Očkování při nachlazení

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
slunickoo
5.2.10 10:47

Očkování při nachlazení...

Ahoj,

včera jsem byla se svým 16ti měsíčním synkem na očkování PRIORIXem, má trochu rýmu a kašle. Teplotu včera neměl.
Paní doktorka ho prohlédla,koukla mu do krku a říkala,že ho oočkuje,že to nevadí, že má rýmu…

Tak ho oočkovala..

Jenže Jeník měl v noci 38,5st.teplotu a strasne kaslal a rymu i kaslik ma dal.

Mám teď obavu,zda u očkování neublíží… :cry: :cry: :cry:

Jenže odmítněte si očkování??? :think:

Děkuji za rady a poznatky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
5.2.10 10:55

Nedávno sem tu zákládala diskuzi ohledně očkování. Malá taky měla rýmu, kašel bez teplot ale nechat jí očkovat mě nenapadlo ( očkování sem přeobjednala ) spíš sem zjišťovala kdy po nemoci může být očkovaná. Jinak tvýmu synkovi se ta nemoc mohla rozjet víc právě kvůli očkování nebo je to taky reakce na očkování. Organismus je při nemoci oslabený a očkování ho oslabý ještě víc. Teď už se s tím ale stejně nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slunickoo
5.2.10 11:00

Teď mě to pěkně štve,že mi ho naočkovala!!!

Jsem blbá, měla jsem utéct.. :cry: :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
2436
5.2.10 11:11

Slunickoo, reakce to asi nebude, protože na Priorix by měla být reakce až mezi 7. a 14. dnem po očku. Takže se mu spíš už končící nachlazení znovu rozjelo, protože očkování ještě oslabilo už tak po nemoci oslabený organismus. Bohužel doktoři opravdu tvrdí, že rýma a kašlík nebo mírné nachlazení nevadí, ale podle mě vadí kor u Priorixu, kdy jde o živou vakcínu. Bohužel mám za sebou skoro stejnou zkušenost. S dcerkou jsem byla objednaná na 2.dávku Priorixu za týden potom co jsme doléčili nemoc, na kterou brala i ATB. Doktorka nás objednala už na té kontrole po dobrání ATB. Říkala jsem jí, jestli to není brzo, když je krátce po nemoci, ale prý není důvod proč neočkovat, že je malá úplně zdravá a že se jinak očkuje i třeba s lehčí rýmou. Tak jsem na objednaný termín dorazila, ale pocit jsem z toho úplně dobrý tedy neměla, i když malá v té době byla úplně ok. Ještě jsem teda doktorce řekla, že stále trochu pokošlavá (i když to nebyla pravda)takže jí tedy znovu prohlédla s výsledkem, že je všek ok a očkujeme a to jsem se taky už na další odpor nezmohla. A samozřejmě, že za pár dní po očku byly teploty a kašel i s rýmou zpět a to jsme na rozdíl od vás očkovali ne při doznívající nemoci, ale až těsně po ní, ale evidentně ani to nestačilo.
Nic horšího než znovu rozjeté nachlazení z toho nebude, neboj, ale chápu, jak ti asi je, obzvlášť, když se asi tak trochu viníš z toho, že jsi nedokázala očko odmítnout. Mám to naprosto stejně :-( Přeju ať je malý brzo v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
5.2.10 12:09

Zažila jsem naprosto tu stejnou situaci s dcerkou…netuším, proč se doktoři snaží očkovat dle tabulek, i když to není úplně nutné, odložit priorix je klidně možné, žádnou paseku v očkovacím kalendáři to neudělá.Nicméně taky jsem se dala ukecat, já mám v našeho doktora důvěru, není to žádný očkofil, ale tohle byl náš první spor.Nakonec jsem souhlasila, ale znovu už bych to určitě neudělala, měla jsem velké výčitky.
Každopádně se ničeho hrozného neboj, v nejhorším bude mít synek horečky a nachlazení se protáhne, na příbalovém letáku píšou, že běžná viróza nevadí, i když je jasné, že by na očkování dítě mělo být fit.
Dorka měla nakonec reakci až po třech týdnech, afty+horečky, asi pět dní…těžko říct, jestli to skutečně způsobila ta injekce, ale já jsem přesvědčená, že k tomu přispěla.
Nicméně znám i jiné děti očkované těsně před, po nebo během nachlazení a některé reakci neměli vůbec žádnou.
Tak moc držím palce, ať je synek brzy fit. :wink:

Jo a ještě, je pravda, že reakce na Priorix je prý nejdřívě osmý až desátý den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
5.2.10 12:34

Taky myslím, že to nebude tak hrozné, jenom se mu to nachlazení holt asi protáhne, chudinka malej… :-(
Ale přístup doktorky teda nechápu - nás ta naše při sebeslabší rýmičce přeobjednává, že by to ten malý organismus zbytečně zatížilo… Na spalničky jsme se kvůli tomu dostali skoro o půl roku později, že malá pořád posmrkávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana2k
5.2.10 16:33

A proč bys nemohla odmítnout očkování? Já ho takhle posunovala víc než rok… Očkovat se má jen zdravý jedinec…

• Citovat
  • Upravit
slunickoo
6.2.10 19:43

Ahojky, diky moc..

