Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda-li tu někdo nemá zkušenost s opožděnou dávkou Hexy. Kamarádky malá první dávku dostala normálně ale druhou má dostat až po měsíci a třech týdnech, protože do té doby jí dr. nesehnala. Myslíte že je to v pořádku nebo už by jí měla přečkovat znovu od začátku?
Já si myslím,že je to v pořádku..Musí být nějaké časové rezervy,kdyby dítě např. onemocnělo,nějaké náhradní plány..
Známá si pro svého chlapečka zažádala o posunutí druhé dávky hexavakcíny,jela k rodičům do ciziny,odkud pochází..Dítě je podobně staré jako naše Emička,je v pořádku.
Emička měla jít na poslední dávku hexy a prevenaru teď začátkem ledna,ale protože měla dvakrát po sobě zánět průdušek a teď neštovice,čeká nás ještě minimálně měsíc odklad..Ale co jsem slyšela a bavila se s maminkami,někteří lékaři píchají poslední hexu až kolem 18.měsíců..A někteří doktoři zase při prvních hexách dodržují větší rozestupy,protože to považují za vhodnější..
me sestra u dr. rikala, ze rozestup mezi davkama muze byt 2 mesice, ve vyjimecnych pripadech 3
my budeme mit treti davku hexa po skoro dvou mesicich, protoze mala ted dobrala antibiotika…
taky si myslím že to je ok, my měli odloženou 2. dávku kvůli nezahojenému ramínku a byla očkovaná přesně po 2 měsících. ![]()
Nevadí. Taky jsme měli odklady. Nejdřív kvůli nezhojenému ramínku po tbc, na druhou jsme měli hned po očko jet kamsi pryč, tak jsme to píchli až s další prevenčkou, ať máme klid kdyby byli reakce a zároveň tam pořád nelítáme. To byl rozestup asi dva měsíce. Máme super doktorku. ![]()