Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, taky to u nas bylo tak…jako nenudili nam to, ale brala to jako samozrejmost a hned nam chtela davat termín na ockovani. Ja jsem očkovat nenechala, beru to jako ty, cestovat nebudeme nejmene dalsi 3 roky, bydlime v male vesnici, takze jsem očkovat nenechala jen proto, ze je to ted zdarma. Za ty 2 roky vakcín bylo az nad hlavu
Ahoj, ano, malá očkovaná je. Za me je to dobre dat, i kdyz se necestuje a dite je mimo kolektiv. Nikdy nevis
Vakcínu brala jako samozřejmost. ![]()
Tak v ČR je tahle skupina meningokoka vzácná - respektive našla jsem údaj z minulého roku 23 případů z toho 3 úmrtí (ti lidé necestovali, je to nákaza v rámci ČR) a většina nakažených má doživotní následky.
Je tam celkem nárůst na skupinu C a W, k čemu je právě vakcína Nimenrix
Nejvíce se nakazily právě děti ve věku 1-4 let.
Ať se rozhodneš jakkoliv, tak ta možnost nákazy tu pořád je a nemusíš ani vycestovat.
Já tyhle očkování dávám, protože mi procento smrtnosti přijde velké, ikdyž je možnost nákazy velmi malá. Člověk nikdy neví.
Ahoj. Dítko má bexsero i nimenrix, davala jsem dobrovolne hned jak to bylo mozne, duvod- v okoli meningokok B i C, béčko melo male dítě, následky má, ale přežilo a zůstaly mu končetiny, céčko teenager, přežil ale nemá nohy a na jedné ruce prsty a i mentálně nejak špatný. Kdyz jsem byla v dětském věku, zemřela kámoška, taky béčko, bylo jí tehdy 7. Meningokok tu mezi námi je, nekdeří jsou i nosiči, a když to naočkovat jde, tak jsem pro. Konkrétně k Nimenrixu- absolutně bez reakce.
Tak zrovna očkování proti meningokokum jsem dětem v batolecím a ranném skolkovem věku dávala, a to ani jednu dávku tenkrát pojišťovna nehradila.
Jinak další možnost dát zadarmo meningokoky je tusim az ve 14 letech…
@Anonymní píše: Více
Jestli žiješ na planetě bez meningokoků, tak bych také neočkoval.
Taky jsem dala Bexsero i Nimenrix, a to bez váhání. Nimenrix v roce a půl, bez reakce.
Riziko nákazy sice vysoké není, ale následky jsou fatální. Já bych očkovala. Mám děti už velké, tehdy toto očkování začínalo. Nechala jsem je naočkovat při přechodu na střední školu. Dceři jsem to kompletně platila, syn stihl už očkování na pojišťovnu.
Dobry večer maminky, chtela by jsem se zeptat zda jste očkovali batole očkovací látkou NIMENRIX v batolecím věku. Naše pediatrička nám to přímo vnucuje, ale to snad každý očkovaní, ale ted momentálně tuhle látku proplácí stát do věku dvou let.Spis me zajímá názor zda by jste očkovali pokud necestujeme zatím mimo ČR a batole nenavštěvuje jesličky a vyloženě nepotřebuje mít hrazenou státem vakcínu spis bych videla to očkovat až dele. Dekuji za odpoved.