Prevenar vs. Synflorix

jjelena
6.1.10 21:32

Prevenar vs. Synflorix

Ahoj všem, mám dotaz, pro jakou vakcínu na pneumokoka jste se rozhodly? K dr na konzultaci jdu příští týden, tak abych věděla, na co se ptát. Starší dcera má Prevenar, ale v té době, tuším, nic jinýho na trhu nebylo. Co vás vedlo k vašemu rozhodnutí? Na jednu stranu bych chtěla, aby obě holky měly to samé očkování, ale na druhou stranu, když by bylo něco lepšího… Tak prosím poradte, díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65320
6.1.10 21:45

Ahoj..my máme Synflorix…a proč????protože je proti více kmenům než prevenar…a sestřička ho měla u sebe zrovna… :-D
a vy to navíc už budete mít zdarma :lol: i když s tím jsou takové problémy,jak jsem slyšela ve zprávách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
6.1.10 21:48

Díky, zadarmo nebudeme, dceři už jsou 2 roky, tím, že není moc nemocná, čekáme jen na 1 dávku. Cena není až tak rozhodující, jde mi hlavně o ty látky.

• Citovat
  • Upravit
13503
6.1.10 21:59

https://www.emimino.cz/…lorix-29568/

Mam synflorix a jsem spokojena,dcerka po obou ockovanich naprosto v pohode,zadne reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
6.1.10 22:11

My jsme také dostalli Synflorix. a k tomu ještě očkování ve 3 měsících,takže u nás se to bez menčí teploty večer neobešlo,ale srazily jsme jí hned obkladem…naše doktorka prevenar nemá a objednávat ho prý nebude,že je jen snad porti 7 druhům a ten Synflorix asi na 10 druhů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
6.1.10 22:11

synflorix, je proti více kmenům a vyšel levněji. Ale četla jsem, že by měla být nová vakcína prevenar, která bude proti více kmenům než synflorix a prý půjde naočkovat na tu původní méně kmenovou, ale to už je několk měsíců a ticho po pěšině, tak to možná byl jen nějaký podlý marketingový tah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
6.1.10 22:20

Ohledně nového Prevenaru…měl být nejdřív od podzimu, pak „tutově“ od ledna, zatím na distribuci není a prý ještě ani nemá registraci. Čekám na něj. Bude 13valentní. Předevčírem jsem psala i na Wyeth, jak to teda je a páni se neráčí odpovídat. Ale napíšu jim znova, resp. budu se ptát na distribuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
6.1.10 22:23

Ahojky holky, my máme taky synflorix a přesně jak píšou maminky, má toho víc a moje doktorka mi ho víc i doporučila než Prevenar, takže jsem dala na doktorku a šli jsme do synflorixu, máme druhou vakcínu ,ještě nás čeká jedna, ale žáddná reakce a moje doktorka říkala že za tu dobu co očkuje, ještě prý se nedozvěděla, že by byla reakce,řekla že jsou šetrné, tak nevím my jsme problém opravdu neměli a co slyším v okolí tak taky nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
6.1.10 22:30

Prostě to máte úplně jedno, řeknu to asi tak. Někdo radši Prevenar, že je na trhu dýl, tedy více ozkoušený, někdo radši Synflorix kvůli ceně a kvůli tomu, že novej Prevenar furt nikde. Nicméně dá se naočkovat tím klasickým a pak doočkovat tím novým až bude (kdy ale těžko říct). Ovšem ve dvou letech už se dává jen jedna dávka? Neznám schéma, je v letáku, dá se najít na netu.

EDIT jo už to čtu, že sama píšeš, že jen jedna dávka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.1.10 07:54

Můj pediatr očkuje synflorixem a odůvodnil mi to tím, že je vyvinutý v Evropě a působí na ty druhy, které se u nás vyskytují. Prevenar je americký.
Jinak s tím očkováním zdarma mě pěkně naštvali. Pediatr mi doporučil počkat přes nový rok, že se něco takového chystá, ale malý je březnový, tudíž máme smůlu :cry:

• Citovat
  • Upravit
16694
7.1.10 08:38

taky máme synflorix, očkovaný od třech měsíců (máme za sebou 3 dávky) a zvýšenou teplotku měl jen po třetím očkování. No, divila bych se, že by to bylo pořád v pohodě, když nám to dr. očkovala zároveň s hexa vakcínou. Ale jak píšu, až na jednu zvýšenou teplotku (ani jsme nemuseli srážet) to bylo vždycky v pohodě.
A proč synflorix? Ze stejného důvodu jako Madi. Cena, výrobce a její dobré zkušenosti se snášenlivostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
7.1.10 08:54

taky mame synflorix - doktrorka mi rekla, ze se mam rozhodnout sama, ockuje obe vakciny…sla jsem do neho, ze byl na vice kmenu nez prevenar a i cena u nas rozhodovala, ptz jsme ockovali od 3 mesicu, takze 3 vakciny plus jedna tusim v roce…
reakce byla jen poprve - teplota, pak uz nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
7.1.10 09:54

Já teda nevím, kolik stojí Synflorix, ale my jsme očkovali Prevenarem. Doktor mi řekl, že jsou tak nastejno. Jedna vakcína nás stála 2000,– a začali jsme očkovat už ve 3 měsících. A reakce? Tu jsme neměli vůbec žádnou. Malý byl naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
7.1.10 10:19

Holky, děkuju vám všem, asi půjdeme teda taky do toho Synflorixu, dáváme jen 1 dávku, tak to není až tak o ceně, ale o těch kmenech. :-)

• Citovat
  • Upravit
martaza
15.1.10 23:20
verulec píše:
Jedna vakcína nás stála 2000,–

Od ledna 2010 je maximální cena Synflorixu jen 1163Kč. Tak pozor na lékárny a doktory, kteří mají staré zásoby a mohou je doprodavat za cenu okolo 1700 Kč. Proč platit více. Jinak pokud splňujete podmínky, je hrazen pojišťovnou.

Nový Prevenar je již také k dispozici.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek