Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ani omylem bych nedala. To se někdo rozhodl, že bude byznys i z kluků. Prevence je nejdůležitější. A nemusí se očkovat ani holky.
@weronika.77 vakcína je stejná. Chlapec bude chráněn před některými druhy genitalnich bradavic a také nebude prenasec některých druhů HPV viru. Myslím, že je to fajn. V mém okolí matky chlapců ockuji
Taky jsem se rozhodovala a nakonec jsem nenechala očkovat ani jednoho, oni ani lékaři tomu nejsou moc nakloněni, ale nabídnout to musí, rozhodnutí je pak na rodičích. Pracuji v nemocnici, takže info jsem hledala I tam.
@Térouš.. Ano to mi právě říkala o těch bradavicich a že může být přenašeč..
A v okolí neměli po očkování žádné nežádoucí účinky??
@Halamka píše:
Ani omylem bych nedala. To se někdo rozhodl, že bude byznys i z kluků. Prevence je nejdůležitější. A nemusí se očkovat ani holky.
No právě.. Ale zas ta střední varianta nevyjde na moc.. Spíš se obávám vedlejších účinků..
@růžový achát
Opravdu? A kterou variantu prosím? Jsou prý tři..nepamatuji si názvy. Žádné problémy po očkování neměl?
@růžový achát
Myslela jsem vedlejší účinky.. Teplota nebo jiné..
@růžový achát
Né v poho..
přesný název nemusím.. V tom případě je to ta střední, to jsem si zapamatovala ty ceny.
Taky přemýšlím.. Proto se ptám na všechny Pro a Proti.
Každopádně děkuji za všechny názory ![]()
Kluci maji ruzna ockovani nad ramec povinneho i kvuli cestovani, ale Silgard jim fakt nedam.
@weronika.77 Momentálně u nás také aktuální, ale u dcery, budeme dávat tu nejdražší variantu…I syna nechám naočkovat, ale ten má ještě 12 let čas ![]()
Chci taky očkovat dceru a pak i syna. Nejdřív dceru, ale rozhoduji se mezi vakcínou přes pojišťovnu (tuším 4 kmeny) a placenou na více kmenů. Poradíte?