Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
sice uz jedna mamina o tomhle psala ale nikdo nenapsal zda uz timhle nechal ditko ockovat.
Takze mate jiz s tim nekdo zkusenost?
Sestricka mi dnes na to dala letak ze je to stejne,jen jina firma a je to levnejsi(jedna davka u nas vychazi na 1500kc).
Takze uz tim nektera z vas nechale ditko ockovat?
Ahoj,
není to stejné. Synflorix je vakcína proti 10 typům pneumokoků, Prevenar jen proti sedmi!
Řešily jsme to s naší Dr., nejspíš, kdybych u ní neměla pro Vojtu schovanej Prevenar zadarmo, tak bych do Synflorixu šla ![]()
Jasan,mas pravdu,tohle mi taky mudra rikala(ja na to vzdy v privalu vsech info zapomenu
)
Jak to? Já někde četla, že dneska už se vyrábí Prevenar proti 13ti typům pneumokoků. No snad by nikomu mudr nenacpali nějakou starou verzi.
Gino,
zajímavé info, víš o tom něco víc?
Hledala jsem na netu a Prevenar má myslím pořád jen 7 složek, nepleteš si to s Pneumo23 - to je teda proti 23 typům pneumokoků, ale údajně je pro větší děti (školní) a je nutné přeočkování - říkala naše Dr., které věřím ![]()
Taminko,
už jste naočkovaní? Co jsi zvolila? ![]()
Prevenar má pořád účinnost proti 7 typům, ale v testování jejeho upgradovaná verze účinná proti 13 kmenům… dělá na tom stejná firma… Pneumo 23 opravdu není vhodné pro malé dětičky… zatím jsem moc nepohledala informace, ale když necháte dítě očkovat Prevenarem, tak by mohlo být po roce možné přeočkování tou novou 13ti-mocnou vakcínou, až bude dostupná…dost mě očkovací téma před časem zajímalo, když jsme řešili doma očkovací kalendář pro chlapečka… a teď máme 4měsíční holčičku a je to tu nanovo… a zjistila jsem, že za ten rok a půl je v tom dost novinek… takže musím doplnit informace ![]()
Gandelion my cekame az bude mit mala rok a pak staci pouze dve vakciny a ne tri.
Takze jdeme v polovine cervna na poradnu a tam ji rovnou nechame naockovat.
Pneumo23 se ockuje od 2 let veku…je to overena informace, zadne dohady. Skutecne 23 serotypu .
Ano, to se očkuje… nicméně je fakt, že dvouleté dítě nemusí mít naprosto dovyvinutu imunitu a ta pak polysacharidovou vakcínu ne zcela rozpozná… do 5ti let je určitě vhodnější prevenar…pneumo23 bylo vyvinuto pro dospělé a především seniory, kteří jsou také rizikovou skupinou na pneumokokové infekce…
Kdybych nepospíchala, vybrala bych si tu širší vakcínu pro 10 kmenů, ale jelikož nás tlačil čas (mrňous pořád záněty oušek:-( ) tak jsem brala Prevenar všema deseti - navíc jsme se vešli i do toho,že jej máme zdarma. A od té doby - ťuky ťuk - je klid.
Trošku jsem hledala srovnání těch vakcín a dočetla se, že ta nová vakcína obsahuje sice o 3 kmeny více, ale 2 z nich se téměř nevyskytují, nevím ale ještě přesně jak agresivní právě tyto 2 kmeny jsou… ale budu hledat dál… jde mi to teď ale s mimčem navíc mnohem pomaleji
malé jsou 4 měsíce a zatím má jen povinné očkování, tedy TBC a 2 dávky hexy…
Náš Matyášek je naočkovanej synflorixem.Vše proběhlo bez reakcí a malému mu v srpnu 2 roky takže jdem jen na 2 vakcíny.Platily jsme myslím 1600.
vakcína obsahuje o 3 kmeny víc a není pravda že to je na ty co se nevyskytujou,ale naopak je na ty co jsou nejvíc nebezpečné a smrtelné.
Tak omlouvám se za mystifikaci s tím 13ti valentním Prevenarem, spletla jsem si to s vakcínou Wyeth, kterou vyvíjí stejná firma co vyrábí Prevenar. Wyeth bude uveden na trh až v roce 2010 viz tento článek:
teď tomu moc nerozumím… Wyeth je firma, co vyrábí Prevenar, který je 7mi valentní a nyní je ve fázi testování nová 13ti valentní vakcína také od Wyethu… Synflorix je od firmy Glaxo SmithKline…a v těch srovnáních Prevenar x Synflorix je 7 kmenů stejných a Synflorix má 3 navíc, z nichž 2 se spíše vyskytují v Africe a v Asii… v Evropě ne…ale chráněni rozhodně jste proti těm nejhorším…musím se ještě podívat na složení (aditiva)…moc tomu nedávám… spíš koukám na maminkovské servery, jestli s tím někdo nepřijde, abych to nemusela hledat ![]()
Tak včera jsem dala očkovat Pravenar. Když jsem se ptala doktorky na Synflorix, tak říkala, že to snad ještě není na trhu, ale asi kecá. Navíc mi řekla, že na Prevenar nemá hlášeny žádné reakce a že něco nového by teda neriskovala. Ona je taková opatrná konzerva, tak jsem holt vyměkla. A taky jsem se bála čekat až bude starší, aby neonemocněl dřív než bude naočkovaný.