Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Gino na trhu tedy urco je kdyz my ji mame doma pripravenou v lednicce a syn od Kamci je s ni naockovanej.
Ahoj všem,
my nechali včera Nelinku naočkovat Synflorixem a musím to zaťukat, ale jsme bez reakce, vše probělo v naprosté pohodě a doma jsme to měli asi měsíc v ledničce.
Tami už ten synflorix máte?
my měli jít v 7 měsících an prevenar, jenže den před naočkováním onemocněl a už očkovat nešel, bohužel právě chytl toho pneumokoka, zánět oušek a 3 měsíce byl nemocný, ve stěrěch z nosu má stále nález:(
takže jdem očkovat až v červenci, mám recept na obě vakcíny a rozhoduji kterou vybrat, roli nehrají peníze, ale účinnost, u obou vakcín se píše že není 100%ní, u synflorixu se píše že chrání pouze každé druhé dítě. no tak třeba ochrání aspon proti těm nejzákeřnějším typům.
ahojky, právě se taky rozhoduji kterou vakcínu vybrat. Sestřička mi doporučuje Sinflorix a tak hledám reakce maminek, které s ním už mají zkušenost. Kubíkovi je 18 měsíců a během 2 měsíců měl 2× zánět středního ucha. Chci se zeptat, zda máte zkušenosti i s tím, že dřívě záněty stř. ucha děti měli a po očkování to trochu ustoupilo?? pegula
Nemám sice zkušenost u prcka se zánětem ouška, ale očkovaný je prevenarem… teď mě to zas čeká s holčičkou, bude jí půl roku… ten synflorix zvaž, protože na podzim bude nový prevenar proti 13 kmenům pneumokoka, a když jí dáš první dávku synflorixu, tak pak už budeš muset pokračovat přeočkování synflorixem… já jí nechám dát v létě současný prevenar a na další dávku už nám snad vyjde ten 13ti valentní…
…zapomněla jsem se předtím přihlásit, tak jsem psala jako anonymní… ale opravdu jsem zjistila, že ten 13ti valentní prevenar bude už na podzim a se synflorixem nejsou kombinovatelné… jen současný prevenar a ten nový…
navarko dětem nad 2 roky očkovanám bud prevenarem nebo synflorixem se pak doporučuje stejně pneumo23.
jojo my už naočkovaní jsme
bylo to bez reakce,tet nás čeká druhé přeočkování a vakcín je prý dost ![]()
My jsme teď byli na druhém Synflorixu a taky skoro bez reakce - jen teď podruhé asi 37 po odečtu, ale jen chvilku a byl teda protivnej
Mě to doporučila ségra, která dělá v lékárně, ale jestli je to lepší nebo horší, to nevím. Mě taky řekla doktorka, že ty další druhy pneumokoků se tu nevyskytu jí, ale kdoví ![]()
celtica píše:
navarko dětem nad 2 roky očkovanám bud prevenarem nebo synflorixem se pak doporučuje stejně pneumo23.
…jenže z dřívější doby (zajímala jsem se o to hodně vloni na jaře, když byl Jáchym mimčo) vím, že pneumo bylo vyvinuto pro seniory… a dětská imunita ve 2 letech ještě nemusí být na takové úrovni, aby tento druh vakcíny bezpečně rozpoznala a správně reagovala, takže správnější doporučení je až od 5ti let, tedy před rokem to tak bylo. a vzhledem k tomu, že pneumo je stále to stejné pneumo, se to asi nezměnilo… pokud bych s očkoováním počkala do 2 let, stejně bych dala prevenar…
S Pneumo 23 je to jak píše Navarka, můžu potvrdit, nedávno jsem si zjišťovala, jak by to bylo pokud bych malou nechala naočkovat až po druhém roce a MUDr. mi řekla, že by se použil stejně Prevenar. Prý se používá pro děti až do pěti let.
naše doktorka také doporučuje očkovat pneumo 23 až po 5 roce
Já nechala malého očkovat až teď po prvním roce a také jsem se rozhodovala mezi synflorixem a prevenarem. Musím říct, že mediální reklama 10 sérotypů synflorix oproti pouhým 7 u prevenaru na mě sice účinkovala, ale mudra měla trošku víc informací: 3 typy navíc, co má synflorix,, se tady vážně skoro nevyskytují (prý převážně v Asii - jojo, Heli-Zebři, Navarko, stejné info), navíc druhá dávka musí být přesně po 2 měsících, jinak znovu (tak toto mě překvapilo, u dětí jeden nikdy neví, kdy je bací bacílek), s prevenarem kombinovat nelze, vhodný je spíše pro menší děti, jen do 2 let. reakce na něj jsou prý horší než na prevenar. Možná cena je o něco nižší, nevím.
Nakonec jsem se tedy rozhodla pro osvědčený prevenar…první už máme za sebou… cena něco málo přes 1600 Kč (v Brně, ale mají ho tu i přes 1900 třeba o ulici vedle
(pozn. lékárnu s tím levným mi taky doporučila mudra, má u mě plusové body ![]()
Nepřihlášená Marťanka
Martanko to koukám, my byli na synflorixu dnes, nám ho dr doporučovala víc než prevenar, a přeočkování je prý za 2 až 6 měsíců, neříkala nic že musíme přesně za 2m a nebo znovu.
domluvili jsme se tak že v 15m dáme priorix, potom poslední hexa a měsíc po ní doočkujem synforix. ad ceny, to máš pravdu, já proběhala několik lékáren a rozdíly byly docela velké ![]()
…já teď prevenar preferuju, protože už bude 13tka a když začnem ze 7mi valentním prevenarem, tak můžem na podzim přeočkovat novým prevenarem… u synflorixu to nejde… chtěla jsem nechat malou naočkovat v 6 měsících, ale má rýmičku… tak to posouváme na uzdravenou… jen doufám, že rýmička není s pneumokokem… ale je to jen taková vodička…