Očkování Kambodža

2621
4.12.18 11:07

Žlutá zimnice není do asijských zemí potřeba (pokud nejedete z endemické oblasti - Afrika, jižní Amerika).

Takže za mě Hepatitida A a B, tyfus, pokud se budete pohybovat mimo hotely tak ještě přeočkovat dětskou obrnu a možná vzteklinu a japonskou encefalitidu. Ale záleží co budete dělat.

My chodíme na očkování do centra cestovní medicíny na Haveláku, zkus tam zavolat nebo napsat mail, vždycky ochotně poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
4.12.18 11:08

K čemu ti bude očkování proti žluté zimnici, když se tam nevyskytuje? 8o

• Citovat
  • Upravit
7950
4.12.18 11:09

@lucenka ale pokud by cestovala přes zemi, kde se žlutá zimnice vyskytuje, tak pak by bylo očkování proti žluté zimnici povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
4.12.18 11:10

A nakoupit pořádné repelenty, pokud nejedete s dětma, tak Deet 50, pokud s detma, tak uzpůsobený dětem (dělají i speciální deet pro děti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.12.18 11:10
@Lucka1111 píše:
@lucenka ale pokud by cestovala přes zemi, kde se žlutá zimnice vyskytuje, tak pak by bylo očkování proti žluté zimnici povinné.

Tak pochybuju, že do Kambodži poletí přes Afriku nebo jižní Ameriku

• Citovat
  • Upravit
7950
4.12.18 11:12

@HandulkaK navštívila bych centrum cestovní medicíny, v Kambodži se vyskytuje malárie, takže určitě k případné antimalarické profylaxi. Jinak určitě hepatitida A a event. B pokud jí nemáš naočkovanou. C se týče žluté zimnice, tak tam záleží na tom odkud do Kambodži přijedeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
4.12.18 11:16

@lucenka tak nevíš jestli nebude předtím cestovat i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
4.12.18 11:22

Pokud cestujeme do takových zemí, tak chodím do centra cestovní medicíny. Osobně na Havelský trh v Praze. Radit se na internetu bych si nelajzla a to jsem byla lecckde a mám naočkováno kde co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
4.12.18 11:25

Diky holky. Myslím, ze mi to staci. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.12.18 11:29
@Lucka1111 píše:
@lucenka tak nevíš jestli nebude předtím cestovat i jinde.

Tak to by se nejspíš ptala i na ty jiné rizikové destinace ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek