Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky mam dotaz mam dceru 5 mesicni 4.4 jsme dostali 2 dávku prevenaru a hexu zítra mame jit na bexero ale ja ptemyslim zda to neni brzy děkuji za odpovedi ![]()
To je v pohodě podle me. Spis bych nedala hexu s prevenarem v jeden den..
Ale dela se to tak..ale ja osobne bych si dve davky ockovani nedala
@LP4 ano taky jsem byla vydesena ale podle p doktorky se to tak dela u syna a starsi dcery vim ze dávali vždy jen jedno
@Monika2129 píše:
@LP4 ano taky jsem byla vydesena ale podle p doktorky se to tak dela u syna a starsi dcery vim ze dávali vždy jen jedno
Abys s ockovanim mohla dat souhlas, musi byt ten souhlas informovany.
Takze si aspon precti pribalak.
Dozvedela by ses treba to, ze pri soucasnem podani je vyssi riziko kreci.
A o ockovani sveho ditete rozhodujes ty, nikoliv lekar.
„Pani doktorko, ja to chci aplikovat zvlast.“
Pro priste.
Jinak mne to prijde jako slusna naloz, hlavne kdyz vezmu v potaz i ty vsechny dalsi davky.
@Lucie_Sx ano uz si na to dávám bacha dr jen rekla dame prevenar a hexu zacala na me mluvit sestra ja cumela jak pero z gauče pac u syna a starší dcery vim ze davaji jen jedno ocko nez jsem se Nadala sup a bylo hotovo pak jsem se s ni o tom bavila a rekla at nejsem rozpihnana ze v Anglii se davaji 4 ockovani na to jsem ji odpověděla ze jsme v cechach
@Bája6 no me to doktorka cpe uz od 4 dubna a to dceři byli 4 měsíce
@Monika2129 za mě je to brzy. Ke dvoum dávkám naráz jsi vyjádření dostala a souvisi to s tím, proč je to brzy.
Myslím, že tvá intuice už přímo řve, ať to neděláš. Bude teplo méně respiračních opruzů, nech ten malý dětský organismus vydechnout. Ty jsi rodič, doktorka si pouze plní své benefity, pokud k tomu má takový přístup.
@Trojlístek ano nebudu se řídit tim co chce a ze to chce hned kazdopadne hledam jinou dr
![]()
@Monika2129 já měla úplně stejnou (zemřela na rakovinou) ona byla skvělá diagnosticka, sice s chováním řezníka, ale bylo to ta konkrétní věc, ktera mě tam držela. No, poštěkaly jsme se skrz dvě dávky v ordinaci, pokračovalo to v čekárně a stejně nic nezmohla. Prosadila jsem si svou.
Mělo to solidní efekt, ostatní rodiče co tam ten den byli se přidali a taky chtěli hezky popořadě.
@Monika2129 ona si už dokonce ty dvě aplikace nachystala dopředu, přitom věděla, že s tím nebudu souhlasit. Jako bylo to kino, ne že ne.
Já si na tom trvala u svého praktika, všem kamarádkám, které měly jakýkoli problém (dítě dřív s normální váhou, dítě v termínu s menší váhou) to dávali zvlášť, tak jsem řekla, že to chci taky.
Doktor byl provax, ale žádný fanatik - třeba na můj pozdější dotaz na Priorix Tetra mi to nedoporučil, že po tom viděl ošklivý reakce, a že na neštovice se neumírá.
K tomu rozfázování hexy a prevenaru mi jen zopakoval, že není evidence, že by to byl problém, a ať si ho nepřeju, jestli do těch vakcín po 14 dnech naběhne nějaká viróza (bylo to v zimě) a zlikviduje to kalendář
- ale nenaběhla a všechno bylo v pohodě.
Jinak o Bexseru uvažuju až teď, dceři je deset let.
@Slečna Ferka ta moje doktorka mi tvrdila, že jsem nezodpovědná matka. Že to dítě vystavuji v krátkém intervalu zbytečné zátěži, že se pořád uzavírá a znovu otevírá ten imunitní systém
když jsem jí řekla, ať mi tohle souvětí pošle písemně, že si to ověřím, tak se tak nikdy nestalo a co vím, tak už to nikdy nezopakovala. Narazila… zajímalo by mě kolik rodičů tímhle tvrzením odzbrojila. Řekla bych většinu. A přitom fakt skvělá diagnosticka, jen jí v těch vakcinach asi leželo hodně benefitů.
My mame hexu, prevenar i bexero ale davam vse zvlast prostě i kdyz to byt nemusi. Ale ja proste nenecham ani do sebe sat dve injekce. Jinak bexero jsme snesli bez teploty a 4m nam budou za týden.