Jenik ma zvysenou teplotu, kasle, chrci a ma rymu.. Jinak v pohode.. Tak snad to nebude tak vazny..

A to mel pred 14ti dny virovou anginu.. to byl zazitek..

Tak snad ted to bude lepsi, i kdyz to je taky hruza..trpim za deti..

Tak ahoj a diky moc za reakce.

• Citovat
  • Upravit
6545
27.2.10 12:53

ono je potřeba se ozvat, jinak se nezamyslej. Já hodně sbírala odvahu, ale taky jsem odsunovala. Doktorka řekla, že podle ní očkování možné je, ale respektuje moje rozhodnutí.

Pokud by dělali potíže, poohlíel bych se jinde. Neodmítám jen tak, ale pže dítě prostě nebylo v pořádku (však do pár dnů jsme tam vždycky byly zpátky a řešily cokoliv, jen ať nedojde na ATB - dcera je přes zimu vcelku chronicky nemocná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
10.11.11 20:02

Ahojky , prckovi jsem očkování oddalovala až do té doby co neměl vůbec kašel a rýma byla opravdu minimální a zbytková (při rýmě jsem odsávala 7-9 deně, a zbytkovou 1× za dva dny… A dříve bych ho ani nenechala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
29.11.11 15:34

Proč se vlastně nesmí očkovat např.při rýmě? To ta vakcína pak nemá účinek nebo to může prckovi ublížit? Díky za vysvětlení nás totiž příští týden čeká očkování MMR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
27.1.14 11:03

Ahoj. Syn už měl být očkovaný před necelým měsícem, ale pořád se mu vrací rýma (alergie to není - v létě tyto problémy nemá) a já to mívám už několik let, kdy mám v tomto období několik týdnů rýmu. Jak teď byly výkyvy teplot, tak se to podepsalo na jeho imunitě. Doktorka říkala, že mu nic neuteče a máme se ozvat až bude naprosto zdravý. Nevím, ale přijde mi, že s takovou ho nenaočkuji nikdy. Loni taky měl v tomto období rýmu a trvalo to tři měsíce - týden ji měl, pak pár dní v pohodě, pak se mu to zase vrátilo a doktorka chce, ať je alespoň pět dní bez příznaků nachlazení. :nevim:
Jak vylepšit jeho imunitu mi neřekla. :nevim: Budu ráda za rady, jak ho rýmy v tomto období zbavit.
Synovi je 16 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
27.1.14 11:09

To je MMR očkování?
Počkala bych na jaro a na dobu, kdy bude déle naprosto zdravý. Pokud doktorka tvrdí, že mu nic neuteče, tak mu to neuteče. To mi přijde mnohem rozumnější přístup, než u jiných lékařů, kteří očkují i přes dlohotrvající obtíže, nebo při rýmě.
Jak zbavit děti přes zimu rýmy a kašle, tak to bych taky ráda věděla :) otužovat, zkusit nějaké přírodní doplňky stravy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
27.1.14 11:12

Dcera rýmuje celý podzim a zimu. Na její zdraví má tedy vliv nosní mandle. Já jí dávám hodně ovoce a zeleniny, hodně chodíme ven, tabletám nevěřím. Minulý týden jsme byly na imunologii a dr. říkala, že očkovat se má jen jaro-léto, kdy je největší šance, že je dítě zdravé. S očkováním bych netlačila na pilu, sama dr. řekla, že mu neuteče :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.1.14 11:14

Buď ráda za takovou doktorku. Syn má kašel už hodně dlouho (teprve tak před 2 týdny se to zlomilo a začalo lepšit). Doktorka nás honí, ať příjdeme, že to nevadí, když to nemá na plicích a ani průduškách :roll:
Jaké to je očkování? Rozhodně bych nespěchala a počkala do jara, až se to srovná.
Na rýmu jsem se dočetla nakrájet cibuli a dát do míst, kde si dítě hraje. Vyzkoušeno nemám. U nás pomohl týden klidový režim a mraky ovoce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek