Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den
Prosím Vás je nějaké očkování z tech: DITEPER
GLAMAGLUBULIN
SÉRUMkteré zahrna vakcínu na nestovice?
Děkuji
kde jsi ty názvy vzala? Našla jsem tohle¨ Čím se očkuje – jakým typem vakcíny
Monovakcína
Proti planým neštovicím se očkuje „živou" oslabenou očkovací látku pod názvem VARILRIX.
Kombinovaná vakcína
Kombinovaná vakcína pod názvem PRIORIX – TETRA obsahuje očkovací látku proti spalničkám, zarděnkám, příušnicím a planým neštovicím. Touto vakcínou lze nahradit povinné očkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím, navíc obsahuje očkovací látku právě proti neštovicím.
@Anonymní píše:
Dobrý den
GLAMAGLUBULIN
SÉRUMkteré zahrna vakcínu na nestovice?
Děkuji
Na plané neštovice je očkování: Priorix Tetra, Varilrix, Zostavax, Shingrix, (nyní nedostupný ProQuad)
Děkuji za info. Mě právě jde o to že dcera má teď nestovice, a já jsem nevěděla jestli jsem je měla taky. Ale mám svuj průkaz zdravotní a tam mám napsané že jsem očkovaná priorit vakcínou, takže to platí, že jsem očkovaná? Teda zahrnuje to i nestovice.
@Mag1996 píše:
Děkuji za info. Mě právě jde o to že dcera má teď nestovice, a já jsem nevěděla jestli jsem je měla taky. Ale mám svuj průkaz zdravotní a tam mám napsané že jsem očkovaná priorit vakcínou, takže to platí, že jsem očkovaná? Teda zahrnuje to i nestovice.
no spíš asi ne, proti neštovicím je to tetra, jen priorix je proti zarděnkám, příušnicím a zarděnkám
Gama globulin je obecně protilátka, to vakcína není. Dipeter - nemělo to být diphteria? Záškrt?
Di (difteria), Te, Pe (pertussis) je záškrt, tetanus, černý kašel.
Priorix je vakcína proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím. Proti neštovicím očkovaná nebudeš.
@Mag1996 píše:
Priorix je trojvakcína Priorix Tetra je čtyřvakcína a jsou tam navíc neštovice.
Jestli si neštovice prodělala by měla mít tvá lékařka v kartě.
Nech si na nestovice nabrat protilatky, podle toho poznas, jestli jsi je mela.
(Ten ockovak je podle me Trivivac preockovany Priorixem, tj. bez nestovic).
Dobrý den
GLAMAGLUBULIN
SÉRUM
které zahrna vakcínu na nestovice?
Děkuji