Prevenar X Synflorix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13503
27.5.09 20:27

Gino na trhu tedy urco je kdyz my ji mame doma pripravenou v lednicce a syn od Kamci je s ni naockovanej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
2.6.09 16:24

Ahoj všem,
my nechali včera Nelinku naočkovat Synflorixem a musím to zaťukat, ale jsme bez reakce, vše probělo v naprosté pohodě a doma jsme to měli asi měsíc v ledničce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
7.6.09 22:53

Tami už ten synflorix máte?
my měli jít v 7 měsících an prevenar, jenže den před naočkováním onemocněl a už očkovat nešel, bohužel právě chytl toho pneumokoka, zánět oušek a 3 měsíce byl nemocný, ve stěrěch z nosu má stále nález:(
takže jdem očkovat až v červenci, mám recept na obě vakcíny a rozhoduji kterou vybrat, roli nehrají peníze, ale účinnost, u obou vakcín se píše že není 100%ní, u synflorixu se píše že chrání pouze každé druhé dítě. no tak třeba ochrání aspon proti těm nejzákeřnějším typům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.6.09 12:12

ahojky, právě se taky rozhoduji kterou vakcínu vybrat. Sestřička mi doporučuje Sinflorix a tak hledám reakce maminek, které s ním už mají zkušenost. Kubíkovi je 18 měsíců a během 2 měsíců měl 2× zánět středního ucha. Chci se zeptat, zda máte zkušenosti i s tím, že dřívě záněty stř. ucha děti měli a po očkování to trochu ustoupilo?? pegula

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.6.09 13:54

Nemám sice zkušenost u prcka se zánětem ouška, ale očkovaný je prevenarem… teď mě to zas čeká s holčičkou, bude jí půl roku… ten synflorix zvaž, protože na podzim bude nový prevenar proti 13 kmenům pneumokoka, a když jí dáš první dávku synflorixu, tak pak už budeš muset pokračovat přeočkování synflorixem… já jí nechám dát v létě současný prevenar a na další dávku už nám snad vyjde ten 13ti valentní…

• Citovat
  • Upravit
154
15.6.09 13:55

…zapomněla jsem se předtím přihlásit, tak jsem psala jako anonymní… ale opravdu jsem zjistila, že ten 13ti valentní prevenar bude už na podzim a se synflorixem nejsou kombinovatelné… jen současný prevenar a ten nový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
20.6.09 14:28

navarko dětem nad 2 roky očkovanám bud prevenarem nebo synflorixem se pak doporučuje stejně pneumo23.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.6.09 15:16

jojo my už naočkovaní jsme :lol: bylo to bez reakce,tet nás čeká druhé přeočkování a vakcín je prý dost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
21.6.09 20:30

My jsme teď byli na druhém Synflorixu a taky skoro bez reakce - jen teď podruhé asi 37 po odečtu, ale jen chvilku a byl teda protivnej

Mě to doporučila ségra, která dělá v lékárně, ale jestli je to lepší nebo horší, to nevím. Mě taky řekla doktorka, že ty další druhy pneumokoků se tu nevyskytu jí, ale kdoví :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
21.6.09 20:55
celtica píše:
navarko dětem nad 2 roky očkovanám bud prevenarem nebo synflorixem se pak doporučuje stejně pneumo23.

…jenže z dřívější doby (zajímala jsem se o to hodně vloni na jaře, když byl Jáchym mimčo) vím, že pneumo bylo vyvinuto pro seniory… a dětská imunita ve 2 letech ještě nemusí být na takové úrovni, aby tento druh vakcíny bezpečně rozpoznala a správně reagovala, takže správnější doporučení je až od 5ti let, tedy před rokem to tak bylo. a vzhledem k tomu, že pneumo je stále to stejné pneumo, se to asi nezměnilo… pokud bych s očkoováním počkala do 2 let, stejně bych dala prevenar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
23.6.09 13:59

S Pneumo 23 je to jak píše Navarka, můžu potvrdit, nedávno jsem si zjišťovala, jak by to bylo pokud bych malou nechala naočkovat až po druhém roce a MUDr. mi řekla, že by se použil stejně Prevenar. Prý se používá pro děti až do pěti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.6.09 15:10

naše doktorka také doporučuje očkovat pneumo 23 až po 5 roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.7.09 17:46

Já nechala malého očkovat až teď po prvním roce a také jsem se rozhodovala mezi synflorixem a prevenarem. Musím říct, že mediální reklama 10 sérotypů synflorix oproti pouhým 7 u prevenaru na mě sice účinkovala, ale mudra měla trošku víc informací: 3 typy navíc, co má synflorix,, se tady vážně skoro nevyskytují (prý převážně v Asii - jojo, Heli-Zebři, Navarko, stejné info), navíc druhá dávka musí být přesně po 2 měsících, jinak znovu (tak toto mě překvapilo, u dětí jeden nikdy neví, kdy je bací bacílek), s prevenarem kombinovat nelze, vhodný je spíše pro menší děti, jen do 2 let. reakce na něj jsou prý horší než na prevenar. Možná cena je o něco nižší, nevím.
Nakonec jsem se tedy rozhodla pro osvědčený prevenar…první už máme za sebou… cena něco málo přes 1600 Kč (v Brně, ale mají ho tu i přes 1900 třeba o ulici vedle :-)) (pozn. lékárnu s tím levným mi taky doporučila mudra, má u mě plusové body :-))
Nepřihlášená Marťanka

• Citovat
  • Upravit
923
2.7.09 22:34

Martanko to koukám, my byli na synflorixu dnes, nám ho dr doporučovala víc než prevenar, a přeočkování je prý za 2 až 6 měsíců, neříkala nic že musíme přesně za 2m a nebo znovu. :?: domluvili jsme se tak že v 15m dáme priorix, potom poslední hexa a měsíc po ní doočkujem synforix. ad ceny, to máš pravdu, já proběhala několik lékáren a rozdíly byly docela velké :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.7.09 20:10

…já teď prevenar preferuju, protože už bude 13tka a když začnem ze 7mi valentním prevenarem, tak můžem na podzim přeočkovat novým prevenarem… u synflorixu to nejde… chtěla jsem nechat malou naočkovat v 6 měsících, ale má rýmičku… tak to posouváme na uzdravenou… jen doufám, že rýmička není s pneumokokem… ale je to jen taková vodička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek