má 11 let a určitě jsem to do ní nenechala vpravit v průběhu tří let jejího života, jak by si to bývalá pediatra představovala. Já prostě ten sprint nechápu. Rychle, co nejvíc, co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
9.5.22 02:24

Hexu a Prevenar jsme nechali dávat oběma dcerám naráz. Dle zkušenosti naší lékařky to děti snášejí dobře - a bylo to tak. S dalším očkováním po měsíci bych asi neměla problém, bylo-li by to nutné, ale u vás mi přijde zbytečné dávat Bexsero po měsíci, když ho nyní hradí pojišťovna s tím, že první dávka musí být aplikována do 1 roku, dříve to bylo do 6 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
9.5.22 02:39
@Trojlístek píše:
@Lucie_Sx no, ono tam jde hlavně o to, že to vůbec nemusí být 14 dnů. Může to být déle. Každá vaxina má nějakou svou hraniční dobu ockovatelnosti a první půjdu cestou „povinných vakcín“. Jsem pro očkování, ale přiměřeně situaci. Takže ani ten imunitní systém by se nemusel otevírat a zavírat, pokud se nebavíme o 14 dnech. Pokud se budeme bavit o nějakých rozumných intervalech, tak tam k ničemu takovému nedochází.
Dcera má poměrně dost nepovinných očkování, má 11 let a určitě jsem to do ní nenechala vpravit v průběhu tří let jejího života, jak by si to bývalá pediatra představovala. Já prostě ten sprint nechápu. Rychle, co nejvíc, co nejdřív.

Já třeba na očkování dětí nekoukám jen tak, že jim s hrůzou nechávám vpravit do těla toxiny, ale hlavně tak, že to očkování chrání moje dítě před určitými nemocemi, které by pro něj mohly mít vážné důsledky :nevim: Takže odkládat vakcíny na jejich “hraniční dobu očkovatelnosti” nepovažuji za nejlepší řešení, protože s přibývajícími dny, týdny, měsíci, roky logicky stoupá riziko, že se dítě něčím nakazí.
Ale každý má na to jiný pohled a názor a je to v pořádku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10958
9.5.22 02:55

@Thomassss no, já taky neodkládám hranicne, ale když si to vyžaduje situace, tak to prostě udělám. Nejdříve jedno, potom další. Mám i pocit, že když člověk není v tom sprintu, tak se to i lépe zvládá. Načasovat očkování považuji za důležitou součást toho celého očkovacího procesu.

Jako co si budeme, já taky u prvni dcery neřešila, že dostala dvě vakciny zaraz. Nemela jsem zkušenosti, nevěděla jsem to, navíc nebyly tak snadno dostupné informace, no s hrůzou jsem to zjistila později a poté se k celé situaci i jinak stavěla. Doktorce jsem plně důvěřovala.
Kdyz se narodila druhá dcera, tak jsem přesně věděla co v rámci očkování nechci, paradoxně mladší dcera většinu očkování snáší mnohem lépe. Ale myslím, že je to částečně dáno i tím, že více vím. Tudíž už určite situace prostě nedopustím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
9.5.22 05:31

@Monika2129 doktorka mi to také cpala už od 4,5 měsíců, ale vnitřně cítím, že je to brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.5.22 08:16

Holky diky za názory nastesti nas vezme pan doktor co ho dobře znám takže super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.5.22 08:30
@Trojlístek píše:

Jasny, souhlas.
Holt doktori ockuji hned pri minimalni vekove hranici a minimalnich rozestupech (aby to meli z krku nebo aby si to rodice nerozmysleli? Nevim.) a snizuji se k argumentum typu „umre vam dite, kdyz ho ted nenaockujete“, cemuz se spatne odolava :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1356
9.5.22 08:33

@Trojlístek no my hexu, prevenar i bexero mame 1. dávky pred 4. Mesicem takze jsme to moc neodkládali..ale dohromady jsem fakt byla proti prave skrz pripadnou nežádoucí reakci. Ja se bala i horecky :D ale jelikoz vse zvlada bez reakci tak jsme proste dali i to bexero. Ale nedala jsem rotaviry ten prasek a furt si rikam zda to neni chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.5.22 08:37
@Thomassss píše:
Já třeba na očkování dětí nekoukám jen tak, že jim s hrůzou nechávám vpravit do těla toxiny, ale hlavně tak, že to očkování chrání moje dítě před určitými nemocemi, které by pro něj mohly mít vážné důsledky :nevim: Takže odkládat vakcíny na jejich “hraniční dobu očkovatelnosti” nepovažuji za nejlepší řešení, protože s přibývajícímidny, týdny, měsíci, roky logicky stoupá riziko, že se dítě něčím nakazí.
Ale každý má na to jiný pohled a názor a je to v pořádku 8)

Tohle je prave takove zazite tvrzeni, nad kterym se moc nepremysli.
Ale je potreba vzit v uvahu, o jake jde nemoci - novorozenec se ti asi na hrebik nenapichne, takze tetanus v klidu, hep. B je taky aktualni az s pubertou, zardenky-priusnice se ockuji dokonce prilis brzo, protoze protilatky (zvlast v pripade priusnic) rychle vyprchavaji, obrna tu neni…
Cerny kasel vydrzi max 3-4 roky, ten meningogokok 4-5.
Takze pokud clovek premysli a mel by moznost jeste treba rozdelit hexu, urcite by se nasel setrnejsi ockokalendar, ktery by lepe odrazel tahle dve hlediska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10958
9.5.22 08:43
@Lucie_Sx píše:
Ale je potreba vzit v uvahu, o jake jde nemoci - novorozenec se ti asi na hrebik nenapichne, takze tetanus v klidu, hep. B je taky aktualni az s pubertou, zardenky-priusnice se ockuji dokonce prilis brzo, protoze protilatky (zvlast v pripade priusnic) rychle vyprchavaji, obrna tu neni…
Takze pokud clovek premysli a mel by moznost jeste treba rozdelit hexu, urcite by se nasel setrnejsi ockokalendar, ktery by lepe odrazel tahle dve hlediska.

Teď jsi mě tedy dostla, meningokok, když se naočkuje třeba ve 4 letech dítěte už v jeho 9 letech nemá účinnost? To vůbec nevím, to fakt? A které ty druhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.5.22 08:47
@Trojlístek píše:
Teď jsi mě tedy dostla, meningokok, když se naočkuje třeba ve 4 letech dítěte už v jeho 9 letech nemá účinnost? To vůbec nevím, to fakt? A které ty druhy?

Ja uz to ted fakt nesleduju. Ale kdyz ty vakciny zacinaly, tak se nevedelo, jak dlouho vydrzi. Petras psal cca 4 roky s tim, ze se to bude upresnovat. Jak to dopadlo nevim.
Vygoogli si nejake studie a sledovani, urcite k tomu neco najdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
9.5.22 09:27
@Lucie_Sx píše:

Problematika je to dozajista složitá a kdyby existoval jeden ideální očkovací kalendář, bylo by to fajn. Bohužel tu nic takového není, a proto se každý rodič musí rozhodnout sám.
Nicméně, nesouhlasím s tím, že hepatitida B je záležitostí až puberty. Nejednou se stalo, že se na dětském hřišti objevila použitá inj. stříkačka. Riziko nákazy je samozřejmě malé, dítě by se muselo poranit v krátké době po použití stříkačky, nicméně to riziko tu je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.5.22 01:43
@Thomassss píše:
Problematika je to dozajista složitá a kdyby existoval jeden ideální očkovací kalendář, bylo by to fajn. Bohužel tu nic takového není, a proto se každý rodič musí rozhodnout sám.
Nicméně, nesouhlasím s tím, že hepatitida B je záležitostí až puberty. Nejednou se stalo, že se na dětském hřišti objevila použitá inj. stříkačka. Riziko nákazy je samozřejmě malé, dítě by se muselo poranit v krátké době po použití stříkačky, nicméně to riziko tu je :nevim:

Neni.
Statisticky nula nula nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek