Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda jste některá nechala očkovat svoje miminko vakcinou rotarix
na první prohlídce u paní doktorky nám nabídla různé druhy očkování-dala mi letáček at si vyberu co vše budu chtít… a já jsem z toho jelen
ve čtvrtek nám bude měsíc a k paní dr. jdeme 16.1. a mám ji říct můj výběr…takže se ptám nechaly jste své miminka očkovat???děkuji za jakákoli vyjádření
…a mimochodem přeji všem hezké svátky ![]()
Ne.. Nechala jsem jen „povinné“ a až ve čtvrtém měsíci. U dalšího bych klidně počkala i déle.
Nicméně tím neříkám, že máš udělat to samé. Očkování je na hodně dlouhou debatu a každý si to musí rozhodnout sám ![]()
Ano, nechala jsem ockovat.
a nemyslim, ze jsem v mensine, ale tady na emiminu jsou „ockovaci typy“ tezce kritizovane, takze kdo ockuje je spis zticha a vyjadruji se hlavne odpurci ockovani ![]()
Rotarixy jsem nedávala, dala jsem ve starším věku pneumokoka, ale souhlasím se Sibyloa0
U starší jsem dávala povinné plus pneumokoky, u mladšího jenom povinné
Nie, rotarixom som nenechala očkovať, a ani neplánujem. (Do 3 rokov neboli očkované ničím.)
Každopádne, súhlasím so @Sibyla0, ber to len ako štatistický prieskum, rozhodnúť sa musíš sama.
Taky hezké svátky. a ne, nedávala jsem, přijde mi zbytečné platit tolik peněz, a taky zatěžovat dítě vakcínou proti nemoci, u níž v podstatě nehrozí nic horšího, než pár dní v nemocnici na kapačkách, kvůli rehydrataci, ale na 99,9999999999999999999999999999 procent bez následků. očkovala jsem z nepovinných prevenar, a neisvac proti meningokoku, povinné má starší všechno, a u mladšího váhám s priorixem, moc mu nevěřím
Nedala bych, rotavirova infence neni nic prijemneho, ale nemusi se ji vubec nakazit, nebo se nakazi necim jinym, proti cemu ockovani stejne neni - treba norovirus. Toto ockovani je celkem rizikove, dává se hodně malým miminkům, je to velká zátěž pro organismus. Užitečnost mi přijde malá. Já dávám zatím jen hexu a ještě to posouvám.
@slavuska1 neisvac je proti jakemu meningokoku, to uz je ta nova? ja mam k ockovani sve vyhrady, ale meningokok me dost desi. dala bych ho spis nez priorix
V pohodě, chci slyšet jakékoli názory
…jsem zdravotní sestra, a tak vím že některá očkování jsou k ničemu…všechna povinná samozřejmě dodržovat budeme, proti pneumokokům chci taky nechat mrňouska očkovat vakcínou Synflorix a až bude větší 100% proti meningokokům skupin A, C,W13,Y…viděla jsem nejeden případ úmrtí na tuhle hnusnou nemoc :-/…ale jsem na vážkách zda nechat ty rotaviry, či ne…ach jooooo
Nenechala jsem ani rotaviry, ani pneumokoky, tedy malá má jednu dávku prevenaru bez našeho vědomí, ale další jsem odmítla. Dávám jenom hexu ve schématu 2+1 a co dál uvidím časem ![]()
Rotarix jsem nedala - sama doktorka nam rekla, ze za tu cenu to nestoji za to a kdyz uz chceme nejake dodatecne ockovani tak si radeji priplatit za Prevenar 13 proti pneumokokum.
@suik Já myslím, že ta nová vakcína bude až po novém roce, taky jí mám v plánu.
Děkuji holky, jo stojí to kolem 2000-3000,– jako o to by mi nešlo, kdyby to stálo i 10.000,– a bylo by to k něčemu tak do toho jdu
…ale takhle asi na to kašlu
…ono to prakticky chrání proti průjmům atd…a to se vlastně ani nakazit nemusí, mám jen jeho, mrňouska mojeho malinkého a má se jak v bavlnce
proto zvažuji co je pro něj nejlepší…a jestli to je pro ty prďolky taková zátěž, tak to raději nechci a počkám až na ty „důležitá“ očkování
![]()