Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy, jen se chci zeptat jak je to u Vás??Mám 2,5 měsíční holčičku a v noci spí docela dobře, budí se tak jednou za noc, ale strašně nepravidelně
.Někdy je schopná spát od 21 hod.do půl 5, ale druhý den je vzhůru třeba už v 1 v půl 2.Zdá se mi, že rozdíl 4 hodin je docela dost, myslela jsem, že už se to bude pomalu ustalovat a my máme pořád každý den jiný
.Jinak přes den spí jen v kočárku, doma usne max.na půl hodiny ![]()
A? Nějak nechápu.
Tvoje dítě je naprosto normální. Budí se mi 5-měsíční, budí se mi i 2,5-letý a oba pokaždé naprosto jinak. To prostě k dětem patří a rozhodně se nebudí v určitých časových intervalech.
Taky na tom neshledávám nic divnýho.
Příspěvek upraven 30.12.13 v 14:14
@Miša.F to není nic divnýho, já mám měsíčního a ten někdy spí v noci 6hodin a někdy se budí co 2hodiny na jídlo. neřeším to. přes den taky spí jen v kočáru, to samé byla dcera ![]()
Nestěžuju si, jen, že kámoškám se buděj pravidelně, ségře se obě děti po šestinedělí nebudily vůbec, tak jsem jen zeptala… ![]()
@Miša.F mně dcera od porodky spala 6h, od 3týdnů i 10-12. Malý se budím klidně co 2h v noci. Každé dítě je jiné ![]()
Jojo, chápu, že každé dítě je jiné, mě šlo jen o tu nepravidelnost buzení… ![]()
@Miša.F ahojky, nám se syn budí nepravidelně dodnes, za 2 týdny bude mít rok ![]()
A to zase moje malá (roční) se budí přesně ve 12 a přesně ve 2. Dřív to bylo ve 3. Pokaždý musím dát mlíko, jinak neusne. Ale jsou i dny, že se probudí 5× a víc. Ta pravidelnost možná přijde později nebo taky vůbec a nebo ti rovnou bude spát celou noc, ale to je pro mě sci-fi, já nevěřím, že to existuje ![]()
Zakladatelko, je to fakt strašně individuální a hlavně za měsíc může být totálně všechno jinak.
Prvorozený mi třeba spával od šestinedělí celou noc, ve 4 měsících se začal budit a vstávala jsem k němu třeba i čtyřikrát, pětkrát… pak se to začalo postupně zklidňovat, v 9 měsících mi spal celou noc, v roce se začal zase budit… a s přestávkami spánek celou noc/buzení jednou či vícekrát za noc to máme dodneška. Má 2,5 roku. Druhorozený má 5 měsíců, celou noc mi spal dvakrát. Od narození se budí a budí se hodně nepravidelně a různě. Někdy to je jednou, někdy je to klidně i čtyřikrát, přiznám se, že kolikrát to ani nevnímám a ráno si nemůžu vzpomenout, kolikrát byl vzhůru. ![]()
@atominnka Krásná změna profilovky, dětičky jsou úžasné! ![]()
@Missy_X Zakladatelka se ptala jak to mají ostatní, absolutně nechápu komentář, že si neměla dělat děti, jedovaté, zlé ženské by si nemají dělat děti
@Micink Děkuji za zastání
.Nechtěla jsem to nijak komentovat, aby se diskuse nezvrtla někam jinam
.Já si totiž vůbec nestěžovala na nevyspání, naopak vyspím se docela dobře, jen mě zajímala ta nepravidelnost, ale tak je to asi v pohodě, už to řešit nebudu
![]()