Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kam jinam jít pro radu než na eMimino. Zatím se mi k Dr nechce, protože mi to přijde banální, na druhou stranu to bolí a dost mě to omezuje. V práci dělám s látkami a zipy takže suchý vzduch, i ty látky vysušují apod. Od toho suché ruce, ale neustále mažu. Udělala se mi bolístka viz foto. Prostě úplně ztvrdlá kůže na ukazováčku, boulička a prasklinka. Co s tím? Mažu indulonou i jinými krémy na ruce a nic nepomáhá, ukazováček se mi i těžko ohýbá. Na to jaká je to mikro bolístka tak to fakt bolí
. Má někdo nějakou dobrou radu co s tím? ![]()
To znam. Nejlip a nejrychleji mi na to zabira hemagel (uzavre ranu) a betadine mast (dezinfikuje a promasti okoli, vic to pak nepraska). Stridam dle potreby a situace. Hlavne na to nedavej novikov (ta zelena potvora), sice to taky zatahne, ale jakmile pohnes prstem, praskne to a je to jeste horsi…
@Kytickaruzova No čoveče, asi nic.
Nechat to prostě zaschnout.
Chápu, že to je nepříjemný, vč. toho, když je potřeba něco posolit, okořenit apod. Co aloe, zkoušela jsi? Jinak asi na čas náplast, ať si to ještě nerozedřeš, ale na noc jistě schnout.
@Kytickaruzova ja to mivam celou zimu. Pomaha na to stridat kremy-napr. belobaza je fakt dobra a urcite nima nesetrit. Kdyz je to akutni, tak mne osobne pomaha natirat balzamem na rty (regina, placenta, astrid,…-takove ty klasicke).
Používám bepanthen + zalepit, alespoň než se zatáhne, ať to pořád nepraská
@Kytickaruzova mám to samé z práce na zahradě. Skvělý je krém Neutrogena hand creme, bílé balení s červeným víčkem. Je jediné, co pomáhá. Indulona vůbec. Mažu na noc a ráno je to fajn ![]()
Za mě nejlepší obyčejný jelení lůj na rty a mazat a mazat a mazat. Trpím na to často, praská mi i kůžička v rohu nehtů Taky mazec.