Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Uz vic zen tu psalo, ze jim ockovani rozhodilo cyklus. Takze mozne to je.
Ja mela pokazde jen bolest ruky.
@Královna Kosmíru SUKL tenhle NU uvadi normalne u vakcin na svych strankach.
Mám obě dávky. Po první jsem dostala MS o 2 týdny dřív. Teď mám brutální PMS, takže čekám, že to zase bude dřív.
@Eliška píše:
@Královna Kosmíru SUKL tenhle NU uvadi normalne u vakcin na svych strankach.
No tak se mnou nic nehlo. Železna pravidelnost. Hlavně nečtu příbalový letáky a informace… Podle mě do toho musí míchat záměrně nejaky opiaty aby ludi nešli třeba běhat.. bo jsem byla sjetá 🙄 😂
Ano, teď v úterý jsem dostala druhého Pfaizra.
Po první byla lehká reakce zimnice a bolest ruky.
Teď to bylo horší. Krutá zimnice, v těle to hicovalo, bolest pravé ruky, ramen, v kříži a svaly, klouby. Chtělo se mi zvracet. Do nějakých 15h. jsem nic nejedla, že se mi navalovalo. Na středu v noci a část středy bylo kruté. Fungovala jsem nadopovaná prášky. Pak dobrý. Do neděle nebudu cvičit. Včera jsme byli na zmrzlině. Byl tam průvan. A zase jsem cítila ty klouby, ramena večer. Dnes už úplně dobré.
Moje starší kolegyně byly v pondělí a ve středu na druhou. Někdo měl reakci a někdo nic. Jedna neměla nic (po první a ani druhé dávce). Je to naše ocelová žena
. Což jsem ráda. Má nejvíc zdr. potíží.
A MS jsem měla minule normálně. Tak snad i po druhé dávce bude
.
@Královna Kosmíru hele, to je ale jako vedlejší účinek uvedené, že můžeš být nekoncentrovaná. Taky jsem byla po druhé dávce trochu v rauši
. Ale jen lehce a příjemně
Po druhé dávce bolest celého deltového svalu, hlavy, páteře, kloubů. Zimnice, teplota asi 37,7.
Já po první dávce bolest ruky, po druhý dávce druhý den odpoledne zimnice a teplota. Další den už dobrý. Všechny moje kolegyně to měly plus minus stejný. Jo a asi dvě si stěžovaly na rozhozenou MS.
Mám obě dávky, už od ledna, minimální nežádoucí účinky, max. bolest ruky. MS mám bohužel normálně nepravidelnou, takže nepomůžu. Každopádně žádná výraznější odchylka nebyla.
@Anonymní píše:
Ahoj mám dvě otazky.máte už někdo obidve dávky Pfizeru? Jaké jste měli vedlejší účinky po druhé dávce?
Myslíte že může meškať menstruace vzhledem k očkování?
Jo ja..dost desne, v ctvrtek podveder pichanec, ok i noc vcera rano bolest ruky a zad u toho, jinak nic, odpoledne navalovani na zvraceni, to preslo ale z vecera najednou poceni a dusnost, koronu uz jsem mela a tu dusnost taky..a taky se me zacaly klepat nohy
, myslelela jsem ze to neudejch..pak to pomalu preslo,..ptala jsem se v lekarne a ta dusnost byva taky pry docela casto k te vakcine a pry to maji spise ty „mladsi“ predseniorske rocniky..je to prvni davka teprve ![]()
Ahoj mám dvě otazky.
máte už někdo obidve dávky Pfizeru? Jaké jste měli vedlejší účinky po druhé dávce?
Myslíte že může meškať menstruace vzhledem k očkování?