Špatné dýchání

princess16
30.12.13 06:37

špatné dýchání

Zdravím všechny maminky a těhulky :mavam:
Vanesce bude ve středu 3týdny. A cca 10dní mi špatně dýchá. Dýchá s otevřenou pusinkou, chrochtá a během krmení má paouzy mezi dýchánim (Saje a nedýchá, uděla si pauzičku, nesaje a dýchá). Hlavně v noci, spinká a občas se nadechne že vyletim z postele.
Tchýně mi řiká, že to je v pohode, ze jak nemaji tu záklopku mezi nosem a ústy, tak se jim tam dostane mléko. Někdo zasejc řiká že to je tím, že já i přítel máme nosní mandle. Chtěla bych zkusit odsát, ale bojím se abych ji to tam nejak neporanila, deti kterým se odsava jsou prý často nemocní. :think:
Nemáte stímhle nějakou skušenost? Nechci aby se trápila.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.12.13 06:56

@princess16 není nastydlá nebo něco? odsát myslíš rýmu? Tím nic nezkazíš a pokud máš odsávačku, nepoužiješ násilí, tak se nic nestane ;) To, co popisuješ, by odpovídalo nějaké slabší rýmě - mimča neumí ještě dýchat nosem, proto i ty pauzy při krmení atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
30.12.13 07:05

@princess16
Aku suvislost maju vase mandle s dychanim mimca? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
30.12.13 07:22

Ty pauzy nejsou nic hrozného, děti mívají apnoické pauzy jak ve spánku, tak při bdění…ze začátku jsem byla taky vyplašená, ale teď mu řeknu „Nadechni se.“ a čekám až to udělá. I monitory dechu mají 15-20 sek. prodlevu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
princess16
30.12.13 07:28

@miisenka že by to mohla mít po nás. Tím pádem by se jí huř dýchalo.
@kve-tinka mě to taky právě děsí, a furt kontroluju zda dýchá :zed:

• Citovat
  • Upravit
6872
30.12.13 07:30

@princess16 si zvykneš, kolikrát slyším z postýlky v noci zachrochtání, nebo tak, ale už se neobtěžuji… ale ze začátku jsem taky vyskakovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
30.12.13 07:47

Tak malé miminko nosní mandli určitě ještě nemá. A není to dědičný si myslím.
Kapala bych jí buď Libenar nebo něco podobného, hlavně NE nic ve spreji, jen kapat a po chvilce zkusila odsávačkou vysát.
Je možné, že je trochu zahleněná a bude stačit nosík pročistit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
30.12.13 08:03

@princess16
Mandle nejsu dedicne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
30.12.13 08:10

Ja myslim ze normalka a spis bych rekla ze to bude ta zadni ryma, to mivaj mimca a do ro ka se to samo sravi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
30.12.13 08:38

To je rýmou a tím, že děti neumí dýchat nosem. Tak proto nesaje a dýchá.
Odsát rýmu - je to to nejlepší pro to mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
princess16
30.12.13 08:43

Dekuju za rady:-) me furt tchýně řiká NEODSÁVAT.. tak ted aspon vim že jí neublížim:-)

• Citovat
  • Upravit
1845
30.12.13 09:00

Naše malá v noci vydávala strašné zvuky, úplně chroptěla, taky jsem kolikrát vylítla, že se dusí. Ale dle pediatra to bylo tím, že jí mléko zůstávalo za měkkým patrem a ono to takhle rezonovalo. Taky jsem si myslela, že je to rýma. Ale z nosu jí nic neteklo. Po pár měsících to samo přestalo. :) A rýmu měla poprvé až v 10 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
30.12.13 09:25

Ještě mě napadlo jesti doma nemáte příliš sucho. My měli a od doby co jsme pořídili zvlhčovačku se chrochtání a noční kuckání o dost zlepšilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
30.12.13 09:27
@princess16 píše:
Dekuju za rady:-) me furt tchýně řiká NEODSÁVAT.. tak ted aspon vim že jí neublížim:-)

Ne, jestli má rýmu, tak právě odsávat! Jinak to děcko je chudák. Radil mi to i mudr, že to je pro dítě „drastičtější“, ale pro něj lepší, už jenom proto, že neumí smrkat. :hug: Takže se ničeho neboj. Aby jsi mu ublížila, to bys musela být bezcita, a to není žádná maminka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
30.12.13 10:17

Můj tohle přesně měl cca před měsícem, ale má už přes 10 měsíců :) Byla to zadní rýma..já s ním běžěla k doktorce, že má něxco na pruduškách, houby..Jen zadní rýma, která se nechtěla spustit, dávala jsme na proplach Libenar a pak zkoušela odsát..uvolnilo se to 3. den, 4. den byl malej bez problému a opět zdravý. Nikdy nemocný zatím nebyl nějak víc.., ťuk, Ťuk…ale tu zadní rýmu měl dost.Taky chroptěl u jídla. Bez odsávačky nevím, jak by jsme pochodili 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí