Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@princess16 není nastydlá nebo něco? odsát myslíš rýmu? Tím nic nezkazíš a pokud máš odsávačku, nepoužiješ násilí, tak se nic nestane
To, co popisuješ, by odpovídalo nějaké slabší rýmě - mimča neumí ještě dýchat nosem, proto i ty pauzy při krmení atd ![]()
@princess16
Aku suvislost maju vase mandle s dychanim mimca? ![]()
Ty pauzy nejsou nic hrozného, děti mívají apnoické pauzy jak ve spánku, tak při bdění…ze začátku jsem byla taky vyplašená, ale teď mu řeknu „Nadechni se.“ a čekám až to udělá. I monitory dechu mají 15-20 sek. prodlevu. ![]()
@miisenka že by to mohla mít po nás. Tím pádem by se jí huř dýchalo.
@kve-tinka mě to taky právě děsí, a furt kontroluju zda dýchá ![]()
@princess16 si zvykneš, kolikrát slyším z postýlky v noci zachrochtání, nebo tak, ale už se neobtěžuji… ale ze začátku jsem taky vyskakovala ![]()
Tak malé miminko nosní mandli určitě ještě nemá. A není to dědičný si myslím.
Kapala bych jí buď Libenar nebo něco podobného, hlavně NE nic ve spreji, jen kapat a po chvilce zkusila odsávačkou vysát.
Je možné, že je trochu zahleněná a bude stačit nosík pročistit ![]()
Ja myslim ze normalka a spis bych rekla ze to bude ta zadni ryma, to mivaj mimca a do ro ka se to samo sravi..
To je rýmou a tím, že děti neumí dýchat nosem. Tak proto nesaje a dýchá.
Odsát rýmu - je to to nejlepší pro to mimčo.
Dekuju za rady:-) me furt tchýně řiká NEODSÁVAT.. tak ted aspon vim že jí neublížim:-)
Naše malá v noci vydávala strašné zvuky, úplně chroptěla, taky jsem kolikrát vylítla, že se dusí. Ale dle pediatra to bylo tím, že jí mléko zůstávalo za měkkým patrem a ono to takhle rezonovalo. Taky jsem si myslela, že je to rýma. Ale z nosu jí nic neteklo. Po pár měsících to samo přestalo.
A rýmu měla poprvé až v 10 měs.
Ještě mě napadlo jesti doma nemáte příliš sucho. My měli a od doby co jsme pořídili zvlhčovačku se chrochtání a noční kuckání o dost zlepšilo ![]()
@princess16 píše:
Dekuju za rady:-) me furt tchýně řiká NEODSÁVAT.. tak ted aspon vim že jí neublížim:-)
Ne, jestli má rýmu, tak právě odsávat! Jinak to děcko je chudák. Radil mi to i mudr, že to je pro dítě „drastičtější“, ale pro něj lepší, už jenom proto, že neumí smrkat.
Takže se ničeho neboj. Aby jsi mu ublížila, to bys musela být bezcita, a to není žádná maminka!
Můj tohle přesně měl cca před měsícem, ale má už přes 10 měsíců
Byla to zadní rýma..já s ním běžěla k doktorce, že má něxco na pruduškách, houby..Jen zadní rýma, která se nechtěla spustit, dávala jsme na proplach Libenar a pak zkoušela odsát..uvolnilo se to 3. den, 4. den byl malej bez problému a opět zdravý. Nikdy nemocný zatím nebyl nějak víc.., ťuk, Ťuk…ale tu zadní rýmu měl dost.Taky chroptěl u jídla. Bez odsávačky nevím, jak by jsme pochodili ![]()
Zdravím všechny maminky a těhulky

Vanesce bude ve středu 3týdny. A cca 10dní mi špatně dýchá. Dýchá s otevřenou pusinkou, chrochtá a během krmení má paouzy mezi dýchánim (Saje a nedýchá, uděla si pauzičku, nesaje a dýchá). Hlavně v noci, spinká a občas se nadechne že vyletim z postele.
Tchýně mi řiká, že to je v pohode, ze jak nemaji tu záklopku mezi nosem a ústy, tak se jim tam dostane mléko. Někdo zasejc řiká že to je tím, že já i přítel máme nosní mandle. Chtěla bych zkusit odsát, ale bojím se abych ji to tam nejak neporanila, deti kterým se odsava jsou prý často nemocní.
Nemáte stímhle nějakou skušenost? Nechci aby se trápila.