Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dcera je nemocná ( rýma, kašel ) a sme pozvaný na příští čtvrtek na očkování. Nevíte jaký odstup by měl po nemoci k očkování být?? Nebo stačí že v ten den bude zdravá? Díky.
Pokud by brala ATB,tak naše doktorka očkuje minimálně týden po dobrání.Protože ATB můžou prý snížit účinek očkování.To ale nebere.Nebo aspoň nepíšeš ![]()
Nevím,jak velký musí být odstup,ale já bych i tak počkala pár dní po vyléčení.
Naše dr.očkuje jen úplně zdravé děti.
Ahojky,
naše doktorka očkuje aspoň 14dní po nemoci když je i teplota. Když teplotu nemá tak aspoň týden. Určitě zavolej doktorce a ona ti už sama řekne.
Malý měl virozu asi 14 dni před očkováním a Mudr. očkování odložila asi o měsíc. Já bych zavolala a domluvila se na jiném termínu.
Sany píše:
Ahoj, dcera je nemocná ( rýma, kašel ) a sme pozvaný na příští čtvrtek na očkování. Nevíte jaký odstup by měl po nemoci k očkování být?? Nebo stačí že v ten den bude zdravá? Díky.
Ahoj minimálně 14 dní…od té doby co bude zdravá…neriskovala bych to naše dr neočkuje ani s rýmou ani kašlem a kor s teplotama to vůbec ne a po uzdravení tak až po 14 dnech dřív ne a já s ní plně souhlasím tělo si potřebuje odpočinout a nabrat nové síly. Očkování ho zase jen oslabí. ![]()
Naše malá má teď neštovice,před tím zánět průdušek - ATB,měla jít na poslední hexu a prevenar a doktorka nám říkala,že minimálně měsíc po neštovicích..Jen tak na okraj,vím,že je to něco jiného ![]()
Tak sem volala doktorce a říkala že odstup týden ale lépe 14dní. Díky Vám za info.
Ahojky..chtěla bych se zeptat na to same..
Honzík měl herpanginu, mel ATB, ty dobral v utery.. A přístí týden máme jít na očkovaní PRIORIX,dr.rikala,že je zdravej,tak muze.. Teploty nema od pondeli, nekasle, jen malinko rymu,ale to ma skoro porad..
Tak myslite ze ok????
Tak si jdu pro radu. Budu ještě nejspíš volat i doktorce, ale zeptám se,,zkušených,, matek
oVašík má jít dneska na první očkování(hexa a synflorix), už teď vím, že je dám odděleně. Jenže ani ne před 14 dny měl zánět střeedního ucha, ten už má v pořádku, ale měl celkem dlouho horečky - 5 dní, poslední minulé pondělí ráno, od tý doby v pořádku, jen občas pšíkne, občas je to na odsátí, ale žádná katastrofa. Mám ho nechat oočkovat? Nebo ne?
Osobne bych neockovala. Vzdy ockuji tak, aby bylo dite minimalne 14 dni naprosto zdrave, bez teplot, kasle, i rymy.
@lleennttiillkkaa nedala bych, ještě minimálně měsíc. Není kam spěchat.
OK jsem stejnýho názoru, že je ještě moc brzo po nemoci, celkově je moc brzo na můj vkus. Jdu volat doktorce, snad bude stejného názoru jako já.