Prasklá kůže na ukazováčku

161
18.3.22 19:47

Prasklá kůže na ukazováčku

Kam jinam jít pro radu než na eMimino. Zatím se mi k Dr nechce, protože mi to přijde banální, na druhou stranu to bolí a dost mě to omezuje. V práci dělám s látkami a zipy takže suchý vzduch, i ty látky vysušují apod. Od toho suché ruce, ale neustále mažu. Udělala se mi bolístka viz foto. Prostě úplně ztvrdlá kůže na ukazováčku, boulička a prasklinka. Co s tím? Mažu indulonou i jinými krémy na ruce a nic nepomáhá, ukazováček se mi i těžko ohýbá. Na to jaká je to mikro bolístka tak to fakt bolí :?. Má někdo nějakou dobrou radu co s tím? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
113
18.3.22 20:06

To znam. Nejlip a nejrychleji mi na to zabira hemagel (uzavre ranu) a betadine mast (dezinfikuje a promasti okoli, vic to pak nepraska). Stridam dle potreby a situace. Hlavne na to nedavej novikov (ta zelena potvora), sice to taky zatahne, ale jakmile pohnes prstem, praskne to a je to jeste horsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39773
18.3.22 20:10

@Kytickaruzova No čoveče, asi nic. :think: Nechat to prostě zaschnout. :nevim: Chápu, že to je nepříjemný, vč. toho, když je potřeba něco posolit, okořenit apod. Co aloe, zkoušela jsi? Jinak asi na čas náplast, ať si to ještě nerozedřeš, ale na noc jistě schnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
18.3.22 20:11

@Kytickaruzova ja to mivam celou zimu. Pomaha na to stridat kremy-napr. belobaza je fakt dobra a urcite nima nesetrit. Kdyz je to akutni, tak mne osobne pomaha natirat balzamem na rty (regina, placenta, astrid,…-takove ty klasicke).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
18.3.22 20:34

Používám bepanthen + zalepit, alespoň než se zatáhne, ať to pořád nepraská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.3.22 21:20

@Kytickaruzova mám to samé z práce na zahradě. Skvělý je krém Neutrogena hand creme, bílé balení s červeným víčkem. Je jediné, co pomáhá. Indulona vůbec. Mažu na noc a ráno je to fajn :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
18.3.22 21:33

Za mě nejlepší obyčejný jelení lůj na rty a mazat a mazat a mazat. Trpím na to často, praská mi i kůžička v rohu nehtů Taky mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí